Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

$1B USDT Dialihkan Dari Pertukaran Kripto Dalam 4 Hari, Apa yang Dilakukan oleh Paus?


Tidak dinafikan persekitaran crypto telah menyaksikan tajuk utama memberi kesan kepada pasaran dalam beberapa cara sejak beberapa minggu lalu. Bagaimanapun, tajuk terbaharu hari ini telah menimbulkan lebih rasa ingin tahu dan persoalan dalam kalangan masyarakat yang memikirkan langkah seterusnya ikan paus memandangkan ketidaktentuan dalam pasaran sama ada kita berada dalam musim lembu jantan atau perangkap.

Menurut a laporan daripada platform risikan pasaran Santiment, pemindahan besar stablecoin USDT Tether telah melonjak sejak beberapa tahun lalu, dengan lapan daripada transaksi besar-besaran direkodkan melebihi nilai lebih daripada $1 bilion.

Apakah Ikan Paus Sehingga Sekarang?

Walaupun ramai yang tertanya-tanya tentang sebab di sebalik lonjakan ganjil dalam pasaran walaupun ada sebab untuk menjunam, laporan terbaru Santiment mendedahkan lonjakan dalam pasaran mungkin disebabkan oleh pemindahan besar-besaran ikan paus itu kerana daripada empat transaksi besar yang direkodkan dilihat telah berlaku dalam sepuluh hari terakhir.

Walaupun ramai peminat crypto berpendapat bahawa urus niaga besar mungkin telah digunakan untuk menggerakkan pasaran atau sebagai pertukaran untuk Bitcoin (BTC)Santiment sebaliknya mencadangkan bahawa pemindahan besar mungkin disebabkan oleh kebimbangan ikan paus terhadap kestabilan USDC, sebuah stablecoin yang dikeluarkan oleh Circle yang baru-baru ini melaporkan pendedahan $3 bilion kepada Silicon Valley Bank yang bermasalah.

Walaupun Circle telah mengumumkan pemulihan daripada $3 bilion, Silicon Valley masih mengalami jangkaan kewangan. Sementara itu, pada hari Isnin, HSBC UK, anak syarikat berpagar cincin HSBC, memperoleh Silicon Valley Bank UK dengan harga £1 ($1.21). Santiment menyatakan “keruntuhan bank dan kebimbangan USDC” telah menjadikan “penyumbang besar” dalam pasaran memindahkan “USDT mereka dari bursa pada kadar yang cepat.”

Bitcoin (BTC) Dalam Seminggu

Setakat minggu lepas, Bitcoin (BTC) masih dilihat bergerak dalam arah aliran menurun apabila berita negatif semakin rancak. Silvergate yang menawarkan industri rangkaian pembayaran yang membolehkan pelanggan menukar dolar AS antara akaun pertukaran crypto 24/7 untuk memadankan keperluan kecairan pasaran crypto perkhidmatan digantung minggu lepas dan ditutup.

Minggu yang sama, salah satu pertukaran crypto terkemuka KuCoin juga mengalami hari Khamis yang sukar selepas New York memfailkan saman terhadapnya atas kegagalan untuk mendaftar dengan negeri itu sebelum membenarkan pelabur membeli dan menjual mata wang kripto di platformnya. Walau bagaimanapun, pantas ke hadapan untuk seminggu, dan Bitcoin telah pulih dengan pantas kerana aset itu telah memperoleh semula kerugian besar yang diturunkan di tengah-tengah aliran menurun.

Carta harga Bitcoin (BTC) pada TradingView Crypto
Harga Bitcoin (BTC) bergerak ke sisi pada carta 4 jam. Sumber: BTC/USDT pada TradingView.com

Setakat semalam, BTC mencapai tahap tertinggi sembilan bulan sebanyak $26,500 walaupun krisis bank AS yang berterusan. Setakat ini, kenaikan BTC boleh dikaitkan dengan beberapa faktor termasuk tekanan belian yang didorong oleh tempat yang besarpertumbuhan rangkaian dan kemerosotan dalam nilai Dolar Amerika Syarikat (USD).

mengikut santimenkebimbangan yang semakin meningkat di bank dan juga Fed yang berpotensi kini mengurangkan kadar faedah dan bukannya memotong tidak lain adalah senario impian crypto maxis kerana ramai yang kini akan mula mencari kripto sebagai alternatif yang menarik.

Imej pilihan daripada Unsplash, Carta daripada TradingView

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments