Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

3 Alternatif Selamat Untuk BlockFi


Beberapa platform peminjaman kripto peringkat atas telah mendapati diri mereka berada dalam acar akhir-akhir ini. BlockFi terjejas oleh pemfailan kebankrapan Three Arrows Capital (3AC) baru-baru ini, menimbulkan isu untuk penggunanya. Sekarang adalah masa yang baik untuk pengguna yang terjejas untuk melihat alternatif yang lebih berdaya maju dan memastikan dana mereka selamat.

BlockFi Dalam Acar

Banyak peristiwa dalam ruang mata wang kripto boleh mencetuskan pelbagai kesan domino. Isu yang mempengaruhi Three Arrows Capital, yang memaksa syarikat memfailkan kebankrapan, mempunyai kesan pengkompaunan pada pemberi pinjaman kripto seperti BlockFi. Pemberi pinjaman mendapati dirinya tersepit di antara batu dan tempat yang sukar dan memerlukan modal segar untuk terus bertahan.

Walaupun ia adalah dikhabarkan FTX akan memperoleh BlockFi untuk $25 juta – walaupun BlockFi bernilai $5 bilion pada tahun 2021 – itu belum disahkan benar. Walau bagaimanapun, terdapat keperluan untuk modal baharu, dan masih tidak jelas sama ada BlockFi boleh mencari pelabur atau pelabur yang bersedia. Keadaan ini menimbulkan bayangan gelap terhadap kewangan terdesentralisasi, menjadikan alternatif berikut lebih menarik.

Kek DeFi

Dari sudut kemudahan, Kek DeFi telah BlockFi mengalahkan tangan ke bawah. Pengalaman pengguna yang mudah itu membawa pengguna untuk meneroka pinjaman dan mempertaruhkan – yang juga ditawarkan oleh BlockFi – tetapi melangkaui perlombongan kecairan, aset terdesentralisasi dan sokongan akan datang untuk saham. Cake DeFi menawarkan potensi APY yang lebih tinggi, dengan pembayaran faedah berlaku setiap 12 jam. Dengan BlockFi, pengguna menerima pembayaran faedah setiap bulan, menjadikan Cake DeFi penyelesaian yang lebih telus.

Selain itu, Cake DeFi mempunyai sistem jagaan yang melibatkan storan sejuk dan kebenaran berbilang tandatangan untuk melindungi aset pengguna. Pengguna akhir akan kekal dalam kawalan penuh dana mereka, kerana wang diasingkan daripada dana syarikat sebagaimana yang sepatutnya. Tambahan pula, pengguna mempunyai tempoh kunci masuk yang fleksibel, membolehkan mereka mengeluarkan dana pada bila-bila masa, walaupun terdapat pulangan bonus untuk komitmen jangka panjang.

Nexo

Salah satu sebab utama mengapa pengguna BlockFi mungkin ingin melihatnya Nexo ialah sokongannya yang lebih luas untuk mata wang fiat dan mata wang kripto. BlockFi mendayakan sokongan USD, manakala Nexo mempunyai USD, GBP, AUD, EUR dan berpuluh-puluh tanjakan fiat lain. Selain itu, sokongan crypto Nexo merangkumi beberapa dozen aset, manakala BlockFi kekal terhad. Selain itu, BlockFi menawarkan faedah yang lebih rendah dalam akaun simpanan dan mempunyai sedikit sokongan untuk aset untuk mencagarkan pinjaman.

Sebaliknya, Nexo sesuai untuk pinjaman kecil dan besar serta menawarkan kadar faedah dan ganjaran yang lebih kompetitif. Selain itu, pengguna boleh memperoleh talian kredit melalui stablecoin atau mata wang fiat dengan ambang minimum yang rendah, mengurangkan halangan kemasukan. Selain itu, ia mempunyai syarat pembayaran balik yang lebih fleksibel untuk pinjaman, yang akan memanfaatkan berjuta-juta penggunanya di seluruh dunia.

Gemini Mendapat

Walaupun kebanyakan orang mungkin tidak sedar, pertukaran Gemini menawarkan cara untuk mendapatkan faedah pada mata wang kripto. Melaluinya Gemini Mendapat penyelesaian, pengguna boleh meletakkan kripto mereka untuk berfungsi dan memperoleh APY sehingga 8.05%. Selain itu, dana boleh dialihkan antara Gemini Earn dan akaun dagangan Gemini biasa pada bila-bila masa, tanpa minimum atau yuran. Memandangkan Gemini ialah pertukaran terkawal dan pembekal perkhidmatan, ia menyediakan pilihan yang menarik untuk pengguna yang ingin memperoleh faedah ke atas pegangan kripto kegemaran mereka.

Selain itu, Gemini Earn adalah – disebabkan NYSDFS – tertakluk kepada keperluan rizab modal dan piawaian pematuhan perbankan, yang setanding dengan TradFi. Kebanyakan dana kripto yang dikunci dalam Gemini Earn disimpan dalam penyelesaian storan sejuk luar talian dan celah udara. Dana dalam dompet panas diinsuranskan terhadap jenis kerugian tertentu. Terdapat tumpuan yang kuat pada keselamatan dan akauntabiliti, yang sentiasa memberi manfaat kepada peminat pinjaman.

Terokai Alternatif Hari Ini

Terdapat banyak cara untuk melibatkan diri dalam pinjaman kripto hari ini dan peristiwa yang mempengaruhi BlockFi menyerlahkan keperluan untuk perlindungan dana yang lebih baik dan syarikat tidak mengambil risiko yang tidak perlu dengan memanfaatkan kedudukan mereka secara berlebihan. Firma di atas semua mematuhi piawaian yang sangat ketat dan mengasingkan dana pelanggan daripada aset syarikat untuk mengelakkan sebarang pertindihan dan percampuran.

Pengguna mempunyai tanggungjawab untuk menyelidik penyedia pinjaman dengan betul dan bukan hanya memilih penyelesaian yang menawarkan pulangan tertinggi – dan berkemungkinan tidak mampan. Terdapat lebih banyak yang dipertaruhkan daripada memerah peratusan tambahan pendapatan itu, kerana risiko tidak boleh meningkat secara eksponen untuk mencapai tahap itu.

Image by S K from PixabaySource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments