Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

4 Cara penjenayah cuba mengeluarkan wang Bitcoin mereka


· 20 Mac 2018 · 2:30 petang <! – Kutipan

Oleh kerana peningkatan perhatian pada cryptocurrency, penjenayah mendapati lebih sukar untuk mengeluarkan wang mereka Bitcoin untuk fiat, tetapi mereka mencari cara untuk melakukannya. Penggambaran media umum adalah seorang penjenayah yang memperjuangkan perdagangan mereka di Web Gelap dan mengumpulkan nasib di Bitcoin. Memang benar bahawa dadah cryptocurrency boleh digunakan untuk semua jenis urus niaga haram, tetapi fenomena yang menarik kini berlaku.

End Excerpt ->

Oleh kerana peningkatan perhatian pada cryptocurrency, penjenayah mendapati lebih sukar untuk mengeluarkan Bitcoin mereka untuk fiat, tetapi mereka mencari cara untuk melakukannya.


Gambaran umum media adalah bahawa seorang penjenayah yang memperjuangkan perdagangan mereka di Web Gelaran dan mengumpulkan harta dalam Bitcoin. Memang benar bahawa ayah cryptocurrency boleh digunakan untuk semua jenis urus niaga haram, tetapi fenomena yang menarik kini berlaku. Walaupun beberapa penjenayah telah mengumpulkan kekayaan dalam bitcoin, mereka mendapati semakin sukar untuk mengeluarkan wang cryptocurrency ke fiat. Walau bagaimanapun, mereka mendapati cara yang bijak untuk berbuat demikian.

 wang

A Life Knock Hard

A laporan baru-baru ini oleh Naib . Orang yang menjalankan perniagaan haram di Web Gelap, seperti menjual maklumat yang dicuri atau perisian berniat jahat, membuat beberapa wang yang serius, tetapi mereka menghadapi halangan dalam mengubah kekayaan digital menjadi mata wang fiat yang sebenar.

Sebab utama masalah ini ialah cryptocurrency adalah mangsa kejayaannya sendiri. Lonjakan besar-besaran pada akhir tahun 2017 bersinar terang di atas bidang cryptocurrency, menangkap perhatian penguatkuasaan undang-undang dan badan-badan pengawalselia.

Peningkatan penerimaan cryptocurrency telah menyebabkan lebih banyak peraturan ditubuhkan, seperti bursa yang memerlukan maklumat yang dapat disahkan daripada penggunanya. Penguatkuasa undang-undang juga telah menjadi lebih mahir menyusup ke dalam lekukan berkilau sfera crypto, apatah lagi menjaga mata tajam pada transaksi berskala besar.

Beberapa Penjenayah Savvy

Peningkatan penelitian ini telah menyebabkan penjenayah berusaha untuk mengeluarkan wang tunai mereka Bitcoin . Bank-bank Switzerland telah dilaporkan dihubungi dan menawarkan bayaran 10% jika mereka dapat memindahkan pemindahan berskala besar; menawarkan bahawa mereka telah, setakat ini, ditolak

 cybercriminal

Namun, penjenayah boleh menjadi banyak cerdik pada masa-masa. Beberapa cara untuk mengeluarkan bitcoin mereka telah diturunkan kepada Naib . Satu kaedah tersebut menggunakan Western Union. Seorang peniaga dalam talian mengatakan bahawa dia menggunakan perkhidmatan yang secara automatik akan memindahkan cryptocurrency ke akaun milik Western Union. Kemudian dia menggunakan orang lain untuk mengambil fiat.

Mungkin cara paling selamat untuk mengeluarkan wang ialah menjual Bitcoin kepada orang yang dipercayai di dunia nyata. Penjual malware memberitahu Naib bahawa dia kerap menjual cryptocurrency kepada orang tempatan beberapa kali setiap minggu, yang kemudian meninggalkan beg tunai di teras mereka beberapa jam selepas crypto dipindahkan. Kaedah lain adalah untuk bekerja dengan syarikat yang mengenakan caj kad debit prabayar dengan cryptocurrency. Penjenayah mencatatkan bahawa pengeluar kad tidak tahu apa yang digunakan untuk mengenakan kad itu kerana syarikat lain mengendalikannya. Jika kad memerlukan beberapa dokumen, orang-orang palsu boleh didapati di Web Gelap.

Penguatkuasaan undang-undang mencatatkan bahawa satu lagi pilihan yang sesuai untuk penjenayah adalah menggunakan bank di Eropah Timur. Peraturan-peraturan yang menangani cryptocurrency jauh lebih longgar di rantau tertentu. Sebenarnya, Eropah kini dikenali sebagai pautan lemah ketika datang ke pencucian uang dan cryptocurrency. Malah sekarang, penguatkuasaan itu tidak tinggi pada senarai keutamaan EU, yang merupakan sesuatu yang sangat menyedari penjenayah siber. Selain itu, penjenayah kini bergerak jauh dari Bitcoin dan ke dalam mata wang kriptografi lain yang jauh lebih peribadi.

Adakah anda berfikir penjenayah akan sentiasa mencari cara untuk mengeluarkan mata wang kriptografi mereka?


Imej ihsan dari Peksel, Pixabay, dan arkib Bitcoinist.

19659028] (fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments