Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

5 Langkah untuk Mengelakkan Penipuan Cryptocurrency dan 'Vitaliks Palsu'


· 6 Mac 2018 · 6:00 pm <! – Kutipan

Jika anda adalah peminat cryptocurrency rata-rata, kemungkinan besar majoriti portfolio anda sedang duduk dalam dompet crypto-exchange. Walaupun ia kelihatan selamat, wang yang diperolehi keras anda hanyalah sebuah hack yang menjadi mangsa hack hack seperti Mt.Gox dalam masa yang singkat. Penipuan. Penipuan di mana-mana. Vitaliks palsu. McAfees palsu. Twitter mengendalikan anda mengulas, adakah mereka benar-benar sahih? Adakah tanda biru kelihatan nyata? Secara purata

End Excerpt ->

Jika anda adalah peminat cryptocurrency purata, kemungkinan besar majoriti portfolio anda duduk di dompet crypto-exchange. Walaupun ia kelihatan selamat, wang yang diperolehi keras anda hanyalah sebuah hack yang menjadi mangsa hack yang seperti Mt.Gox dalam masa yang singkat.


Penipuan. Penipuan Di mana-mana.

Vitaliks palsu. McAfees palsu. Twitter mengendalikan anda mengulas, adakah mereka benar-benar sahih? Adakah tanda biru kelihatan nyata? Dalam skim cepat purata makanan anda, adakah anda mudah kehilangan "i" di @vitalkbuterin?

Menambah senarai penipuan yang semakin meningkat, ada satu lagi skim lain yang direka untuk menyedut semua pulangan crypto anda dalam semalam.

Jangan menjadi keras pada diri sendiri – mata wang maya sentiasa ada, dan sentiasa akan menghadapi kemarahan isu-isu di luar kawalan anda dan terdedah kepada penggodam, serangan siber, atau hilang disebabkan oleh sekeping kod salah.

Walaupun industri dibina di atas premis bank semakin diganti dan kuasa wang diserahkan kepada orang ramai, kami mempunyai organisasi luaran yang terlalu lama dipercayai dengan sumber-sumber kami dan oleh itu telah berkembang sangat selesa dengan keselamatan kewangan

Tetapi sebagai pemegang kripto, sudah tiba masanya anda mengambil keselamatan ke dalam tangan anda .

Kami telah mematuhi senarai peringatan dan nasihat, supaya anda bijak dan melakukan yang betul, dan menikmati keselamatan kewangan dalam bentuk yang paling tepat.

1. Mempunyai Kata Laluan yang Sangat Kukuh

Ya. Titik paling jelas yang juga menjadi satu-satunya orang yang paling kurang ikut!

Anda tidak boleh menggunakan nama menghancurkan anda, makanan kegemaran anjing anda, bandar kegemaran anda, atau garisan dari lagu Elvis. Menambah beberapa nombor pada akhirnya tidak membantu sama ada. Adakah anda tahu bahawa dengan kurang $ 30 dolar, terdapat kata laluan keretas yang boleh melaraskan 300 BILI kata laluan sesaat?

Tanyakan kepada diri sendiri tentang berapa banyak masa password123 akan diambil untuk retak. Jadilah bijak dan pilih kata laluan yang sangat kuat seperti XcomBiT # [email protected] # 45. Gabungan huruf Modular dan huruf kecil, simbol, dan nombor rawak.

Petua kami adalah untuk memastikan 2FA pada setiap masa, menggunakan Google Authenticator atau Authy pada setiap log masuk. Ia mengesyorkan untuk menggunakan kata laluan yang berlainan untuk semua laman web dan menulis semuanya di atas kertas, yang disimpan terus dengan selamat.

Jangan klik gambar kata laluan dan simpan pada telefon anda, penyimpanan sejuk adalah cara untuk pergi . Melabur dalam dompet perkakasan dan gunakannya untuk menjana kunci dan tandatangan yang kuat.

2. Sentiasa Uji Sebelum Membuat Urus Niaga

Dengan industri masih dalam peringkat awal, dan risiko kehilangan wang anda selamanya jika alamat yang anda masukkan tidak benar (jutaan telah hilang dengan cara ini), adalah disarankan untuk menghantar teks yang sangat kecil jumlah sebelum membuat urus niaga. Ingat bahawa tiada caj balik dalam Bitcoin tidak seperti kad kredit.

 aplikasi pembaca kod qr

Jangan cuba untuk menaip alamat individu dan memeriksa silang antara tab yang berbeza. Cara yang lebih bijak ialah dengan mudah menyalin-paste alamat atau mengimbas kod QR apabila tersedia.

3. Spot the Real and the Fake

Pastikan mata anda terbuka selebar mungkin untuk mengambil setiap bit maklumat di skrin di hadapan anda. Apa yang anda tengok? Adakah tapak berniat jahat yang dikesan oleh antivirus anda? Sebuah tapak Binance spoof dengan beberapa huruf misspelt atau bertopeng? Sebuah laman web yang hanya kelihatan salah ?

Amalkan mata dan usus anda dan semak semula semua sebelum anda mendapat scammed. Amalan terbaik termasuk menanda halaman yang anda gunakan selalu, serta sentiasa mengaksesnya dari bar alat penanda buku. Anda juga boleh menggunakan pelanjutan seperti MetaMask, yang secara automatik akan mengesan MyEtherWallet palsu.

Sekiranya anda membeli Trezor atau Ledger beli secara langsung dari Amazon atau penjual yang disahkan dan tidak pernah dari Ebay atau tapak web terpakai. Dalam kes yang terakhir, peranti ini mempunyai peluang yang tinggi untuk dikompromi dan boleh menghantar semua maklumat peribadi anda kepada penipu. Langkah-langkah keselamatan terbaik yang anda ambil tidak akan berfungsi dalam kes ini.

4. Gunakan Penyimpanan Sejuk.

Kami tidak bercakap tentang membeli peti sejuk lain di sini. "Dingin" dalam konteks ini bermakna offline . Hanya menyimpan jumlah dalam bursa dan dompet dalam talian yang anda sanggup kalah.

 Saya Mendapat Lejar Nano S untuk Krismas, Sekarang Apa? 7 Langkah untuk Mengubah Dompet Perkakasan Baru Anda

Beli dompet perkakasan untuk menyimpan duit syiling anda atau cetak dompet anda untuk disimpan sebagai dompet kertas. Langkah-langkah kecil, mudah seperti ini pergi jauh dalam memastikan portofolio anda selamat dan ketenangan hati anda utuh.

5. Jangan Percaya. Sahkan.

Terdapat beberapa perkhidmatan dalam talian yang dibuat khusus untuk mengindeks laman web dan perkhidmatan palsu. Badbitcoin.org misalnya, menyediakan senarai komprehensif penipuan yang sama ada disahkan atau dilaporkan oleh pengguna.

Satu lagi perkhidmatan baru ialah @thatsascam di Twitter. Ia adalah bot yang mengesan akaun spam dan memberitahu anda tentang perkara yang sama. Bot memeriksa pengikut / nisbah yang tidak realistik dan mengikut jejak akaun, yang mempunyai jumlah yang tidak dapat di-retweet. Sangat disyorkan.

Tetap selamat di sana.

Apa pendapat anda tentang penipuan kripto? Mari kita ketahui di komen di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock, Twitter, dan reddit.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments