Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

5 Projek NFT Terbaik untuk Akses Eksklusif Kepada Muzik dan Festival Dunia Sebenar


Token tidak boleh kulat (NFT) telah mengambil alih pasaran kripto – dan yang lebih penting, mereka telah menangkap imaginasi dunia yang lebih luas, dengan jenama dan syarikat memanfaatkan potensi mereka. Walaupun kebanyakan perbincangan tertumpu pada aplikasinya dalam seni dan hartanah, industri lain menggunakan teknologi untuk melibatkan diri dengan peminat.

Industri muzik kini merupakan salah satu yang paling aktif dalam ruang NFT, memberikan peminat cara baru untuk melibatkan diri dengan artis dan lagu kegemaran mereka melalui NFT muzik. Pihak berkepentingan dalam industri, termasuk artis, label rekod dan penganjur acara, menggunakan aset khas untuk memberikan faedah eksklusif.

Di sini, kami mengkaji projek NFT terbaik dalam industri muzik dan acara, khususnya yang berkaitan dengan festival dan acara muzik dunia sebenar.

5 Projek NFT Terbaik untuk Akses Eksklusif

NFT boleh menjadi cara terbaik untuk memberi pemegang akses kepada perkhidmatan premium dan keistimewaan eksklusif. Berikut secara ringkas menerangkan projek NFT terbaik untuk akses eksklusif kepada acara. Selepas itu, kami membincangkan projek secara terperinci.

  1. Sombong – Kelab gaya hidup NFT eksklusif yang menyediakan akses kepada acara muzik bertaraf dunia.
  2. OneOf – Platform NFT yang meliputi muzik dan menawarkan tiket konsert VIP
  3. Rug Radio – Platform media terpencar untuk pengedaran kandungan
  4. YellowHeart – Platform NFT yang memfokuskan tiket
  5. GUTS – Projek yang direka untuk mencegah penipuan tiket

Melihat Lebih Dekat NFT Teratas untuk Acara Muzik Eksklusif

1. Sombong

Sombong boleh dikatakan teratas dalam senarai apabila ia datang kepada NFT akses eksklusif – dan atas beberapa sebab. Cocky ialah kelab gaya hidup eksklusif untuk era digital, dengan akses kepada acara muzik eksklusif dan pengalaman yang merangkumi kedua-dua dunia maya dan nyata.

Apa yang membezakan Cocky daripada platform acara NFT yang lain ialah hakikat bahawa memegang NFT juga menyediakan akses kepada acara dunia sebenar. Ahli boleh menghadiri antara dua hingga empat acara muzik secara bersemuka setiap tahun. Untuk acara maya, ia hanya boleh diakses oleh pemegang NFT dan boleh dilihat sebagai strim langsung.

Acara itu sendiri akan diadakan di lokasi yang tidak konvensional, dengan matlamat untuk menjadikan setiap acara diingati dan unik. Bilangan tiket secara semula jadi akan ditentukan oleh lokasi ini, jadi pemegang NFT perlu segera mendaftarkan minat mereka untuk menghadiri acara tersebut.

Jika pemegang NFT menerima tiket dan tidak dapat hadir, mereka mempunyai pilihan untuk menjual tiket mereka di pasaran sekunder binaan tersuai. Hanya pemegang token Cocky layak untuk membeli tiket dari pasaran sekunder untuk membantu meratakan padang permainan dan menyediakan utiliti tambahan untuk pemegang.

Koleksi NFT Cocky terdiri daripada 10,000 NFT Cocky Can yang menggambarkan tin soda yang didatangkan dengan 51 variasi kulit yang berbeza. Terdapat juga sistem peringkat – perak, emas dan hitam – yang menawarkan pelbagai faedah kepada pemegang. Faedah termasuk penginapan, tab bar, barangan eksklusif dan pengangkutan bersubsidi.

Tambahan pula, Cocky telah mencipta ciri baru untuk NFT mereka, yang digelar Mutasi. Ciri ini akan membolehkan pemegang melihat NFT mereka “bermutasi” semasa mereka menghadiri acara dan mengambil bahagian dalam ekosistem. Mutasi ini dicop pada latar belakang NFT, dan menambahkan sentuhan naratif pada aset sambil meningkatkan kelangkaannya. Anggap ia sebagai setem visa pada pasport anda.

Cocky mempunyai banyak perancangan untuk masa depan, dan akan memberitahu orang ramai tentang lokasi acara pertamanya pada Q4 2022. Tahun depan nampaknya lebih menarik, dengan acara pertama akan berlangsung, bersama-sama dengan generasi pertama Mutasi daripada NFT.

2. OneOf

OneOf ialah platform NFT hijau yang dibina di atas Tezos dan Rangkaian Poligon, menawarkan keistimewaan kepada mereka yang berminat dalam muzik, sukan dan gaya hidup. Salah satu cirinya yang paling digembar-gemburkan ialah mesra alam, kerana blockchain Proof-of-Stake menguasainya.

OneOf ialah platform NFT yang meliputi muzik, antara lain. Platform ini mempunyai sistem peringkat di mana peringkat teratas, dipanggil One, menawarkan keistimewaan seperti tiket konsert VIP, bertemu dan bersalaman dan akses kepada acara peribadi.

Terdapat lima peringkat di OneOf – Hijau, Emas, Platinum, Berlian dan OneOf One. Yang terakhir adalah yang paling eksklusif daripada kesemuanya, dan termasuk tiket konsert VIP, bertemu dan bersalaman, akses kepada lagu yang belum dikeluarkan dan acara peribadi. Yang lain menawarkan pelbagai faedah, seperti penglibatan yang lebih baik dengan artis dan pengalaman IRL.

Platform OneOf juga mempunyai penekanan pada kepelbagaian, dengan lebih 80% daripada koleksi yang tersedia datang daripada pencipta minoriti atau wanita. Sebagai contoh, OneOf menawarkan Doja Cat NFT – yang juga boleh ditukar menjadi aset baharu melalui proses yang dipanggil gabungan.

3. Radio Permaidani

Rug Radio ialah platform media terdesentralisasi yang memberikan individu kuasa ke atas kandungan yang dihasilkan dan digunakan. Tidak seperti platform lain, pas keahlian tertumpu terutamanya pada bahagian penciptaan kandungan sesuatu, tetapi Rug Radio juga berhasrat untuk menawarkan akses eksklusif kepada barangan dan pengalaman melalui token RUGnya

Dengan tagline “media untuk rakyat, oleh rakyat”, Rug Radio tidak segan silu dengan niatnya. Platform ini bertujuan untuk menjadi platform media terdesentralisasi yang berjaya yang dikendalikan sepenuhnya oleh masyarakat. Apakah kandungan yang dipersembahkan dan cara ia digunakan – kesemuanya ditentukan oleh pemilikan di pihak komuniti dan hos.

Untuk tujuan itu, Rug Radio mempunyai pas keahlian yang membuktikan pemilikan. Koleksi RUG Genesis NFT telah dicetak oleh pemegang pas keahlian. Token RUG dan NFT adalah kedua-dua aset utiliti, dan terdapat beberapa pengguna yang dirancang untuk mereka. Pada masa hadapan, platform merancang untuk menawarkan barangan dan akses eksklusif kepada acara dan pengalaman.

4. Hati Kuning

YellowHeart ialah platform tiket Web3 yang menawarkan alat Web3 berperingkat dan boleh disesuaikan untuk meningkatkan jualan dan penglibatan serta mengurangkan penipuan dan harga tiket yang tidak adil di pasaran sekunder. Ia mempunyai tumpuan yang kuat pada muzik, tetapi ia juga merangkumi jenis acara lain.

YellowHeart ialah platform NFT yang berfokuskan tiket yang mahu memberikan peminat akses eksklusif kepada kandungan, faedah dan acara komuniti persendirian, antara ciri lain. Ia telah pun menarik perhatian beberapa artis muzik utama.

Pengguna mempunyai akses kepada pasaran NFT, di mana penjual tiket juga boleh menerbitkan tiket mereka. Di samping itu, yang terakhir boleh menyesuaikan pengalaman penghantaran untuk artis dan acara dari semua saiz. Mereka boleh melanjutkan pengalaman dengan menggunakan Web3 dan alat gamifikasi untuk mencipta pengalaman yang lebih interaktif.

YellowHeart merancang banyak ciri eksklusif untuk pemegang NFTnya. Beberapa faedah yang dirancang ialah program keahlian, program kesetiaan dan ganjaran, barangan, akses kepada restoran dan bar serta peningkatan tiket.

5. KEBERSIHAN

Terakhir dalam senarai projek NFT terbaik kami semasa perayaan ialah GUTS. Dikuasakan oleh Protokol Masuk Terjamin (GET), GUTS ialah platform tiket yang bertujuan untuk menghapuskan penipuan tiket dan harga pasaran sekunder yang tidak adil. Aplikasi ini tersedia untuk kedua-dua Android dan iOS.

Seperti YellowHeart, GUTS juga merupakan platform tiket NFT yang menawarkan faedah dan keistimewaan kepada peserta dan penganjur. Projek ini bertujuan untuk menangani penipuan tiket sambil turut menawarkan akses kepada acara maya dan dunia nyata eksklusif

GUTS membolehkan apa-apa jenis tiket dibuat dan disahkan, dan mengatasi sebarang potensi penipuan dengan mendaftarkan tiket di blok blok. Pemegang juga boleh mendapatkan maklumat masa nyata tentang pemilikan tiket dan aktiviti mereka. Tetapi mungkin yang paling penting, pengguna boleh menjual tiket mereka di pasaran sekunder untuk harga yang berpatutan dan secara terkawal.

Walau bagaimanapun, acara juga ada pada kad untuk GUTS. Platform ini digunakan untuk banyak acara maya dan dunia nyata, dan ia berminat untuk mengembangkan tawarannya sebanyak mungkin.

NFT Boleh Mengubah Peristiwa Dunia Sebenar dengan Ketara

Satu perkara yang pasti: penerapan NFT dalam industri muzik dan acara baru sahaja bermula. Pihak berkepentingan sedang menguji teknologi secara tentatif untuk melihat cara ia boleh digunakan sebaiknya untuk melibatkan diri dengan peminat. Perayaan NFT mungkin hanya menjadi amalan biasa.

Sememangnya terdapat banyak potensi dari segi perkara yang boleh dilakukan untuk mengekalkan minat pendengar, sama ada hak untuk lagu tertentu, barangan eksklusif atau tiket istimewa di festival. Platform seperti Sombong sedang merintis cara perniagaan dan artis boleh berinteraksi dengan lebih baik dengan peminat untuk memberi manfaat kepada semua pihak berkepentingan. Paling penting, ia menawarkan cara untuk mewujudkan komuniti secara maya dan di dunia nyata.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments