Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Adakah Benjamin Franklin Penambang Bitcoin Hari Ini?


Bitcoin sejak ditubuhkan, mempunyai potensi untuk merevolusikan wang dan ekonomi dunia. Tetapi kita tidak pernah melihat semua ini sebelum ini? Artikel baru mencadangkan bahawa Benjamin Franklin melakukan yang setara lebih dari 250 tahun yang lalu.


Revolusi Bitcoin Pertama

Sudah tentu, 250 tahun lalu, Bitcoin masih sekejap dalam ( Dr) Mata leluhur Craig Wright … Hanya bercanda .

Tetapi, Amerika 250 tahun yang lalu sedang menuju revolusi sendiri. Satu yang boleh kita atribut sekurang-kurangnya sebahagiannya kepada imposisi kewangan kerajaannya.

Sebagai sebuah koloni British, Amerika membeli lebih banyak barang dari Britain daripada dijual kembali. Ini menyebabkan kekurangan kecairan, jadi kolonis mula mencetak wang mereka sendiri.

Benjamin Franklin mula mencetak wang kertas pada tahun 1726, menjadikannya boleh dikatakan penambang Bitcoin pada waktunya. Walau bagaimanapun penjajah-penjajah Amerika mempunyai sedikit emas, dan hanya dengan mencetak lebih banyak daripada yang mereka dapat kembali, nilai itu mula menyusut.

British melangkah dengan Akta Mata Wang pada tahun 1951 dan 1964, untuk mengawal penciptaan mata wang baru di koloni. Walau bagaimanapun, ini tidak popular, dan keinginan untuk kedaulatan kewangan menjadi salah satu pemacu untuk Revolusi Amerika.

Pembangunan Amanah Dalam Sistem

Kunci wang berjaya adalah amanah dalam sistem. Orang hanya akan menerima wang jika mereka percaya bahawa mereka akan dapat menggunakan wang itu pada masa akan datang.

Dolar AS akan kelihatan sangat baik untuk dirinya sendiri, setelah meningkat menjadi mata wang rizab dunia defacto. Tetapi ia tidak lagi disokong dengan apa-apa sekarang berbanding dengan eksperimen wang kertas kolonial yang pertama pada masa itu.

Kenaikan dalam Bitcoin dan cryptocurrency mempunyai beberapa di dalam kerajaan AS sehingga takut kehilangan kuasa mereka memanggil untuk melarang .

19659005] Satoshi Nakamoto direka Bitcoin untuk menjadi sistem yang tidak percaya. Kami tidak perlu bergantung kepada pihak ketiga yang mengawal dan mengehadkan penggunaannya.

Sudah tentu, masyarakat umum masih perlu memahami dan mempercayai bahawa sistem ini tidak memerlukannya. Seperti yang terus berlaku mungkin penulisan akan berada di dinding untuk dolar sebagai mata wang rizab dunia.

Adakah Benjamin Franklin menyukai Bitcoin? Dia pastinya percaya kepada kedaulatan kewangan untuk negara koloni Amerika. Tidak ada sebab untuk mempercayai bahawa dia tidak akan memanjangkan impian kedaulatan kewangan kepada individu.

Adakah anda fikir Benjamin Franklin adalah orang pertama yang mencapai kedaulatan kewangan, sebagai 'penambang Bitcoin '? Komen di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments