Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Adakah PayPal Memanfaatkan Kripto? Kunci Kira-kira Menunjukkan Hampir $1 Bilion Dalam Pegangan


PayPal baru-baru ini telah mendedahkan butiran aset mata wang kriptonya kepada umum dalam laporan suku tahunan yang diserahkan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS.

Mengikut laporansetakat 31 Mac, PayPal memegang sejumlah $943 juta dalam aset mata wang kripto, mencerminkan peningkatan yang ketara sebanyak 56% daripada pegangan suku sebelumnya sebanyak $604 juta.

Peningkatan ketara dalam pegangan mata wang kripto oleh syarikat boleh menunjukkan bahawa syarikat sedang mencari untuk mengembangkan lagi kehadirannya dalam pasaran kripto.

Dengan pangkalan pengguna yang besar dan reputasinya sebagai platform pembayaran dalam talian yang terkemuka, penglibatan PayPal dalam mata wang kripto berpotensi meningkatkan penerimaan dan penerimaan arus perdana bagi aset digital.

PayPal Menganggap Aset Kripto ‘Liabiliti Melindungi’

Dalam laporan suku tahunan baru-baru ini kepada SEC, PayPal mendedahkan bahawa ia menganggap pegangan mata wang kriptonya sebagai “liabiliti melindungi” disebabkan oleh risiko unik yang berkaitan dengan aset digital.

The pendedahan juga menyatakan bahawa aset kripto khusus pemproses pembayaran kekal tidak berubah sejak suku sebelumnya, yang terdiri daripada Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, dan Litecoin, yang mana syarikat membenarkan pelanggan dalam pasaran tertentu untuk membeli, menjual, menahan, menerima dan menghantar.

Menurut laporan itu, aset crypto PayPal membentuk 78% daripada jumlah liabiliti kewangan syarikat untuk suku tersebut, yang berjumlah $1.2 bilion. Ini menandakan peningkatan ketara lebih daripada 10% daripada liabiliti yang dilaporkan pada suku sebelumnya.

Ini menunjukkan bahawa komitmen syarikat terhadap mata wang kripto kekal kukuh, dan syarikat itu terus melihat aset digital sebagai bahagian penting dalam strategi kewangannya.

Perlindungan Pelanggan Untuk Transaksi Kripto

Pendedahan PayPal baru-baru ini mengenai pegangan mata wang kripto pentingnya menunjukkan bahawa penyedia pembayaran terus melabur dalam industri aset digital. Walau bagaimanapun, memandangkan mata wang kripto masih sebahagian besarnya tidak dikawal di AS, pelabur menghadapi risiko unik yang berkaitan dengan pegangan mereka.

Untuk menangani kebimbangan ini, syarikat telah melaksanakan langkah perlindungan pelanggan untuk transaksi cryptonya. Mengikut terma dan syarat syarikat, PayPal akan melindungi pelanggan daripada aktiviti pembelian atau penjualan yang tidak dibenarkan dan membayar balik kepada mereka untuk sebarang pemindahan tanpa kebenaran sehingga had seumur hidup sebanyak $50,000.

BTCUSD barely halfway into the $25k region. Chart: TradingView.com

Langkah-langkah ini menyediakan beberapa tahap keselamatan untuk pelanggan yang terlibat dalam transaksi crypto melalui platform.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, PayPal telah memperkenalkan pelbagai ciri kripto, termasuk keupayaan untuk memindahkan pegangan kepada dompet dan pertukaran pihak ketiga.

Syarikat itu juga telah membolehkan pemindahan crypto pada Venmomembolehkan pengguna memindahkan pegangan mereka ke dompet luaran dan memindahkan aset digital kepada orang lain melalui apl.

Selain itu, PayPal telah bekerjasama dengan ConsenSys untuk membolehkan pengguna membeli eter melalui PayPal untuk membiayai dompet mereka.

-Imej yang dipaparkan daripada Aset Syiling UtamaSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments