Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Aktiviti Rangkaian Bitcoin Telah Dihantar, Apa yang Akan Datang?


Pasaran crypto pulih dari kejatuhan harga awal bulan ini, namun bilangan harian transaksi Bitcoin terus menurun. Anomali data ini mencerminkan perubahan dalam cara penggunaan cryptocurrency flagship digunakan. Ini mungkin mencerminkan trend yang lebih besar ke hadapan.


LAGI PERJANJIAN, KURANG PERNIAGAAN

Aktiviti urusniaga harian mula berkembang dengan mantap pada awal tahun ini, yang bertepatan dengan kenaikan harga Bitcoin. Perdagangan dan perlombaan kedua-duanya dijemput, yang menambah bilangan ini. Kira urus niaga mengambil giliran tiba-tiba awal bulan ini, bagaimanapun, apabila harga runtuh dan ekonomi global jatuh ke dalam ekor.

 aktiviti bitcoin

aktiviti bitcoin

Awal tahun ini, jumlah urus niaga harian telah kehilangan 350K beberapa kali . Kini ia adalah sekitar 275k sehari dan jatuh.

Beberapa faktor telah menyumbang kepada penurunan ini. Harga yang lebih rendah menyebabkan aktiviti perlombongan kurang seperti yang dibuktikan oleh penurunan hash dalam rangkaian hash kuasa sejak beberapa hari yang lalu. Paling penting, pemilik Bitcoin telah menarik balik [[beratus-ratus] duit syiling beribu-ribu syiling, menyebabkan aktiviti perdagangan menurun.

Langkah utama dari langkah-langkah ini ialah pelabur Bitcoin kini lebih berminat untuk menjaga dana mereka secara selamat dompet daripada di bursa. Penyimpanan sejuk bermakna kurang aktiviti rangkaian, yang dapat dilihat dalam data. Menyokong tanggapan ini adalah hakikat bahawa bilangan dompet Bitcoin terus berkembang dengan mantap seperti yang membahas kepelbagaian. Pada masa ini terdapat lebih daripada seratus ribu alamat yang lebih aktif daripada pada permulaan bulan.

TRANSAKSI FEWER MENGENAI BITCOIN IS A HAVEN SELAMAT

Ironinya, penurunan dalam aktiviti rangkaian menunjukkan bahawa Bitcoin adalah sihat dan selamat. Pelabur yang mengalihkan duit syiling mereka ke dalam dompet yang dikawal oleh diri sendiri menunjukkan bahawa cryptocurrency sedang dirawat sebagai tempat selamat selamat pada masa tekanan ekonomi global.

Juga, tindakan ini membantu meningkatkan nilai Bitcoin dengan mengurangkan bekalan yang ada digunakan untuk berdagang. Malah, penyokong Bitcoin perlu bimbang tentang terlalu banyak urus niaga harian daripada terlalu sedikit. Pada masa ini rangkaian hanya boleh mengendalikan kira-kira 600k urus niaga setiap hari tanpa bayaran dan kesesakan menjadi masalah. Sehingga Rangkaian Lightning, atau beberapa penyelesaian skala lain, telah menjadi lebih mesra pengguna masalah terlalu banyak aktiviti adalah sangat nyata.

Nombor transaksi Bitcoin kemungkinan akan kembali sebagai pasaran pulih. Walau bagaimanapun, buat masa ini data ini menunjukkan bahawa cryptocurrency berfungsi seperti yang dirancang.

Adakah anda fikir aktiviti Bitcoin jatuh adalah isyarat penurunan atau kenaikan harga? Tambahkan pemikiran anda di bawah!


Imej melalui Shutterstock, Carta oleh Blockchain.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments