Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Andreas Antonopoulos: 6 Perkara Pengkritik Jauhkan Mendapat Kejahatan Tentang Rangkaian Lightning


· 19 Februari 2018 · 11:45 pagi <! – Petikan

Adakah Rangkaian Pencahayaan yang kedua datang untuk Bitcoin atau kedatangan sentralisasi? Andreas Antonopoulos menyatakan kesnya untuk bekas dalam video terbarunya. Banyak salah faham telah timbul tentang Rangkaian Lightning dan kesannya akan berlaku apabila Bitcoin. Lihat di sekitar internet, dan anda akan menemui video seperti maklumat penawaran ini pada Rangkaian Lightning yang mungkin tidak tepat. Untuk itu, Andreas Antonopoulos telah mencipta video untuk terperinci

End Excerpt ->

Adakah Rangkaian Pencahayaan yang kedua datang untuk Bitcoin atau kedatangan pemusatkan? Andreas Antonopoulos menyatakan kesnya untuk bekas dalam video terbarunya.


Banyak salah faham telah timbul tentang Rangkaian Lightning dan kesan yang akan diperolehinya apabila Bitcoin. Lihatlah internet, dan anda akan menemui video seperti ini yang menawarkan maklumat mengenai Rangkaian Lightning yang mungkin tidak tepat. Untuk itu, Andreas Antonopoulos telah mencipta video untuk terperinci banyak perkara yang menjadi kritikan yang salah, yang telah kami senaraikan di bawah.

 Andreas Antonopoulos

Sentralisasi

"Rangkaian Lightning akan memusatkan bitcoin , menumpukan kuasa dengan beberapa pemain besar. "

Ini menganggap bahawa Bitcoin tidak sudah berpusat dalam beberapa cara. Tanpa teknologi lapisan kedua, terdapat dua cara untuk menyelesaikan masalah dengan kapasiti dan permintaan yang meningkat.

  1. Meningkatkan saiz blok asas, meletakkan kos skala ke operator nod dan membawa kepada beberapa nod pemusat dan perlombongan.
  2. tanpa tahap keselamatan semasa dan operasi tidak percaya. Ini sudah berlaku, di mana urus niaga diadakan di pangkalan data peribadi bursa besar.

Jadi, pilihan itu bukan antara sistem yang sangat terpusat atau benar-benar terpusat. Ia adalah pilihan antara lapisan sekunder swasta dan rantaian di luar dengan rangkaian tidak percaya

Saluran dan Jalan

"Rangkaian Lightning memerlukan setiap transaksi untuk membuka dan menutup saluran baru. "

Banyak orang berfikir bahawa setiap transaksi yang beroperasi pada Rangkaian Kilat perlu membuka saluran baru. Kos pembiayaan dan menyelesaikan setiap transaksi dalam kes ini akan menjadi besar. Transaksi sebenarnya hanya memerlukan laluan, dan pelanggan Rangkaian Lightning boleh menangani routing transaksi secara automatik.

Sesetengah juga percaya bahawa saluran mesti ditutup untuk mendapatkan penyelesaian, tetapi ini juga tidak benar. Pembayaran boleh dibuat semula, jadi dana boleh kekal dalam rangkaian dan tidak perlu ditunaikan. Kebanyakan ini akan dilakukan dengan dompet dan tidak secara manual.

Orang telah mengambil salah faham ini dan mencipta kesan rangkaian itu tidak dapat tidak akan memusatkan diri ke hab dan bercakap analogi. Ini akan menjadi lebih jelas pada waktunya, tetapi terdapat beberapa pilihan rantaian alt bagi mereka yang lebih suka pada skala rantai.

Routes and Nodes

"Rangkaian Lightning menggunakan 'Hot Potato 'model perutean.'

Dalam model ini, setiap nod melewati 'Hot Potato' ke simpul seterusnya bersedia untuk mengambilnya lebih dekat ke destinasi itu. Setiap perantaraan tahu sumber dan tujuan paket, tetapi Lightning Network menggunakan model yang sama sekali berbeza yang disebut routing sumber.

Node yang berasal menerima maklumat mengenai semua nod yang tersedia, seperti kapasiti dan yuran. Ia kemudiannya mewujudkan laluan optimum berdasarkan parameter ini, seperti kos keseluruhan laluan terendah. Laluan ini kemudian disulitkan pada setiap langkah dan berkulit bawang merah. Setiap pengantara hanya mengetahui nod yang mana transaksi tersebut telah diperolehi. Ia kemudian membuang lapisan bawang dan menemui nod seterusnya yang mesti dihantar ke.

Nod destinasi akhir adalah satu-satunya yang tahu bahawa ia tidak perlu lagi. Node yang berasal adalah satu-satunya yang tahu bahawa ia tidak datang dari tempat lain.

Mengunci Nilai ke dalam Sistem

"Jika setiap saluran memerlukan pembiayaan untuk tetap terbuka, itu akan mengunci banyak nilai dalam sistem. "

Ya, setiap saluran memerlukan nilai yang cukup pada penghujung anda untuk menghantar kapasiti transaksi yang diperlukan. Tetapi saluran boleh diisi semula untuk membuat pembayaran yang lebih besar, sebagai contoh, dengan menghantar bitcoin ke alamat Lightning Network .

Malah, ini berjalan beberapa cara untuk mengelakkan sentralisasi. Cuba mencipta nod yang menghubungkan banyak saluran yang memegang banyak nilai bitcoin menjadi sasaran penggodam. Ia lebih berfaedah untuk mempunyai lebih banyak saluran ke lebih banyak nod dalam rangkaian jejaring daripada nod berpusat yang sangat dibiayai

 Rangkaian Kilat

Pengubahan Wang Haram

"Pengendali nod akan menghadapi [19659018] banyak risiko dari peraturan AML. "

Tidak semestinya. Dalam kebanyakan kes, Rangkaian Lightning bertujuan untuk pemindahan jumlah yang lebih kecil. Di kebanyakan tempat, pengubahan wang haram hanya berlaku untuk aliran wang yang banyak jumlahnya.

Sukar untuk mencari dan mendakwa individu yang menjalankan perisian di komputer rumah mereka. Jika ini menjadi masalah, maka ia hanya akan menjadikan rangkaian menjadi lebih senyap.

Dompet yang Diaktifkan Kilat

"Dompet yang dibolehkan kilat datang dengan kekeliruan mengenai saluran dan keperluan untuk membuka dan menutupnya." [

Memang benar bahawa pelaksanaan awal Rangkaian Lightning telah membawa data teknikal ke permukaan dan unsur-unsur terdedah yang sepatutnya disembunyikan di belakang antara muka pengguna.

Dompet yang dibolehkan pencahayaan sepatutnya dan akan kelihatan sama seperti multi-mata wang dompet. Menghantar dan menerima akan dicapai melalui kod QR, dan dompet akan dapat mengetahui jika alamatnya adalah untuk Bitcoin atau Rangkaian Lightning. Segala-galanya perlu dilakukan untuk anda.

 blockchain "width =" 640 "height =" 400 "srcset =" http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/08/blockchain-search. jpg 1920w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/08/blockchain-search-300x188.jpg 300w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/08/blockchain- search-768x480.jpg 768w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/08/blockchain-search-1024x640.jpg 1024w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2017/ 08 / blockchain-search-1120x700.jpg 1120w "sizes =" (max-width: 640px) 100vw, 640px "/> </p>
<h3 style= So How Do I Get on Board?

, maka terdapat tiga yang merupakan aduan BOLT.Ini bermakna bahawa mereka akan bekerjasama antara satu sama lain untuk membentuk satu rangkaian yang bersatu.Menemukan maklumat mengenai LND (daemon rangkaian pencahayaan), clightning, atau eclair di GitHub atau Main Net

anda dapat melihat, Andreas Antonopoulos menetapkan rekod lurus terhadap beberapa kesalahpahaman tentang Kilat Rangkaian. Seseorang harus selalu berhati-hati dalam maklumat salah itu sentiasa terapung di sekitar jaring dan mudah dijumpai.

Apa yang anda fikirkan tentang penjelasan yang ditawarkan oleh Andreas Antonopoulos? Adakah anda bersetuju dengannya atau tidak? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Imej ihsan dari YouTube / @ aantonop dan arkib Bitcoinist.

fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments