Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

App Line Chat Jepun untuk Memulakan Exchange Cryptocurrency


· 31 Januari 2018 · 2:15 pagi <! – Petikan

Aplikasi sembang popular Jepun, Line, telah mengumumkan bahawa mereka telah memfailkan untuk melancarkan pertukaran cryptocurrency dalam aplikasinya. Walaupun sesetengah negara mengurungkan cryptocurrency dan pertukaran, Jepun telah membuka pintu mereka. Ini telah menyebabkan peningkatan yang ketara dalam perniagaan yang berkaitan dengan crypto yang berusaha untuk menjalankan perniagaan di dalam negara. Sudah tentu, terdapat perniagaan yang berkembang di rumah yang ingin melompat di atas keretapi crypto juga. Yang terbaru untuk berbuat demikian adalah Line,

Akhir Petikan ->

Aplikasi sembang popular Jepun, Line, telah mengumumkan bahawa mereka telah memfailkan untuk melancarkan pertukaran cryptocurrency dalam aplikasi.


Walaupun sesetengah negara mengejar cryptocurrency dan pertukaran, Jepun telah membuka pintu mereka. Ini telah menyebabkan peningkatan yang ketara dalam perniagaan yang berkaitan dengan crypto yang berusaha untuk menjalankan perniagaan di dalam negara. Sudah tentu, terdapat perniagaan yang berkembang di rumah yang ingin melompat di atas keretapi crypto juga. Yang terbaru untuk berbuat demikian ialah Line, aplikasi sembang popular, yang telah memfailkan aplikasi untuk membuka pertukaran cryptocurrency dalam aplikasi.

 Aplikasi sembang talian

Menggunakan Nombor

Ini adalah langkah yang sangat menarik, dan yang boleh dilakukan dengan baik. Talian sangat popular, membanggakan 200 juta pengguna bulanan aktif. Aplikasi sembang sudah mempunyai perkhidmatan pembayaran mudah alih dalam aplikasinya, yang dipanggil Line Pay, yang mempunyai 40 juta pengguna.

Secara keseluruhan, Line Pay mempunyai jumlah transaksi sebanyak kira-kira $ 4 bilion pada tahun 2017. Talian memanfaatkan nombor mereka untuk membuka aliran pendapatan baru melalui pertukaran cryptocurrency. Nombor sedemikian tidak boleh dianggap ringan. Coinbase yang popular mempunyai kira-kira 13 juta pengguna.

 Kuil Jepun

Terdapat satu lagi sebab mengapa Line sedang berusaha untuk membuka pertukaran. Nombor penggunanya meruncing, jadi mencari aliran pendapatan baru adalah pilihan pintar. Sebagai angka untuk menunjukkan Line Pay, pengguna aplikasi agak bersedia untuk menggunakan apa sahaja platform yang ditawarkan.

Talian akan penuh dengan rancangan mereka, mengambil orang yang berpengetahuan dalam teknologi blockchain dan kewangan. Aplikasi sembang "berharap untuk menjadi peneraju dalam industri FinTech memandangkan dunia semakin bergerak ke arah masyarakat kurang dompet dompet tanpa tunai."

Crypto Going Strong di Jepun

Secara keseluruhan, semangat untuk cryptocurrency terus meningkat di Jepun. Ini walaupun selepas hack Coincheck baru-baru ini yang menyaksikan pertukaran itu kehilangan sekitar $ 530 juta (di mana, $ 425 juta akan dibayar balik). Agensi kewangan pengawalseliaan negara memberi Coincheck satu tamparan di pergelangan tangan, digabungkan dengan peringatan untuk berbuat lebih banyak untuk memberikan perlindungan yang mencukupi terhadap hacks masa depan.

Jepun, tidak seperti beberapa negara lain, mempunyai peraturan dan undang-undang yang menggalakkan dan melindungi penggunaan kriptografi. Kerajaan telah mengiktiraf Bitcoin sebagai kaedah pembayaran yang sah.

Para penganalisis mempercayai sikap kritikal kerajaan Jepun akan merangsang ekonomi disebabkan peningkatan perniagaan blockchain dan crypto. Yoshiyuki Suimon, ketua pasukan untuk kajian oleh Nomura, berkata yang berikut mengenai bagaimana ekonomi akan dirangsang oleh crypto:

Peningkatan nilai aset sering mengakibatkan kenaikan perbelanjaan pengguna, juga dikenali sebagai kesan kekayaan. Kami menganggarkan kesan kekayaan daripada keuntungan yang tidak direalisasi pada perdagangan bitcoin oleh pelabur Jepun sejak permulaan tahun fiskal 2017, dan menganggarkan rangsangan potensi perbelanjaan pengguna sebanyak 23.2-96.0 bilion yen.

Hanya untuk menunjukkan bagaimana cryptocurrency yang popular telah menjadi di Jepun , ada juga kumpulan gadis bertema crypto yang dinamakan Gadis Mata Wang Maya (Kaso Tsuka Shoju). Anda hanya perlu mencintai Jepun.

Adakah anda fikir Line membuka pertukaran cryptocurrency akan berjaya? Adakah Jepun menjadi ibukota serantau dunia crypto di Asia? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Imej-imej ihsan dari YouTube / @ seratus bintang-bintang, Pixabay, arkib Bitcoinist, dan Talian.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments