Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Aragon Guna Semula DAO, Melindungi Perbendaharaan Daripada 51% Perompak Nilai Terkenal


Persatuan Aragon di sebalik Aragon, platform sumber terbuka, berpusatkan komuniti pada alat binaan Ethereum untuk kegunaan bergantung pada organisasi autonomi terpencar (DAO), telah mengambil langkah untuk mendapatkan perbendaharaannya selepas aktiviti yang mencurigakan telah dipilih daripada saluran Discord rasminya.

Aragon DAO Diguna semula

Seterusnya, dalam a kenyataan pada 9 Mei, persatuan itu telah menggunakan semula Aragon DAO untuk memfokuskan pembiayaannya pada program geran baharu yang menyasarkan pembina aplikasi terdesentralisasi (dApp) dan DAO. Keputusan itu adalah sebahagian daripada “tugas fidusiari” persatuan untuk melindungi perbendaharaannya daripada “penyerang”.

Melalui program pemberian ini, Aragon DAO akan membenihkan pelbagai pembina melancarkan penyelesaian yang menyasarkan kewangan terdesentralisasi (DeFi), DAO dan juga pemalam yang memanfaatkan timbunan teknologi mereka.

Keputusan itu akan memastikan bahawa perbendaharaan Aragon DAO diarahkan kepada perkara yang penting dan dilindungi daripada pelakon yang berniat jahat.

Dalam kes ini, matlamatnya adalah untuk menyalurkan dana kepada pembina dApp yang membantu memajukan misi teras DAO untuk mendapatkan alatan untuk pengguna dan projek untuk bereksperimen dengan tadbir urus terpencar yang mereka dakwa berfungsi pada “kelajuan perisian”.

Tidak seperti sistem tadbir urus hierarki dalam projek tradisional, DAO adalah didorong oleh kontrak pintar. Mereka memastikan bahawa pemegang token DAO bertanggungjawab, memacu projek ke arah yang dipersetujui oleh kebanyakan ahli DAO.

Sebagai contoh, bergantung pada keperluan segera projek, DAO boleh meminta ahli mengundi cadangan untuk meningkatkan platform. Kadangkala, ahli DAO boleh diminta untuk memilih projek berkualiti yang layak mendapat pembiayaan.

Perlindungan Daripada Perampok Nilai Seperti Arca

Persatuan Aragon menggunakan semula DAO dan memastikan bahawa dana perbendaharaan diarahkan ke arah pengembangan ekosistem adalah di tengah-tengah serangan 51% “kewangan” ke atas beberapa DAO, termasuk Mango, Rook, protokol Fei dan banyak lagi.

Rook DAO adalah yang terbaharu dibubarkan, dan separuh perbendaharaannya dibubarkan, memperoleh keuntungan besar untuk Perompak Nilai Tanpa Risiko (RFV).

RFV Raiders digambarkan sebagai “canggih, mempunyai sumber yang baik dan diselaraskan.” Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, mereka telah mengambil alih dan membubarkan DAO berfungsi menggunakan infrastruktur Aragon.

Analisis lanjut mendedahkan bahawa RFV, yang ahlinya termasuk Arca Capital Management, nampaknya menyasarkan Aragon DAO dan perbendaharaannya, berdasarkan peningkatan luar biasa dalam aktiviti pengguna pada saluran Discord mereka.

Biasanya, RFV menyasarkan perbendaharaan DAO untuk memanipulasi harga. Sebaik sahaja mereka mengambil alih DAO, mereka mengatasi sebarang keutamaan lain, termasuk mengembangkan ekosistem secara organik dengan membiayai pembina. Atas sebab ini, Persatuan Aragon mengambil langkah yang perlu untuk menampung perbendaharaannya dan mengarahkan dana kepada pembina pembiayaan.

Sebelum campur tangan oleh Persatuan Aragon ini, bakal penceroboh, termasuk pengurusan Arca, telah menyimpan ANT, token asli projek Aragon, dalam beberapa hari lalu dengan harapan untuk mengambil alih DAO.

Harga SEMUT Pada 10 Mei|  Sumber: ANTUSDT On Binance, TradingView
Harga SEMUT Pada 10 Mei| Sumber: ANTUSDT Pada Binance, TradingView

Imej Ciri Daripada Canva, Carta Daripada TradingView

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments