Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Artis Penipuan Bitcoin Yang Mengaku $ 545K Ditangkap di UAE


· 14 Februari 2018 · <! – Petikan

Seorang artis penipuan Bitcoin di Emiriah Arab Bersatu yang menewaskan mangsa $ 545,000 telah ditangkap, dan wang yang dicuri itu sebenarnya pulih. Nampaknya beberapa penipuan Bitcoin baru datang setiap minggu. Salah satu contoh terbaru adalah orang yang menuntut selebriti crypto yang akan menghantar dua kali cryptocurrency yang akan anda hantar ke dompet mereka. Satu lagi adalah kecurian lurus fiat yang akan digunakan untuk membeli cryptocurrency. Ia

Akhir Petikan ->

Seorang artis penipuan Bitcoin di Emiriah Arab Bersatu yang menipu mangsa $ 545,000 telah ditangkap, dan wang yang dicuri itu sebenarnya pulih.


Penipuan Bitcoin baru datang setiap minggu. Salah satu contoh terbaru adalah orang yang menuntut selebriti crypto yang akan menghantar dua kali cryptocurrency yang akan anda hantar ke dompet mereka. Satu lagi adalah kecurian lurus fiat yang akan digunakan untuk membeli cryptocurrency. Ini kes terakhir yang kita lihat berlaku sekali lagi, kali ini di Emiriah Arab Bersatu sebagai seorang lelaki mencuri $ 545,000 yang dimaksudkan untuk digunakan untuk membeli bitcoin.

Mesyuarat A $ 545K dalam Mall? Bunyi Legit!

Penipuan Bitcoin berlaku di pusat membeli-belah di Sharjah, UAE. Seorang warganegara India bersetuju untuk berjumpa dengan seorang lelaki, yang dikenal pasti sebagai rakyat Pakistan, untuk membeli bitcoin bernilai $ 545,000.

Mangsa mempunyai pengalaman membeli cryptocurrency pada platform dagangan dalam talian. Semasa mencari dalam talian untuk peluang pelaburan, dia melihat profil seorang lelaki yang menawarkan banyak bitcoin untuk dijual. Perjumpaan disusun dengan penipuan yang menyamar sebagai penjual dalam talian dan pembeli, dan mangsa membawa wang tunai untuk membayar duit syiling.

Sekali di pusat membeli-belah, mangsa menyerahkan tunai, dan penipuan Bitcoin artis sepatutnya memindahkan jumlah bitcoin yang dipersetujui. Kemudian penipu menerima panggilan telefon, diduga dari isterinya, dan dia memberitahu mangsa bahawa dia perlu membantunya keluar di tempat parkir. Tidak perlu dikatakan, artis penipuan itu tidak kembali, dan bitcoin tidak pernah sampai ke dompet mangsa.

A Happy Ending

Tidak seperti beberapa kes jenayah Bitcoin lain, seperti peniaga Hong Kong dirompak $ 180,000 cerita ini mempunyai penghujung yang bahagia. Polis berjaya mengenal pasti suspek dan menahannya di rumahnya. Lebih baik adalah bahawa kebanyakan wang itu bersamanya.

 Bitcoin

Suspek membuat pengakuan penuh kepada pihak polis. Sudah tentu, ia tidak membantu penyebabnya untuk dijumpai dengan begitu banyak wang, apatah lagi resit bagi urus niaga kepada penjual dalam talian yang telah dihubungi oleh mangsa. Polis telah mengarahkan penjenayah yang diakuinya untuk pendakwaan awam.

Untungnya, tidak ada keganasan yang terlibat dalam keadaan ini. Ia berulang-ulang mengulangi bahawa ia bukan idea yang baik untuk membawa sejumlah besar wang tunai untuk bertemu dengan seseorang yang anda tidak tahu. Penjenayah mengambil kesempatan daripada orang-orang yang terdesak untuk melabur dalam cryptocurrency.

Penjenayah akan pergi ke kekerasan untuk mendapatkan tangan mereka dalam jumlah besar cryptocurrency atau wang tunai yang sejuk dan keras yang digunakan untuk membelinya. Pertukaran di Ottawa Kanada, baru-baru ini diserang oleh tiga lelaki bersenjata, yang mengikat pekerja sebelum akhirnya melarikan diri. Satu lagi rompakan yang ganas berlaku di England di mana empat lelaki bersenjata memecah rumah pedagang crypto pada siang hari. Penjahat-penjahat mengikat isteri peniaga dan meletakkan bayi pasangan itu di dalam kereta api sementara mereka memaksa dia memindahkan "kekayaan" dalam bitcoin kepada mereka.

Ia selalu membayar untuk berhati-hati. Jumlah wang gila yang dikaitkan dengan cryptocurrency adalah alasan makan untuk pemangsa, jadi bermain pintar.

Adakah anda membawa $ 545,000 tunai kepada pertemuan dengan seseorang yang anda tidak tahu? Maklumkan kepada kami di komen di bawah.


Imej ihsan dari arkib Pixabay dan Bitcoinist.

fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments