Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Asia Melihat Bekalan Bitcoin Meningkat Ketika AS Mempergiatkan Perang Terhadap Kripto


Bekalan Bitcoin secara beransur-ansur mengalihkan tumpuan dari Amerika ke Asia dan tekanan kawal selia yang semakin meningkat terhadap industri kripto daripada pengawal selia Amerika Syarikat mungkin mencetuskan perubahan itu.

Peraturan kripto di AS menjadi lebih ketat, mendorong beberapa firma untuk mempertimbangkan penempatan semula. Ketua Pegawai Eksekutif Coinbase Brian Armstrong juga mengisyaratkan pada kemungkinan penempatan semula semasa persidangan Fintech di London.

Tetapi pelan penempatan semula ini mungkin telah beralih kepada pegangan aset crypto kerana bekalan Bitcoin di rantau AS kini semakin berkurangan.

Bekalan Bitcoin Amerika Merosot Secara drastik

Firma analitik blockchain, Glassnode, melaporkan bahawa bekalan Bitcoin tahun ke tahun untuk Amerika telah menurun secara drastik dengan pembentukan perbezaan. Sebaliknya, bekalan aset meningkat lebih tinggi untuk rantau Asia.

Menurut laporan itu, perubahan bekalan Bitcoin YoY menurun sebanyak 7.5%. Walau bagaimanapun, data untuk perubahan bekalan Bitcoin Asia menunjukkan lonjakan sebanyak 6.9%.

Glassnode menunjukkan dikotomi yang semakin meningkat antara “bekalan yang dipegang mengikut waktu dagangan Asia dan AS” Bitcoin.

Ia selanjutnya menyatakan bahawa token yang dahulunya dipegang oleh dompet di AS sedang dipindahkan ke token di rantau Asia. Laporan itu menunjukkan bahawa penurunan bekalan Bitcoin di AS bermula pada awal 2022.

Asia Melihat Bekalan Bitcoin Meningkat Ketika AS Mempergiatkan Perang Terhadap Kripto
Bitcoin berkembang lebih 1% pada carta l BTCUSDT di Tradingview.com

Dikotomi semakin mendalam dengan keruntuhan ekosistem Terra Luna dan tidak menunjukkan perubahan positif sejak itu.

Peraturan AS Mencipta Tekanan Terhadap Industri Kripto Serantau

Amerika sedang memperhebatkannya tindakan keras terhadap crypto dengan peraturan dan tindakan penguatkuasaan yang ketat. Perang berterusan SEC AS dengan Ripple sejak 2020 telah menyebabkan aset kripto merosot secara besar-besaran tanpa harapan untuk mendapatkan semula tidak lama lagi. Satu-satunya harapan untuk komuniti Ripple terletak pada keputusan keputusan ringkasan yang akan datang.

Pada bulan April, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) mengeluarkan Notis Perigi kepada Coinbase. Ia menyebut kemungkinan tindakan undang-undang pada masa hadapan terhadap pertukaran itu.

Coinbase adalah mempertimbangkanberpindah dari Amerika apabila ketegangan crypto di negara itu meningkat. Ketua Pegawai Eksekutif bursa itu Brian Armstrong menyebut kemungkinan langkah semasa Minggu Fintech bulan lepas di London.

Menurut Armstrong, peraturan crypto di AS masih kurang jelas. Jadi, persekitaran sedemikian boleh menghalang pertumbuhan perniagaan crypto. Sudah, pertukaran Coinbase telah memperoleh lesen baharu di Bermuda untuk mengendalikan pertukaran derivatif kripto.

Baru-baru ini, dua pembuat pasaran terkemuka, Jane Street Group dan Jump Crypto, memutuskan untuk menghentikan perdagangan crypto. Syarikat-syarikat menyatakan bahawa sebab di sebalik keputusan sedemikian terletak pada tindakan keras crypto yang semakin meningkat oleh pengawal selia AS.

Satu lagi pertukaran crypto Gemini yang berpangkalan di AS mengeluarkan kenyataan mengenai rancangannya untuk berpindah ke Asia. Pertukaran itu menyebut memperluaskan kejuruteraan dan operasi globalnya di India.

Imej pilihan daripada Pixabay dan carta daripada Tradingview

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments