Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Australia Pastikan Mendapat Scammed Daripada Bitcoin Mereka


· 6 Mac 2018 · 8:30 pm <! – Petikan

Hal Ehwal Pengguna Victoria telah dibanjiri dengan laporan orang yang menjadi mangsa penipuan Bitcoin penipuan. Penipuan Pelaburan Di bawah Australia adalah sarang untuk penipuan Bitcoin. Menurut Hal Ehwal Pengguna Victoria, sebuah unit Jabatan Keadilan dan Peraturan, penipuan yang berorientasi Bitcoin terus menimbulkan kekacauan terhadap para pelabur. Kebanyakan laporan pusat di sekitar mangsa kehilangan cryptocurrency mereka melalui laman web Bitcoin palsu. Kehilangan purata setiap mangsa adalah kira-kira $ 300. Untuk bulan Januari 2018

Akhir Petikan ->

Urusan Pengguna Victoria telah dibanjiri dengan laporan orang yang menjadi mangsa penipuan Bitcoin penipuan


Penipuan Pelaburan Di Bawah Di bawah

Australia adalah hotbed untuk penipuan Bitcoin.

Menurut Hal Ehwal Pengguna Victoria, satu unit Jabatan Keadilan dan Peraturan, penipuan yang berorientasi Bitcoin terus memusnahkan kepada pelabur.

pusat di sekitar mangsa yang kehilangan cryptocurrency mereka melalui laman web Bitcoin palsu. Kerugian purata bagi setiap mangsa adalah kira-kira $ 300.

Bagi bulan Januari 2018 sahaja, $ 10,692,438 telah ditangkap daripada orang Australia, terutamanya dengan cara Ponzi atau skim piramid. Malah, $ 4.63 juta telah hilang bulan itu daripada skim pelaburan – naik dari $ 2.9 juta pada bulan sebelumnya, dan naik dari $ 1.7 juta 12 bulan sebelumnya.

 Bitcoinist_Sir Bernard Hogan-Howe Penipuan Online

laporan datang selepas pengawal selia Australia – khususnya Pihak Berkuasa Komunikasi dan Media Australia (ACMA) – telah memberi amaran kepada pelabur di benua Oktober lalu mengenai penipuan yang difokuskan oleh Bitcoin dan Ethereum.

Suruhanjaya Persaingan dan Pengguna Australia (ACCC) laporan tentang penipuan cryptocurrency.

Mungkin tidak menghairankan, kebanyakan laporan datang dari individu berusia 25-34. Walau bagaimanapun, jumlah terbesar aset yang dicuri keluar dari dompet digital individu di antara umur 45-54. Orang tua, sebaliknya, telah membuktikan tidak mungkin kehilangan Bitcoin mereka – kerana mereka mungkin tidak memiliki apa-apa, untuk memulakannya.

ACCC juga melaporkan bahawa, secara umum, kerugian yang berkaitan dengan penipuan pelaburan sehingga keseluruhannya. Dalam 2o17, orang Australia kehilangan lebih dari $ 31.15 juta, iaitu 32% lebih daripada 2016.

Akses Mudah

Sekurang-kurangnya orang-orang Australia yang tidak disengajakan yang telah dijebol keluar dari Bitcoin atau Ethereum mereka kini boleh membeli kedua-dua hampir semua rak buku di benua

Pada 1 Mac, lebih daripada 1,200 gerai berita mula menawarkan pembelian Bitcoin dan Ethereum.

Walau bagaimanapun pembelian dari gerai berita tidak betul-betul murah. Sebarang pembelian cryptocurrency dari sebuah gerai berita yang mengambil bahagian membawa yuran 5 peratus yang agak besar. CEO Bitcoin.com.au Rupert Hackett mendakwa yuran itu sepatutnya, bagaimanapun, memberitahu 9Finance :

Fakta bahawa anda kini boleh membeli Bitcoin dan Ethereum dari tempat yang sama anda membeli minuman ringan dan alat tulis benar-benar bercakap tentang bagaimana cryptocurrency telah dilembagakan. Bagi sesiapa yang teragak-agak untuk membeli Bitcoin kerana semuanya kelihatan terlalu rumit, ini adalah persediaan sempurna yang mengambil faktor ketakutan daripada melabur dalam mata wang digital.

Mudah-mudahan, mereka yang membeli Bitcoin dari risalah bijak cukup untuk memastikan ia selamat tahun ini.

Adakah anda terkejut untuk mengetahui bahawa Australia adalah sarang untuk penipuan Bitcoin dan Ethereum? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari Wikipedia Commons, Shutterstock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments