Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bacteria Bio Boleh Membantu Akaun untuk Pergerakan Bitcoin


Sesetengah peniaga takut ramalan harga Bitcoin dan analisis teknikal – dan untuk alasan yang baik. Dari masa ke masa, Bitcoin telah terbukti tidak menentu jika diberi syarat yang betul. Satu orang mendakwa dia boleh meramalkan fluks syiling ini, dan menggunakan bakteria untuk menggambarkan proses.


Ramalan Bitcoin, Secara Umum

Walaupun anda tidak boleh benar-benar berfikir ini dari segi hitam atau putih, nampaknya hanya satu kategori tertentu peminat crypto berusaha dengan tepat meramalkan harga Bitcoin (BTC) 0 0 dan kriptografi lain. Selain itu, tidak ada cara yang "lebih baik" atau "lebih buruk" melakukannya: pengalaman dan pengetahuan pasaran yang luas adalah berharga, seperti statistik sejuk. Apa yang lebih penting ialah orang yang melakukannya dan logiknya menyokong keputusan mereka.

Walaupun semua kerumitan itu, tidak semua orang bergantung kepada ramalan – sebenarnya, ramalan sering membawa kritikan pengarang. Itulah sebabnya angka bercakap adalah pertaruhan yang lebih selamat: tiada siapa yang boleh menyalahkannya pada nombor. Namun, inilah yang asal: seorang saintis sosial yang menggambarkan harga Bitcoin sebagai perumpamaan logaritma berdasarkan corak yang dilihat dalam bio-sains.

 goorha

Harga Bitcoin Berdasarkan Corak Biologi

tidak mustahil. Peniaga adalah makhluk biologi juga. Keputusan mereka dan proses pemikiran di belakang mereka adalah reaksi biokimia di dalam otak. Bolehkah matematik hanya menjelaskan segala-galanya, pada akhirnya? Seperti yang dilaporkan oleh Money Morning, formula Prateek Goorha untuk meramalkan harga Bitcoin tidak begitu jauh . Walau bagaimanapun, inspirasi beliau agak tidak konvensional. Goorha berfikir bahawa carta Bitcoin menyerupai corak pembiakan yang dilihat pada bakteria: Lag – log – stesen – kematian.

Fasa pertama melihat bakteria menyesuaikan diri dengan keadaan persekitaran yang diberikan. Yang kedua dicirikan oleh pertumbuhan eksponen: bakteria membahagikan dan mengklonkan dirinya sendiri sampai mencapai sempadan dimana persekitaran tidak dapat menahan lagi individu. Selepas tahap ini, bakteria yang sudah sedia ada memberi makan kepada sumber-sumber yang ada sehingga habisnya.

Sudah tentu, apabila tidak ada makanan yang tersisa untuk makanan bakteria yang mati – tetapi Goorha tidak menyebut fasa ini, mungkin mendapati ia tidak berkaitan dengan cryptocurrency. Kitaran yang sama diulangi oleh kebanyakan organisma hidup dan sesetengah saintis juga meramalkan bahawa kehidupan manusia menyebarkan mengikut corak yang sama.

Apa yang Ini Perlu Dilakukan Dengan Harga Bitcoin?

Nah, para saintis seperti matematik, begitu pula peniaga. Mereka patut buat sekurang-kurangnya. Mereka menerjemahkan pola di atas menjadi formula matematik. Goorha mencadangkan bahawa harga Bitcoin mengikuti pola yang sama dengan pendaraban bakteria setakat ini dan yakin bahawa nilainya akan terus dilakukan pada masa akan datang.

Menurut ramalan Goorha, Bitcoin akan lihat $ 20,000 lagi tanpa keraguan. Sebenarnya, beliau meramalkan bahawa jangka hayat yang ditunggu-tunggu adalah hanya sekitar sudut. Kemunculan tergesa-gesa baru ini akan mencapai sejauh $ 50,000, dan perlumbaan masa depan dapat membawa Bitcoin setinggi $ 250,000. Berbeza dari analisis teknikal biasa, Goorha menggunakan set parameter yang berbeza. Jika anda melihat di sebelah kiri cartanya, anda akan melihat apa yang dia maksudkan dengan pertumbuhan "eksponen".

Sejauh manakah anda fikir perumpamaan ini dapat menjelaskan pergerakan harga Bitcoin? Maklumkan kepada kami di dalam komen di bawah!


Image courtesy of Money Morning, Shutterstock, Twitter / @ goorha.Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments