Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Pertukaran Kripto Mengendalikan Pasaran Beruang, CMO Bitrue


Ketika pasaran beruang kripto berkembang pesat, pelabur terpaksa berurusan dengan pelbagai bursa dan platform yang mengehadkan/menyekat pengeluaran disebabkan “keadaan pasaran yang melampau.”

Itulah sebabnya kami telah menghubungi Adam O’Neill, CMO di Bitrue. Dalam temu bual ini, O’Neill memberi kami gambaran tentang perkara yang menyebabkan pengeluaran terhad ini dan perkara yang boleh dilakukan oleh pertukaran kripto untuk bertahan dalam pasaran beruang.

Bitcoinist: Bolehkah anda memberi kami ringkasan tentang apa itu Bitrue dan apa yang anda lakukan di syarikat itu?

Adam O’Neill: Bitrue ialah platform mata wang kripto semua-dalam-satu, ia memberi tumpuan kepada kepentingan pengguna individu. Pada asasnya misi kami adalah untuk menyediakan orang di seluruh dunia dengan pilihan yang berdaya maju untuk membina kekayaan mereka, peluang yang telah ditutup dalam sistem kewangan tradisional.

Bacaan Berkaitan | NFT Memasuki Era Baharu Apabila Solana Merapatkan Jurang Dengan Ethereum

Sebagai Ketua Pegawai Pemasaran di Bitrue, saya menyelia semua acara dan komunikasi kami dengan pengguna. Di samping pasukan saya, kami melancarkan tiga atau empat acara baharu setiap hari, sama ada pilihan pertanian hasil baharu yang dibentangkan kepada pengguna kami, beberapa analisis trend syiling atau sekumpulan kandungan lain yang direka bentuk untuk memberikan lebih banyak konteks dan maklumat. Selain itu, kami mengadakan sesi AMA dengan pengasas projek syiling

Bitcoinist: Pasaran beruang telah merosakkan ruang baru-baru ini. Apakah yang Bitrue dan bursa lain lakukan untuk bertahan dalam keadaan pasaran sedemikian?

Adam O’Neill: Kunci untuk bertahan dalam pasaran beruang adalah persediaan. Bagi sesiapa sahaja dalam industri kripto untuk sementara waktu, kini kita tahu bahawa pasaran melalui tempoh pertumbuhan yang berpanjangan diikuti dengan penarikan balik yang mendadak, secara amnya mengikut arah aliran harga BTC. Kami mempunyai pertumbuhan yang baik sejak 2020 atau lebih. Namun, hanya orang bodoh yang boleh mengharapkan ia kekal selama-lamanya. Di Bitrue, kami berhati-hati untuk tidak memanjangkan diri, kami meminimumkan pendedahan kami kepada hutang berisiko dan faktor lain yang telah membunuh beberapa nama besar dalam beberapa bulan kebelakangan ini.

Carta jumlah pasaran pasaran Crypto daripada TradingView.com

Total market cap falls below $900 billion | Source: Crypto Total Market Cap on TradingView.com

Selain itu, kunci untuk terus hidup kini terletak pada asas perniagaan. Anda mendengar pelanggan anda dan memberikan mereka perkhidmatan yang bernilai tulen. Sebagai contoh, kami telah mengenal pasti syiling stabil dan syiling meme sebagai dua bidang yang paling penting dalam minat pelanggan, jadi kami menawarkan kadar pelaburan yang menarik untuk kedua-duanya.

Bitcoinist: Kami telah melihat banyak platform dan pertukaran yang mengehadkan pengeluaran. Pada pendapat anda, apakah maksud ini untuk masa depan crypto?

Adam O’Neill: Ia adalah pandangan yang sangat buruk untuk industri yang kononnya berbangga dengan penyahpusatan dan melepaskan diri daripada sistem kewangan tradisional. Akhirnya, saya tidak percaya ini akan memberi kesan jangka panjang kepada industri, walaupun.

Bacaan Berkaitan | Kitaran Terkenal Perlombongan Bitcoin: Apa yang Menyebabkan Ini?

Bitcoinist: Apakah faktor yang menyebabkan platform ini menghentikan/mengehadkan pengeluaran beberapa mata wang kripto?

Adam O’Neill: Apa yang berlaku dengan pertukaran ini sekarang pada dasarnya adalah urusan bank. Bank beroperasi pada proses rizab pecahan di mana mereka hanya menyimpan sebahagian daripada hutang yang mereka berhutang kepada pelanggan mereka sebagai aset cair (dengan selebihnya kepada perkara seperti hartanah dan pelaburan tidak cair lain yang memberi manfaat kepada bank). Jika pelanggan tiba-tiba mula mengeluarkan wang tunai yang banyak, bank tidak dapat mencari pulangan tunai untuk pelanggan mereka. Perkara yang sama berlaku dalam crypto sekarang.

Walaupun kami melihat lebih ramai orang kembali kepada mentaliti lama iaitu “bukan kunci anda, bukan kripto anda” dan memilih untuk menyimpan aset mereka dalam dompet peribadi mereka sendiri.

Bitcoinist: Apakah pendapat pasukan Bitrue tentang bagaimana pertukaran harus berkelakuan semasa krisis?

Adam O’Neill: Pertukaran ialah perniagaan yang besar sekarang, dan mereka mempunyai banyak cara untuk menarik pengguna untuk kembali kepada mereka melalui pulangan tunai kad kredit, pilihan mempertaruhkan, kemudahan, dsb.

Apabila krisis berlaku dan keputusan pantas dibuat untuk berjuta-juta dolar, ramai orang terlepas pandang terhadap unsur manusia. Tidak ada jumlah wang tunai yang kecil atau besar kerana jumlah yang berbeza mempunyai kepentingan yang berbeza kepada orang yang berbeza. $100 mungkin tiada apa-apa kepada seseorang, tetapi bagi yang lain, kerugian $100 mungkin bermakna mereka tidur dalam keadaan lapar malam itu. Jika krisis berlaku, pertukaran harus memikirkan untuk meminimumkan kesusahan keseluruhan yang mungkin dialami oleh pangkalan pengguna mereka. Ia bukan sekadar melindungi nilai untuk pemegang saham.

Sudah tentu, jika perniagaan ingin dipandang serius, ia juga harus melakukan segala yang boleh untuk mengelak daripada memasuki krisis pada mulanya. Beberapa perkara mungkin tidak dapat dielakkan, seperti bencana alam. Namun, andaikan kita boleh mengaitkan kesalahan untuk sesuatu peristiwa secara langsung kepada perniagaan itu sendiri (cth, terlalu terdedah kepada risiko). Dalam kes itu, perniagaan harus menyerap sebanyak mungkin kerugian, meminimumkan kesan kepada pelanggan.

Bacaan Berkaitan | Protokol DeFi Berisiko Lebih Tinggi Dieksploitasi Semasa Pasaran Beruang, Inilah Sebabnya

Bitcoinist: Apakah akibat yang mungkin untuk pasaran kripto, dan adakah ia akan pulih?

Adam O’Neill: Pasaran beroperasi mengikut kitaran, dan walaupun ia boleh mencabar untuk bersikap optimis semasa berada di bawah mutlak, kita boleh melihat ke arah sejarah untuk panduan ke arah masa depan.

Bitcoinist: Adakah anda percaya mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum akan menuntut semula nilai tertinggi mereka sepanjang masa? Adakah paras pasaran crypto akan meningkat melebihi $3 trilion sekali lagi?

Adam O’Neill: Berapa kali kita telah melihat Bitcoin ranap, dan berapa kali ia telah diisytiharkan mati oleh media? Namun setiap kali, ia mencapai ATH baharu beberapa bulan atau tahun kemudian. Apakah bukti yang ada untuk mengatakan bahawa kitaran ini telah dipecahkan?

Featured image from TIME, charts from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments