Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bagaimana Poligon Membuat Perbezaan Dalam Memerangi Perubahan Iklim


Pengumuman baru-baru ini bahawa rangkaian MATIC Polygon telah menjadi neutral karbon mungkin memberikan token asalnya momentum untuk terus mendaki. Sejak awal tahun 2022, MATIC, token asli, mengalami kesukaran. Sejak mencapai paras tertinggi sepanjang masa sebanyak $2.92 tahun lepas pada 27 Dis, nilainya telah menurun sebanyak kira-kira 86.09%.

Mengikut data daripada Coinmarketcap, harga Polygon meningkat sebanyak 5.18% dalam tempoh tujuh hari sebelumnya. Tetapi malangnya, dalam 24 jam terakhir, harga turun sebanyak 5.91%. Selain itu, harga turun sebanyak 0.40% dalam sejam terkini sahaja.

Bacaan Berkaitan | Mengapa Kelulusan ETF Bitcoin Skala Kelabu Boleh Mempunyai Keputusan Menaik

Rangkaian Polygon Ethereum ialah penskalaan Ethereum dan platform pembangunan infrastruktur mesra pengguna pertama yang dikuasakan oleh token MATIC dan dahulunya dikenali sebagai Rangkaian Matic.

Blockchain telah menjadi mencabar untuk digunakan disebabkan peningkatan kos gas dan kesesakan lalu lintas, walaupun, apabila populariti ETH berkembang. Poligon telah dibangunkan hasil daripada kecekapan yang rendah dan tiada kedaulatan.

Kemuncak Meningkat Adalah Tujuan MATIC

Pasukan Polygon menerbitkan a catatan blog di laman webnya pada 21 Jun. Mereka berkata bahawa Polygon telah membuat langkah strategik awal untuk menjadi negatif karbon. Ia melabur $400,000 dalam kredit karbon, bersamaan dengan 104.794 tan gas rumah hijau. Sejak pelancaran rangkaian MATIC, ini berjumlah keseluruhan hutang CO2 rangkaian.

Menurut kenyataan itu, mereka percaya bahawa pencapaian ini datang selepas Polygon melancarkannya Manifesto Hijau pada pertengahan April.

Selain itu, sebagai mengiktiraf situasi ekologi yang ketara, pengasas bersama Polygon, Sandeep Nailwal, telah memperuntukkan $20 juta untuk menggunakan Web3 untuk membina masa depan yang lebih mampan untuk semua orang untuk pelbagai aktiviti komuniti, seperti kaedah inovatif untuk persaraan kredit karbon rantaian.

Tradingview.com
MATIC kini didagangkan pada $0.4583 pada carta satu hari | Carta MATIC/USDT daripada Tradingview.com

Sandeep Nailwal berkata:

Dunia kita sedang menghadapi krisis alam sekitar, dan industri blockchain mesti melakukan lebih daripada janji untuk berhenti menambah masalah.

Walaupun dia mengakui masih banyak lagi yang perlu dilakukan, mencapai neutraliti karbon adalah langkah pertama yang penting. Rangkaian itu kemudiannya akan menjadi contoh apabila seluruh industri berubah menjadi penyumbang positif bersih kepada alam sekitar.

Dengan Bantuan KlimaDAO, Poligon Mencapai Neutraliti Karbon

KlimaDAO membantu Polygon menjadi neutral karbon. Siaran itu juga mengatakan bahawa KlimaDAO menganalisis jejak tenaga rangkaian untuk mencari kawasan yang mempunyai paling banyak pelepasan. Mereka kemudian membuat rancangan untuk membantu mengurangkan pelepasan tersebut.

Bacaan Berkaitan | Citibank, Rakan Kongsi Firma Swiss Crypto Untuk Membangunkan Perkhidmatan Penjagaan Bitcoin

Wakil KlimaDAO, Archimedes, menekankan kegembiraan dan keterujaan mereka untuk bekerjasama dengan Polygon dan menyatakan bahawa:

Amat penting untuk kami terus bekerjasama untuk memajukan pasaran karbon dalam rantaian dan mewujudkan KlimaDAO dan Polygon sebagai inovator terkemuka dalam ruang ini.

Jawatan itu terakhir memaklumkan perbincangan maya untuk pemimpin Web3 untuk mencari jawapan kepada isu alam sekitar yang paling mendesak yang dihadapi oleh industri rantaian blok, yang akan diadakan oleh Polygon pada 13 Julai sebagai sebahagian daripada Sidang Kemuncak Rantaian Blok Hijau.

                 Featured image from Flickr and chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments