Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bahrain Meluluskan Pembayaran Kripto Melalui EazyPay Selepas Berkongsi Dengan Binance Pay


Bank Pusat Bahrain telah memberi EazyPay isyarat hijau untuk menjalankan pembayaran crypto dan juga melancarkan Bitcoin di rantau ini.

EazyPay ialah platform gerbang pembayaran dalam talian. Perkara ini diumumkan oleh Ketua Pegawai Eksekutif EazyPay, Nayef Alawi.

EazyPay kini telah bekerjasama dengan Binance, yang merupakan pertukaran kripto yang terkenal bersama penyedia perkhidmatan pembayaran.

Perkongsian ini akan membolehkan EazyPay menjalankan lebih daripada 5,000 terminal tempat jualan (POS) dan gerbang pembayaran di Bahrain, yang akan membantu menerima Bitcoin.

Pengguna yang sanggup menggunakan Bitcoin sebagai kaedah pembayaran akan diberikan kod QR daripada platform EazyPay.

Kod QR daripada EazyPay yang akan diterima pengguna ini perlu diimbas dengan Apl Binance. Ini akan membantu dengan pembayaran yang lancar dan segera dalam mata wang yang dipilih.

Binance juga akan menawarkan kemudahan untuk perniagaan seperti pedagang pembayaran EazyPay dan untuk pedagang yang ingin menggunakan platform untuk mendapatkan penukaran fiat yang cepat untuk pedagang ini.

Pedagang dan firma tempatan, termasuk Lulu Hypermarket, Sharf DG, Al Zain Jewelry, dan Jasmi’s, akan menerima lebih 70 crypto sebagai pilihan pembayaran.

Pembayaran perlu melalui dengan mengimbas kod QR dari platform EazyPay dan kemudian menuju ke Apl Binance.

Perkembangan Dalam Industri Kripto Di BahrainSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments