Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bank Kecil Eropah Lihat Crypto sebagai Peluang Mengambil Bank Besar


· 13 Februari 2018 · 7:30 pm <! – Kutipan

Tidak seperti bank yang lebih besar yang mengkritik crypto, beberapa institusi kecil di Switzerland, Jerman dan Liechtenstein bucking trend. Mereka sebaliknya menawarkan peluang pelanggan mereka untuk menjadi sebahagian daripada revolusi mata wang digital. Bank-bank besar hilang Sama ada ia sebagai kaedah untuk mengawal kebebasan kewangan yang menawarkan tawaran kriptografi, atau sebagai cara yang tulen untuk memperkenalkan mata wang maya kepada orang ramai, pengawalseliaan semakin meningkat. Sedang beberapa major

End Excerpt ->

Tidak seperti bank yang lebih besar yang mengkritik crypto, beberapa institusi kecil di Switzerland, Jerman dan Liechtenstein mengejar trend. Mereka sebaliknya menawarkan peluang pelanggan mereka untuk menjadi sebahagian daripada revolusi mata wang digital.


Bank besar hilang

Sama ada ia sebagai kaedah untuk mengawal kebebasan kewangan yang menawarkan kriptokumen, atau sebagai cara yang tulen untuk memperkenalkan mata wang maya kepada orang ramai, pengawalseliaan semakin meningkat.

Walaupun sesetengah bank utama merosot transaksi berkaitan dengan crypto institusi yang lebih kecil adalah pandangan yang bertentangan. Menurut Financial Times bank swasta Swiss, Vontobel dan Falcon Bank, serta Fidor Bank di Jerman dan Bank Frick di Liechtenstein, telah agak memeluk industri dengan menawarkan pelbagai perkhidmatan crypto.

Edisi Wögerer, yang merupakan ketua eksekutif Bank Frick, berkata: "Ada risiko yang terlibat tetapi ada juga peluang besar. Kami tahu apa yang perlu dilakukan dari perspektif keselamatan jadi ini adalah peluang besar bagi bank-bank seperti kita. "

Wögerer menambah kepada paduan suara umum bahawa institusi yang lebih besar melihat mata wang maya sebagai bahaya kepada mereka yang mantap status quo. Beliau berkata bahawa bank-bank yang lebih besar adalah "takut" dari crypto dan bahawa "kerana mereka tidak memahami mereka, mereka merasa terancam".

Populariti mata wang maya tidak dapat dinafikan, yang bermaksud bahawa walaupun institusi-institusi yang lebih besar ini tidak berminat , yang lain pasti. Presiden Persatuan Lembah Crypto di Switzerland, Oliver Bussmann, mengatakan bahawa "semakin banyak bankir masuk," dengan harapan dapat memanfaatkan jurang yang lumayan yang ditinggalkan oleh rakan-rakan mereka yang lebih besar.

ICOs juga merasakan cinta

Bank Frick menawarkan sokongan nasihat untuk para pemegang saham yang menjalankan ICO, dan mereka juga menyaring pelabur. Pembayaran bagi perkhidmatan mereka dalam bentuk cryptocurrency.

Dengan ICO yang mempunyai awan kemungkinan penipuan yang menggantung di atasnya, Wögerer berkata bahawa perkhidmatan ini adalah "permintaan yang besar", tetapi firma itu "sangat selektif", setelah bekerja dengan 10 ICO setakat ini

Dalam usaha mereka untuk merangkul crypto, bank juga memudahkan akses pelabur ke bursa crypto, menawarkan dana crypto-tracker dan menyimpan salinan kod koin yang selamat di peti besi mereka.

[19459034Trendyangdiberikanmenyokong ramalan oleh pakar Bitcoin, Andreas Antonopoulos, yang menyatakan bahawa bank-bank besar akhirnya akan kehilangan tanah untuk platform fintech inovatif dan bank yang lebih kecil, yang lebih bersedia untuk menerima akses terbuka, cryptocurrency-centric centric. Pendekatan ini akan membantu mereka meneroka pasaran tanpa bank, termasuk lebih 4 bilion orang .

Bank-bank yang lebih kecil tidak akan terhalang

Walaupun institusi global memihak kepada masa depan kewangan digital, bank-bank ini tidak berkenaan. Wögerer menambah:

"Kami mendengar kenyataan antarabangsa ini. Jika ia dikawal, dan ia akan dikawal, kami akan mematuhinya. "

Bank-bank kecil ini menawarkan pelbagai perkhidmatan crypto kepada pelanggan mereka.

Falcon Bank membolehkan para pelabur membeli mata wang maya, dan menerima hasil daripada penjualan crypt.

Fidor Bank bukan sahaja menawarkan akaun bank euro kepada Kraken, tetapi juga

Alasan utama institusi kewangan yang lebih besar untuk menghindarinya adalah crypto, adalah dugaan penipuan untuk pengubahan wang haram, pengelakan cukai, pembiayaan keganasan, dan Bagaimanapun, Bussman menyatakan bahawa bank-bank kecil ini boleh memperkenalkan proses mereka sendiri, seperti menyaring pelanggan mereka untuk memastikan bahawa mereka tidak melanggar apa-apa kewangan undang-undang atau sekatan.

Adakah anda berfikir bahawa kita akan melihat peningkatan dalam bank-bank kecil yang menawarkan perkhidmatan yang berkaitan dengan crypto? Marilah kita tahu di komen di bawah!


Imej ihsan Antonopoulos.com, bankfrick.li, ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments