Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bank Untuk Berhubung Dengan MakerDAO Ethereum Untuk Meminjam $100J


Protokol kewangan terdesentralisasi Ethereum MakerDAO dicadangkan undian bersejarah untuk menghubungkan bank AS ke platformnya, Huntingdon Valley Bank (HVB). Komuniti telah meluluskan cadangan itu dan entiti kewangan akan dapat mengakses siling hutang awal sebanyak $100 juta.

Bacaan Berkaitan | NFT Memasuki Era Baharu Apabila Solana Merapatkan Jurang Dengan Ethereum

Jenis Bilik Kebal MakerDAO baharu dengan institusi kewangan telah diluluskan dengan 87% undian. Ini membentuk lebih 117,000 token MKR berbeza dengan 4,200 yang digunakan untuk menentang cadangan itu. Di dalamnya, para penyokong dijelaskan:

Huntingdon Valley Bank, sebuah bank komuniti yang berpangkalan di Pennsylvania, sedang mencari kemudahan penyertaan siling hutang 100 juta DAI untuk menyokong pertumbuhan perniagaan sedia ada dan mengembangkan perniagaan baharu. HVB dan RWA Master Participation Trust (ditubuhkan untuk manfaat Maker) tidak akan mempunyai hubungan peminjam-peminjam.

Sebagai langkah, bank AS akan dapat mengakses kecairan dalam bentuk stablecoin DAI sebagai pertukaran “untuk penjualan kepentingan penyertaan dalam keseluruhan pinjaman asas” daripada HVB. Institusi kewangan memberi tumpuan kepada mewujudkan gadai janji kediaman dan komersil tetap dan terapung.

Perkongsian ini akan membolehkan bank mengemukakan potensi nafsu di mana MakerDAO boleh menyertai melalui RWA Master Participation Trust. Oleh itu, protokol DeFi boleh mempunyai kepentingan dan penyertaan dunia sebenar dalam proses ini.

Pengundian dan perkongsian dengan Huntingdon Valley Bank adalah bersejarah kerana ia merupakan protokol DeFi pertama yang akan membiayai pinjaman melalui institusi kewangan yang berpangkalan di AS. Melalui pemegang Twitternya, Maker menjelaskan:

Apabila HVB mencadangkan pinjaman untuk penyertaan, Ankura Trust, ejen pengiraan, akan memastikan bahawa penyertaan pinjaman yang dicadangkan layak untuk dibiayai. Sekiranya penyertaan mematuhi, Amanah akan memperoleh (maksimum) 50% faedah dalam pinjaman asas dengan melaksanakan Sijil Penyertaan sebagai pertukaran untuk wang tunai (…).

Ethereum ETH ETHUSD
Aliran harga ETH menuju ke arah bawah pada carta 4 jam. Sumber: Paparan Dagangan ETHUSD

Bagaimana MakerDAO Boleh Mengganggu Sistem Pinjaman Kewangan Di AS

Terdapat risiko yang dinyatakan dalam cadangan itu, tetapi penyokong percaya HVB akan mempunyai kulit yang mencukupi dalam permainan untuk mengurangkannya. Institusi kewangan mempunyai hubungan yang baik dengan pengawal selia AS, tuntutan cadangan, dan beroperasi dengan model perniagaan “konservatif”.

Dalam senario khusus ini, faedah melebihi potensi risiko. Undian MakerDAO nampaknya mencerminkan persepsi ini.

Bacaan Berkaitan | Pengembangan Huobi Berkemungkinan Besar Selepas Ia Menerima Lesen FinCEN

Kerjasama dengan institusi kewangan tradisional boleh membuka jalan kepada inovasi masa depan dan untuk pengembangan MakerDAO. Protokol DeFi dan komunitinya akan mempunyai akses kepada aset dunia sebenar, dan kemungkinan untuk mencipta kumpulan kecairan untuk HVB. Sebagai tambahan:

Peluang adalah pinjaman borong, skala, penjajaran, simbiosis, dan penyelesaian kunci (…) Jika diluluskan, perjanjian antara protokol DeFi dan bank AS ini akan membentuk babak baharu dalam sejarah dan menghantar isyarat kepada rakan niaga institusi tentang perkara yang untuk datang. Perjanjian ini akan mewakili perkongsian berskala besar pertama antara bank AS terkawal dan DeFi.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments