Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bekas Pengerusi CFTC: Gelembung Cryptocurrency Tidak Dimana Membongkar


· 9 Mac 2018 · 7:30 pagi <! – Petikan

Fikirkan cryptocurrency adalah gelembung yang bersedia untuk pecah? Fikirkan semula, kata bekas ketua Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi. Terlalu Tertekan Kepada Pop Menurut Pengerusi Suruhanjaya Perdagangan Niaga Hadapan Komoditi (CFTC) Jim Newsome, cryptocurrency bukan gelembung di ambang pecah. Beliau percaya ini kerana industri masih di peringkat awal dan sebahagian besar wang institusi masih terus memasuki pasaran, terutamanya disebabkan ketidaktentuan mengenai pengawalseliaan masa depan

End Excerpt ->

Fikirkan cryptocurrency adalah gelembung yang siap untuk pecah? Menurut pendapat lagi, bekas ketua Suruhanjaya Dagangan Komoditi Berjangka.


Terlalu Tertekan untuk Pop

Menurut Pengerusi Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi (CFTC) Jim Newsome, cryptocurrency bukan gelembung di ambang pecah . Beliau percaya ini kerana industri masih di peringkat awal dan sebahagian besar wang institusi masih memasuki memasuki pasaran, terutamanya disebabkan oleh ketidakpastian mengenai langkah-langkah pengawalseliaan masa depan.

Selain itu, perlu diingat bahawa majoriti pelabur arus perdana masih belum terlibat dengan cryptocurrency dan banyak yang membeli pada atau hampir sepanjang masa pada bulan Disember dan Januari telah terkejut.

 CFTC

mencatat oleh Forbes, Newsome sedang bekerjasama dengan bekas Pesuruhjaya SEC Paul Atkins untuk membentangkan "laporan amalan terbaik untuk penerbit dan pembeli token cryptocurrency." Laporan itu pada mulanya dijadualkan untuk persembahan di mesyuarat tahunan Digital Chamber of Commerce hari ini tetapi telah ditangguhkan kerana komplikasi yang tidak diduga yang berpunca daripada pengurangan kerumitan projek. Sebaliknya, ia akan dibentangkan dalam masa dua minggu.

Newsome juga memberi amaran kepada pihak pengawal selia Amerika untuk tidak terjatuh di sebalik seluruh dunia dan, sebaliknya, memaksa syarikat-syarikat di luar negara dan menyekat inovasi dalam negara. Dia juga mendakwa Pengerusi Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) Jay Clayton mengambil pendekatan yang lebih keras terhadap cryptocurrency kerana tekanan dari kedua Gedung Putih dan Perbendaharaan.

Sesungguhnya, SEC telah terbukti ketat. Menurut Ketua Penyelidikan Indeks dan Pengembangan Produk NASDAQ, Dave Gedeon, SEC tidak mungkin menandatangani cryptocurrency ETF (Exchange Traded Fund) pada 2018.

Tambahan pula, Kongres bersedia memberikan lebih banyak kuasa peraturan kepada agensi-agensi yang berkaitan dengan produk cryptocurrency menurut bekas Pesuruhjaya CFTC dan Ketua Dasar Global DTCC semasa Mark Wetjen.

 Bitcoin

Pegawai Julie Winkler bahawa perdagangan niaga hadapan Bitcoin CME Group – seperti yang diperhatikan oleh Forbes – "telah mengerjakan purata 1,500 kontrak sehari dengan kira-kira $ 80 juta dalam nilai nosional sejak diperkenalkan pada 18 Disember."

Winkler juga menyatakan bahawa kontrak niaga hadapan cukup baik untuk Bitcoin, dari segi penemuan harga dan pemindahan risiko. Beliau menyatakan:

Itu mengenai apa yang kami harapkan.

Adakah anda berfikir cryptocurrency adalah gelembung? Jika ya, bilakah anda fikir ia akan muncul? Adakah anda fikir AS jatuh di belakang dari segi peraturan yang berkesan? Beritahu kami dalam ulasan di bawah!


Imej ihsan dari Shutterstock, arkib Bitcoinist.

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments