Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bekas Peniaga JP Morgan Atas Kata Bank 'Telah Gagal Gagal' Dengan Cryptocurrency


· 24 Februari 2018 · 1:00 petang <! – Petikan

Seorang bekas peniaga JP Morgan yang beralih kepada pengurus dana cryptocurrency berkata bank " untuk berinovasi dengan apa cara, bentuk, atau bentuk dan kini mereka membayar harga "dalam pasaran cryptocurrency.

End Excerpt ->

Seorang bekas peniaga JPMorgan yang terbang tinggi menghidupkan pengurus dana cryptocurrency mengatakan bank" benar-benar gagal untuk membuat pembaharuan dengan apa cara, bentuk, atau bentuk dan sekarang mereka membayar harga "dalam pasaran cryptocurrency.


Daniel Masters menjalankan perniagaan perdagangan tenaga JPMorgan pada tahun 1990-an dan kini mengawasi pelaburan cryptocurrency di firma Penasihat Global . Dalam temu bual dengan [[InsiderBusinessBusiness dia memanggil cryptocurrency sebagai "revolusi sejati" bahawa institusi kewangan tradisional menolak sebagai "perusahaan jenayah, skema Ponzi dan penipuan."

sebagai peniaga minyak untuk Shell pada tahun 1980-an, berkata beliau tertarik dengan cryptocurrency sekitar lima tahun yang lalu dan menumpukan semula firmanya pada mata wang digital dua tahun kemudian pada 2014.

Beliau berkata pembiaya yang ditubuhkan atau apa yang beliau sebut sebagai "perkhidmatan kewangan analog

Dalam wawancara Masters berkata:

Syarikat perkhidmatan kewangan analog tidak berada di dalam permainan ini sama sekali. Mereka tidak mahu menyentuh mata wang teras, iaitu bitcoin atau ethereum, mereka mencurigakan mengenai industri itu sendiri. Banyak orang berfikir ia adalah usaha jenayah dan skema Ponzi dan penipuan.

'Ponzi Scheme' Kata-kata saudara 'mengikuti komentar negatif oleh tembaga kewangan pada Bitcoin dan cryptocurrency hanya sepanjang bulan ini.

Ahli lembaga eksekutif Bank Pusat Eropah Yves Mersch berkata bitcoin adalah "tidak wang" dan seperti "Encik. Skim Ponzi "di Forum Institusi Kewangan dan Kewangan Rasmi di London. Pengurus Besar Bank Penyelesaian, Augustin Carstens, berkata Bitcoin adalah gabungan " gelembung, skim Ponzi dan bencana alam sekitar " di kuliah di Universiti Frankfurt. Dan Presiden Bank Dunia Jim Yong Kim juga berkata Bitcoin adalah skim Ponzi pada suatu acara di Washington, laporan Bloomberg .

Charlie Munger, naib pengerusi Berkshire Hathaway yang berusia 94 tahun, bahkan telah memanggil Bitcoin sebagai "racun berisiko" yang perlu diatur oleh kerajaan semasa mesyuarat pemegang saham awal bulan ini untuk Journal Daily, sebuah firma penerbitan di mana beliau berkhidmat sebagai pengerusi dan pengarah, Business Insider laporan .

Ketua Pegawai Eksekutif JP Morgan Jamie Dimon menghadapi tindak balas untuk menamakan Bitcoin sebagai "penipuan," yang dia telah memohon maaf untuk . Kenyataan itu mencetuskan undang-undang tuntutan penyalahgunaan pasaran oleh penyedia kecairan blok algoritme Blockswater kerana dakwaan melanggar Perkara 12 Peraturan Penyalahgunaan Pasaran Kesatuan Eropah.

 Jamie Dimon

Pembiaya Bersama Sehingga Bitcoin [19659016] Tetapi sesetengah institusi kewangan kelihatan memanaskan mata wang cryptococcus berikutan peningkatan nilai 1,500 peratus Bitcoin berbanding dolar tahun lepas. Bursa saham CBOE memulakan perdagangan bitcoin berjangka pertama di dunia pada bulan Disember, yang merosakkan laman webnya akibat trafik yang berat . Goldman Sachs juga mencadangkan mereka akan membuka meja untuk cryptocurrency perdagangan semasa panggilan pendapatan bulan lepas.

Firma Masters, Penasihat Global, memiliki pegangan 75 peratus dalam Coinshares, yang mengumumkan pada bulan Januari bahawa kedua dana kini mempunyai lebih daripada $ 1 bilion dalam aset cryptocurrency di bawah pengurusan. Masters berkata pertumbuhan ini adalah tanda bahawa bank-bank perlu mengambil mata wang secara serius.

"Jam telah luput, tidak lagi boleh diterima untuk menolaknya," kata Masters

Adakah bank-bank gagal untuk terlibat dalam pasaran cryptocurrency? Beritahu kami apa yang anda fikirkan dalam komen di bawah.


Gambar ihsan Penasihat Global, Twitter / @ dannylmasters, dan Pixabay.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments