Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Beli Gagal Deutsche Bank Dengan Bitcoin, Sarankan Pengurus Dana


Bank pelaburan multinasional yang berpangkalan di Frankfurt Deutsche Bank telah melihat kemerosotan harga sahamnya sejak lima tahun yang lalu tanpa sebarang tanda kebangkitan semula. Pengurus dana cryptocurrency Popular Anthony Pompliano mengatakan bahawa ia akan menjadi menarik jika orang meletakkan bitcoin mereka bersama-sama dan membelinya.


Stok Deutsche Bank dalam Kejatuhan Percuma

Deutsche Bank (DB) adalah bank pelaburan multinasional yang berpusat di Frankfurt, Jerman. Pada masa ini sahamnya bernilai $ 14.12 bilion.

Harga saham pada masa penulisan ini adalah $ 6.76, iaitu penurunan sekitar 5 peratus dalam tempoh lima hari yang lalu. Ini juga merupakan rekod sepanjang masa yang rendah.

"Pin yang muncul gelembung semasa mungkin Deutsche Bank mengisytiharkan insolvensi," kata Max Keizer kepada Bitcoinist tahun lepas. akan menjadi domino yang jatuh yang memulakan satu lagi Lehman-esque di pasaran.

Jika ini tidak membimbangkan, melihat gambar yang lebih besar cat cerita lengkap. Dan itu membimbangkan. Sejak awal 2019, harga saham DB telah menurun sebanyak kira-kira 17.5 peratus.

Kembali satu tahun memberikan kita kerugian sekitar 39 peratus. Dalam tempoh lima tahun yang lalu, DB telah menyaksikan kejatuhan stoknya dari $ 38.74 ke paras semasa mereka, iaitu kerugian yang dahsyat sekitar 82 peratus.

Apa yang lebih membimbangkan adalah bahawa trend keseluruhan dalam harga saham bank lebih jelas – dalam tempoh lima tahun yang lalu, ia menunjukkan sama sekali tiada tanda-tanda pemulihan.

Apa Jika … Kami Dibeli Dengan Bitcoin?

Prestasi buruk harga saham Deutsche Bank didn ' t pergi tanpa disedari. Mengulas mengenai perkara itu adalah pendukung Bitcoin jangka panjang dan pengasas bersama di dana lindung nilai cryptocurrency Morgan Creek Digital, Anthony 'Pomp' Pompliano.

Hari ini Deutsche Bank bernilai lebih dari $ 14 bilion dan stok harga jatuh dalam kejatuhan percuma. Sekiranya kita dapat menaikkan modal, ia akan menarik untuk membeli bank yang gagal dan memulihkannya dengan memeluk Bitcoin.

BTC bernilai $ 14 bilion yang kini mewakili sekitar 10 peratus daripada penutup pasaran cryptocurrency. Tentunya, menaikkan jumlah itu akan cukup mencabar. Walau bagaimanapun, memandangkan harga saham DB dan BTC sedang berjalan di arah yang berbeza ini boleh menjadi berpatutan dengan masa.

Tetapi, walaupun boleh dilakukan, persoalannya sama ada ia perlu. Pasti, ia mungkin menghantar mesej menarik tetapi selain itu, nampaknya tidak ada apa-apa pun di dalamnya.

Sungguh menarik, salah satu komen di bawah tweet Pompliano cukup banyak merangkumi:

"Apabila merancang roket angkasa anda tidak perlu pesawat Wright Brothers." – Dijawab Gimme Crypto (@ Retire_Young_1)

Untuk menyediakan sedikit konteks, Wright Flyer, direka dan dibina oleh Wright Brothers, adalah pesawat berkuasa yang lebih berat daripada udara. Ia dibina pada tahun 1903 dan ia adalah mesin berkuasa pertama dan lebih berat dari udara untuk mencapai penerbangan yang berterusan dengan kapal terbang perintis.

Deutsche Bank Tidak Akan Menyukainya

Gergasi perbankan Jerman bukan peminat Walau bagaimanapun, Bitcoin. Pada tahun 2017, ahli strategi DB, Ulrich Stephan, menyeru cryptocurrency risiko akibat ketidaktentuan dan kekurangan peraturan.

Ironinya, ibu pejabat bank yang sama menyerbu 2018 kerana syak wasangka bahawa DB "mungkin membantu pelanggan dalam menubuhkan syarikat luar pesisir di kawasan perlindungan pajak."

Apa yang anda fikir membeli Deutsche Bank? Jangan teragak-agak untuk memberitahu kami dalam ulasan di bawah!


Imej ihsan Shutterstock, Yahoo FinanceSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments