Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Berapa Banyak Riak Perbelanjaan Melawan SEC


Dalam temu bual dengan Ryan Selkis, pengasas Messari Crypto, Ketua Pegawai Eksekutif syarikat pembayaran Ripple Brad Garlinghouse bercakap tentang XRP dan pertempuran undang-undangnya dengan pengawal selia AS. Temu bual itu berlangsung di Mainnet 2022, sebuah acara yang dianjurkan oleh syarikat penyelidikan dalam rantaian.

Pada penghujung tahun 2020, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC) memfailkan saman terhadap Ripple dan Garlinghouse kerana dakwaan menawarkan sekuriti tidak berdaftar. Semasa temu bual, Garlinghouse cuba bercakap tentang beberapa fakta yang mungkin membawa kepada tuntutan mahkamah, sambil memberikan pandangannya mengenai pendekatan pengawal selia.

Ketua Pegawai Eksekutif Ripple: SEC Telah Pergi “Cuckoo For Cocoa Puffs”

Menurut Garlinghouse, Ripple telah terlibat dalam pertemuan dengan SEC lama sebelum mereka memfailkan tuntutan mahkamah mereka. Pada 2018, syarikat itu mengambil bahagian dalam “kumpulan inovasi” untuk melibatkan diri dengan pengawal selia dan mengembangkan pengetahuannya tentang XRP dan mata wang kripto.

Pada masa itu, Garlinghouse mengambil bahagian dalam inisiatif tanpa perwakilan undang-undang. Semasa mesyuarat ini, “tidak pernah ada cadangan bahawa XRP adalah keselamatan”. Garlinghouse memanggil mesyuarat ini “membina”.

Pada 2019, syarikat itu menerima surat daripada pengawal selia tentang penyiasatan “tidak rasmi” ke atas XRP. Ini akhirnya membawa kepada tuntutan mahkamah dan konfrontasi antara syarikat pembayaran dan pengawal selia.

Bercakap tentang perbelanjaan undang-undang mereka untuk menjalankan perjuangan mereka menentang SEC, Garlinghouse berkata demikian, sambil berhujah bahawa banyak projek dan syarikat crypto mungkin kekurangan dana untuk mempertahankan diri mereka:

Saya fikir SEC telah menjadi pembuli dalam keseluruhan industri, kami akan membelanjakan dengan baik sehingga ratusan juta dolar untuk mempertahankan diri terhadap SEC.

Adakah SEC bertindak dengan niat jahat?

Menurut hakim yang bertanggungjawab bagi kes antara SEC dan Ripple, pengawal selia bertindak dengan “munafik” dan “tidak mengikut kesetiaan setia kepada undang-undang”.

Tambahan pula, Garlinghouse mengklasifikasikan pendekatan semasa SEC, di bawah pimpinan Gary Gensler, sebagai “gila”. Pengerusi SEC semasa telah menyatakan beberapa kali bahawa “kebanyakan mata wang kripto” boleh menjadi sekuriti dan berada di bawah pengawasan merekakecuali Bitcoin.

Ketua Pegawai Eksekutif Ripple berkata perkara berikut mengenai pendekatan pengawal selia, dan mungkin perbezaan utama, daripada kedudukannya, yang membezakan XRP daripada keselamatan:

Idea bahawa kini segala-galanya di bawah pandangan Gary Gensler adalah keselamatan, ia adalah cakap-cakap gila (…). Akta Keselamatan 1939, menggambarkan keselamatan sebagai kontrak pelaburan (…). Perkara yang kami maksudkan ialah tiada kontrak pelaburan. Ripple syarikat itu, dan Brad Garlinghouse individu itu, saya tidak mengikat sebarang kontrak dengan sesiapa yang membeli XRP.

Pada masa penulisan, harga XRP didagangkan pada $0.4 dengan keuntungan 9% dalam 24 jam terakhir dan keuntungan 48% sepanjang minggu lalu. Pasaran telah bertindak balas secara positif kepada hasil positif yang berpotensi daripada pertempuran undang-undang terhadap SEC dan nampaknya menetapkan harga dalam penyelesaian antara pihak.

Ripple XRP XRPUSDT
Rali XRP pada carta 4 jam. Sumber: XRPUSDT TradingviewSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments