Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Berkeley Berharap Mengatasi Ketuhanan dengan Cryptocurrency Sendiri


· 9 Februari 2018 · 11:30 <! – Petikan

Dalam usaha untuk melekat pada lelaki itu dan mengurangkan pergantungannya kepada pembiayaan persekutuan di bawah Pentadbiran Trump, bandar Berkeley merancang untuk mengeluarkan cryptocurrency sendiri. "Tawaran Komuniti Awal" Bandar Berkeley bertujuan untuk menjadi bandar raya pertama di Amerika Syarikat yang mempunyai ekosistem cryptocurrency sendiri, di mana koin atau tolok yang disokong oleh bon perbandaran boleh digunakan sebagai tender sah di kedai-kedai dan restoran, untuk membayar sewa atau sebagai sumbangan

Akhir Petikan ->

Dalam usaha untuk melekat pada lelaki itu dan mengurangkan pergantungannya kepada pembiayaan persekutuan di bawah pentadbiran Trump, bandar Berkeley merancang untuk mengeluarkan cryptocurrency sendiri.

] "Tawaran Komuniti Awal"

Bandar Berkeley bermatlamat menjadi bandar pertama di AS yang mempunyai ekosistem cryptocurrency sendiri, di mana syiling atau toksik yang disokong oleh bon perbandaran boleh digunakan sebagai tender sah di kedai-kedai dan restoran, untuk membayar sewa , atau sebagai sumbangan kepada penduduk yang tiada tempat tinggal di bandar itu.

Ahli Majlis Bandaraya Berkeley Ben Bartlett adalah seorang individu yang menerajui pertuduhan, memberitahu Business Insider :

Berkeley adalah pusat daripada rintangan, dan untuk perlawanan untuk bekerja, ia mesti mempunyai duit syiling.

Bartlett tidak bersendirian. Rakan sepasukannya yang berkuasa termasuk Datuk Bandar Berkeley Jesse Arreguín, permulaan teknologi kewangan Neighborly, dan UC Berkeley Blockchain Lab. Bersama-sama, mereka berharap untuk melancarkan Tawaran Syiling Permulaan (ICO) mereka, yang mana mereka menyerupai "Tawaran Komuniti Permulaan."

 Berkeley kehilangan tempat tinggal

Cryptocurrency yang dicadangkan oleh Berkeley pada dasarnya akan menggunakan teknologi blockchain cara menjual bon perbandaran. Secara tradisinya, bon bukan peluang pelaburan yang paling menarik yang ada, tetapi Berkeley berharap populariti cryptocurrency yang semakin meningkat akan menarik pelabur berorientasikan masyarakat yang bimbang tentang isu sosioekonomi bandar. Pengasas bersama Neighborly dan COO Kiran Jain menerangkan kepada Business Insider :

Tidak seperti kebanyakan ICO yang memberikan syiling untuk nilai masa depan atau perkhidmatan, duit syiling ini akan mewakili keselamatan sebenar yang dikeluarkan untuk tujuan tertentu. Walau bagaimanapun, banyak kerja masih perlu dilakukan sebelum cryptocurrency yang disokong oleh Berkeley yang sebenar menyekat blockchain, terutamanya memandangkan reputasi ICO pada masa ini. Sekiranya berjaya, bagaimanapun, usaha Berkeley dapat membantu mengesahkan kedua-dua ICOs dan cryptocurrency secara keseluruhan.

Melekat kepada Manusia

Bandar percubaan Berkeley untuk mewujudkan cryptocurrency mereka sendiri datang sebagai respons kepada Presiden Trump Disember menandatangani Rang undang-undang cukai republik, yang menggalakkan kontraktor swasta daripada membina perumahan yang mampu dimiliki dengan mengurangkan potongan insentif sedia ada.

 Berkeley riot

Memandangkan perumahan yang mampu dimiliki di bandar menjadi semakin jarang dan kehilangan tempat tinggal meningkat pada kadar yang membimbangkan, Berkeley takut akan kesan jangka panjang bil. Menurut data bandar, satu peratus penduduk Berkeley tidak mempunyai tempat tinggal pada 2017 – dan cryptocurrency yang disokong oleh bon diharapkan dapat membantu memperbaiki masalah itu. Bartlett menjelaskan kepada Business Insider :

Ini sebenarnya membolehkan kita memenuhi kewajipan kita sebagai kerajaan. Tugas kita adalah untuk menyediakan untuk rakyat kita. Ia adalah satu pelanggaran terhadap tugas itu untuk membolehkan orang ramai tidur di jalanan.

Sebagai salah satu epikenters pertama dari persilangan kebudayaan tahun 1960, Berkeley secara historis telah menjadi modal liberal di Amerika Syarikat. Bandar ini tidak mempunyai walikota Republik sejak tahun 1971, dan penduduknya sering bercakap terhadap dasar-dasar politik yang konservatif.

Dengan demikian, Berkeley tidak menghairankan menjadi salah satu bandar anti-Trump yang paling bersuara di Amerika Syarikat, khususnya berkenaan dengan dasar imigresen Presiden.

 Berkeley "width =" 640 "height =" 480 "srcset =" https://www.buybitcoinsingapore.net/wp-content/uploads/2018/02/BerkeleyCover.jpg 800w, http: // bitcoinist.com/wp-content/uploads/2016/02/BerkeleyCover-300x225.jpg 300w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2016/02/BerkeleyCover-600x450.jpg 600w "sizes =" ( ketegangan dengan pentadbiran semasa terus meningkat, terutamanya selepas Presiden <a href= Trump berjanji untuk menarik pembiayaan persekutuan dari UC Berkeley pada Februari 2017, setelah bantahan yang timbul dari ucapan oleh pengulas politik Milo Yiannopoulos di universiti.

Jika berjaya, kota Berkeley boleh dianggap tiang menggunakan cryptocurrency untuk mengurangkan pergantungan mereka terhadap pembiayaan persekutuan dari pentadbiran Trump.

Apa pendapat anda tentang matlamat Berkeley untuk mewujudkan cryptocurrency mereka sendiri? Adakah anda fikir bandar-bandar lain berpotensi untuk memerangi homelessness dengan melancarkan "Tawaran Komuniti Awal?" Mari kita ketahui di komen di bawah!


Imej ihsan Shutterstock, arkib Bitcoinist, Flickr / @ Kevin Jenco dan PublicDomainPictures


    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments