Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bilangan Survei Telah Mengikut Populariti Peningkatan Blockchain Dalam Mata Eksekutif Eksekutif Korporat Global.


Sejumlah kaji selidik telah menunjukkan teknologi blockchain menjadi semakin popular di kalangan eksekutif korporat global.

Bitcoinist baru-baru ini melaporkan bahawa 70% daripada [

] telah mencatatkan 70% Eksekutif yang menyertainya dalam Penyiasatan Blockchain 2018 Deloitte dikategorikan sebagai "sangat baik," atau sebagai "pakar," mengenai topik teknologi blockchain.

Kajian itu terdiri daripada 1,053 eksekutif kanan di negara-negara seperti Kanada, Perancis, United Kingdom, dan Amerika Syarikat. Semua responden bekerja di syarikat dengan $ 500 + juta dalam hasil tahunan.

 Bitcoinist baru-baru ini melaporkan bahawa 70% daripada eksekutif yang mengambil bahagian dalam Deligasi Survey 20190 di Deloitte dikategorikan sebagai "sangat baik," atau sebagai "pakar" topik teknologi blockchain.

Gergasi industri seperti IBM dan PricewaterhouseCoopers (PwC) telah melabur sejumlah besar masa dan wang dalam penyelidikan yang berkaitan dengan blockchain. Pada 2016, PwC mencipta satu pasukan pakar untuk mengambil menyelam yang mendalam ke teknologi yang ditolak oleh permintaan pelanggan.

 Gergasi industri seperti IBM dan PricewaterhouseCoopers (PwC) telah melabur sejumlah besar masa dan wang ke dalam penyelidikan yang berkaitan dengan blockchain.

Pada awal bulan Ogos, Bitcoinist mencatatkan bahawa IBM membanjiri kuasa lebih daripada 1,600 orang yang bekerja dalam pelbagai projek yang berkaitan dengan blok. Satu orang mencadangkan syarikat itu membelanjakan $ 160,000,000 setahun untuk usaha blockchain.

Sebaliknya, penyelidikan baru-baru ini seolah-olah mencadangkan masalah dengan kepercayaan yang kekal sebagai penghalang.

600 eksekutif dari 15 wilayah berpartisipasi dalam Penyiasatan Blockchain Global 2018 PwC. Syarikat mengeluarkan hasil penyelidikan pada 27 Ogos

Secara keseluruhan, responden mengatakan bahawa kekuatan terbesar blockchain adalah peningkatan ketelusan, penghapusan perantara, dan transaksi yang lebih cepat. 84% daripada eksekutif yang ditinjau berkata mereka kini mempunyai inisiatif blockchain yang sedang dijalankan.

Kajian itu dijalankan pada bulan April dan Mei, dan memberi tumpuan kepada eksekutif perniagaan dengan tanggungjawab teknologi. 31% daripada mereka yang terlibat bekerja di entiti dengan lebih dari $ 1 bilion dalam pendapatan.

 Kajian itu dijalankan pada bulan April dan Mei, dan memberi tumpuan kepada para eksekutif perniagaan dengan tanggungjawab teknologi. 31% daripada mereka yang terlibat bekerja di entiti dengan pendapatan lebih dari $ 1 bilion.

Walaupun dengan pemikiran optimis ini, pengambil kaji selidik juga menyenaraikan beberapa halangan untuk diterima pakai. 45% peserta memetik kepercayaan sebagai penghalang, yang kedua adalah ketidakpastian peraturan (48%).

PwC mencatat

Blockchain, oleh takrifannya, harus memupuk kepercayaan. Tetapi pada hakikatnya, syarikat-syarikat menghadapi isu-isu kepercayaan pada hampir setiap giliran.

Kepercayaan … Tetapi Mengesahkan

Menurut PwC, masih terdapat keraguan dan cabaran tentang kelajuan, keselamatan, standardisasi blok block, dan kekurangan interoperability dengan blok kosong yang berbeza Syarikat itu juga menulis bagaimana jurang kepercayaan blokchain ada kaitannya dengan kekurangan persefahaman, khususnya kerana "peranan blockchain sebagai agen perubahan ganda … tidak mudah dijelaskan"

PwC berkata bagaimana: [19659019] Barangkali ironis bahawa teknologi yang bermaksud membawa kesepakatan menjadi batu permasalahan pada keperluan awal untuk merancang peraturan dan piawaian.

Mengenai isu amanah, Pemimpin Blockchain PwC Steve Davies menyatakan bagaimana kekurangan kes perniagaan yang jelas membawa kepada projek-projek yang terhenti.

Dia menerangkan bagaimana perniagaan perlu melakukan pekerjaan yang lebih baik dengan memikirkan bagaimana menangani isu-isu amanah dan peraturan sambil menggabungkan penyelesaian ini ke dalam reka bentuk mereka [19659004] Davies percaya bahawa blockchain memerlukan "ekosistem untuk menyokongnya; dengan peraturan, piawaian dan kelenturan. "

Apa pendapat anda mengenai hasil kajian terbaru dari PwC? Apa yang boleh dilakukan untuk menyelesaikan isu kepercayaan untuk membantu meningkatkan penggunaan blockchain? Marilah kita tahu pemikiran anda dalam komen di bawah!


Imej dan media ihsan PwC, Shutterstock, TwitterSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments