Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Binance Hentikan Deposit, Pengeluaran Untuk Pelanggan UK: Butiran


Binance, pertukaran mata wang kripto terbesar di dunia mengikut jumlah dagangan, telah menghentikan sementara perkhidmatan deposit dan pengeluaran untuk pelanggannya di United Kingdom menggunakan pindahan bank dan pembayaran kad.

Langkah itu dibuat sebagai tindak balas kepada keputusan rakan kongsi perbankan tempatannya untuk menghentikan sokongan untuk transaksi dalam pound British, menyebabkan pelanggan Binance di UK tidak dapat mengakses dana mereka.

Mengapa Binance Menghentikan Transaksi UK

Binance telah mengambil tindakan ini sebagai tindak balas kepada pengumuman oleh pemproses pembayaran UK Paysafe bahawa ia tidak lagi akan memberikan pelanggannya pilihan dompet terbenam.

Paysafe berkata dalam satu kenyataan:

“Kami telah membuat kesimpulan bahawa persekitaran kawal selia UK berhubung dengan kripto terlalu mencabar untuk menawarkan perkhidmatan ini pada masa ini dan oleh itu ini adalah keputusan yang bijak di pihak kami yang diambil dengan berhati-hati.”

Kedua-dua Paysafe dan Binance memberi jaminan kepada pelanggan UK mereka bahawa mereka mempunyai pilihan deposit tambahan yang terbuka kepada mereka.

Image: Bloomberg

Paysafe, syarikat induk Skrill dan syarikat awam yang disenaraikan di Bursa Saham New York, mengeluarkan pendapatan suku tahunannya minggu lepas. Pada 2022, firma itu memproses pembayaran $130 bilion, peningkatan 6% berbanding 2021.

Bukan Kejatuhan GBP Pertama

Sebelum menubuhkan platform dagangannya yang berpangkalan di UK, bursa crypto menambah pasangan dagangan GBP pada tahun 2020. Pada masa itu, pelanggan UK boleh menggunakan Binance untuk membuat penukaran pound kepada mata wang kripto melalui Binance Jersey, sebuah pusat kewangan luar pesisir yang terletak di antara England dan Perancis yang menawarkan layanan cukai yang berfaedah untuk perdagangan mata wang kripto.

Walau bagaimanapun, pada Jun 2021, Pihak Berkuasa Kelakuan Kewangan di United Kingdom menuntut Binance Markets Limited, anak syarikat British syarikat itu, menghentikan “sebarang aktiviti terkawal” tanpa kebenaran bertulis FCA terlebih dahulu.

Pengguna tidak dapat menambahkan pound British atau Euro pada akaun mereka sehingga Mac 2022. Pada masa ini tahun lepas, bursa meneruskan sokongan untuk deposit dan pengeluaran Euro dan Pound sterling melalui rakan kongsi fiatnya, PaySafe’s Skrill.

Seorang wakil syarikat memberitahu Bloomberg bahawa syarikat itu sedang mengkaji untuk menyediakan pengguna yang terjejas dengan penyelesaian alternatif.

Masalah Kawal Selia Binance

Pertukaran crypto telah menjadi subjek penyiasatan oleh pengawal selia kewangan di beberapa bidang kuasa, termasuk UK dan AS

Di UK, FCA telah mengarahkan Binance untuk menghentikan semua aktiviti terkawal di negara itu. Keputusan ini dibuat selepas FCA mendapati Binance tidak mempunyai kawalan anti pengubahan wang haram yang mencukupi dan gagal melindungi pelanggannya dengan secukupnya daripada risiko jenayah kewangan.

Crypto total market cap is back in the $1 trillion region after a tumultuous week. | Chart: TradingView.com

Begitu juga, di AS, Suruhanjaya Dagangan Niaga Hadapan Komoditi (CFTC) dilaporkan telah melancarkan siasatan sama ada Binance membenarkan rakyat Amerika berdagang derivatif yang tidak berdaftar dengan agensi itu.

Syarikat itu telah menyatakan bahawa ia mengambil serius pematuhan dan komited untuk bekerjasama dengan pengawal selia untuk menangani sebarang kebimbangan yang mungkin mereka hadapi.

-Imej yang dipaparkan daripada PYMNTSSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments