Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Binance To Simen Kedudukan Dengan $1B Untuk Aset Bermasalah


Ketua Pegawai Eksekutif Binance Changpeng Zhao (aka “CZ”) telah menjadi pemain utama dalam pasaran kripto sejak beberapa minggu yang lalu. Sehingga tweetnya tentang kredibiliti FTX dan penjualan semua token FTT milik Binance yang diumumkan, bank menjalankan FTX dan seterusnya. Bab 11 muflis pemfailan berlaku.

Memandangkan FTX merupakan salah satu bursa terbesar di dunia, kebimbangan mengenai kemungkinan kesan penularan yang masih tidak diketahui adalah sangat tinggi, seperti yang berlaku pada masa ini dengan Dagangan Kejadian.

Oleh itu, CZ telah pun mengumumkan minggu lepas dana pemulihan industri yang diketuai oleh pertukarannya untuk membantu syarikat yang menghadapi kekurangan kecairan bukan kerana kesalahan mereka sendiri. Matlamatnya adalah untuk membendung kesan penularan daripada kebankrapan FTX. CZ berkata dalam temu bual dengan Bloomberg TV hari ini:

Saya fikir kita akan melihat sedikit penularan apabila seorang pemain besar jatuh terutamanya platform dagangan – terdapat ramai orang/institusi dengan wang di platform.

Kami telah melihat Genesis menghentikan pengeluaran, mungkin ada 1 atau 2 lagi, beberapa yang lain saya tidak tahu berapa banyak setiap kali terdapat kesan melata, kesannya menjadi lebih kecil. jadi secara keseluruhan saya rasa industri ini baik-baik saja, tetapi mungkin ada beberapa.

Zhao terus mengatakan bahawa Binance Holdings Ltd. sedang mencari dana kira-kira $1 bilion untuk potensi pemerolehan aset bermasalah dalam industri.

“Jika itu tidak mencukupi, kami boleh menyediakan lebih banyak lagi,” Zhao turut mendedahkan. Dengan dana itu, Binance, atas semua niat baiknya, mungkin juga cuba mengukuhkan kedudukannya sebagai pertukaran kripto yang menerajui pasaran.

Melabur dalam perniagaan yang baik yang telah gagal kerana kesalahan mereka sendiri boleh menjadi cara yang baik untuk melakukan ini. Sebagai Bitcoinist dilaporkanBinance sedang dalam perjalanan untuk menjadi Amazon crypto, menurut laporan baru-baru ini.

Dalam temu bual itu, CZ berkata catatan blog mengenai dana pemulihan akan dikeluarkan. Di sebalik tabir, pertukaran itu sedang berbincang dengan beberapa pemain industri, katanya:

Kami akan menggunakan pendekatan longgar di mana pemain industri yang berbeza akan menyumbang mengikut kehendak mereka.

Binance Akan Mengukuhkan Kedudukannya

Zhao juga dinyatakan di Bloomberg Live bahawa pasukannya sedang meneliti Genesis, tetapi tidak memberikan butiran. Selain itu, Zhao menjelaskan bahawa walaupun Genesis gagal, ia tidak akan memberi kesan kepada industri crypto kerana pemain lain, seperti Binance US, akan mengambil alih pasaran mereka.

Terutama, CZ juga mendedahkan bahawa dia sedang mempertimbangkan tawaran untuk aset firma kripto Voyager yang muflis.

Binance US akan membuat satu lagi bidaan untuk Voyager sekarang, memandangkan FTX tidak lagi dapat melaksanakan komitmen mereka. Jadi kita akan lihat bagaimana ini berlaku.

Dia juga menjelaskan khabar angin bahawa mungkin terdapat kebimbangan keselamatan berhubung latar belakang Cinanya dan Binance yang sepatutnya di AS. Menurut Ketua Pegawai Eksekutif itu, kebimbangan keselamatan negara AS adalah khabar angin yang disebarkan oleh FTX untuk cuba menolak Binance daripada bidaan.

Tidak pernah ada sebarang kebimbangan tentang kami yang mengambil bahagian atau Binance US yang mengambil bahagian dalam bidaan. Jadi Binance US telah mengambil bahagian dalam bidaan Voyager. Tidak ada masalah. […]

Jadi Binance bukan syarikat China. Kami tidak mempunyai kaitan langsung dengan China, saya perlu mengulangi ini berkali-kali, hanya kerana saya kelihatan Cina tetapi saya telah menjadi warga Kanada selama 30 tahun.

Sementara itu, harga Bitcoin masih bergelut untuk menakluki rintangan utama $16,600.

Bitcoin BTC USD 2022-11-24
Bitcoin tidak boleh kekal melebihi $16,600, carta 15 minit. Sumber: TradingView

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments