Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Akan Menjadi Pemenang Sebenar dalam Perang pada Tunai


· 20 Februari 2018 · 3:30 pm <! – Petikan

Bitcoin kelihatan menjadi benefisiari terbesar meningkatkan pendigitalan wang seperti negara, mengetuai apa yang dipanggil 'perang dengan tunai.' Tetapi Pertama, Apakah 'Tunai'? Secara takrif, wang tunai adalah tender sah atau syiling yang boleh digunakan untuk bertukar barang, hutang, atau perkhidmatan, menurut Investopedia. Harta utama tunai adalah bahawa selain secara fizikal ditukar pada titik jualan untuk barangan atau perkhidmatan, ia juga menawarkan beberapa tahap privasi

Akhir Petikan ->

Bitcoin kelihatan menjadi yang terbesar benefisiari meningkatkan pendigitalan wang sebagai negara, seperti Sweden menerajui apa yang dipanggil 'perang dengan tunai.'


Tetapi, Apa itu 'Tunai'?

tender atau syiling yang boleh digunakan untuk bertukar barang, hutang, atau perkhidmatan, menurut kepada Investopedia.

Hartanah utama tunai adalah bahawa selain secara fizikal ditukar pada titik jualan untuk barangan atau perkhidmatan, ia juga menawarkan beberapa tahap privasi kepada kedua-dua pihak yang berurusniaga, tidak seperti kad kredit atau debit.

Tidak perlu menghantar nama, alamat, dan maklumat hubungan apabila membeli pek gusi. Tetapi setiap kali anda menggunakan kad debit anda, misalnya, urus niaga dilakukan melalui pemproses pembayaran pusat, yang mengesahkan dan mengesahkan maklumat pelanggan bank swasta.

 Masyarakat tanpa tunai

Hari ini, negara yang paling dekat dengan masyarakat tanpa tunai adalah Sweden dengan negara-negara Skandinavia yang lain mengikuti jejak langkahnya. Kebanyakan bank negara tidak lagi mengendalikan wang tunai. Kedai-kedai, kafe, restoran, dan pengangkutan awam hanya menerima bayaran digital melalui kad atau aplikasi mudah alih.

Selain daripada argumen remeh seperti mempunyai poket anda dipenuhi dengan syiling logam, pendokong masyarakat tanpa tunai percaya bahawa menghapuskan wang tunai membuat wang lebih telus dan mengurangkan rasuah, pengubahan wang haram, dan pengelakan cukai.

Namun, kelemahan itu menjadi semakin jelas, terutama bagi golongan miskin dan warga tua, yang kekurangan akses kepada ekonomi digital. Eksperimen demonstrasi bencana di India telah menunjukkan sebanyak apabila segmen penduduk yang termiskin sepenuhnya hancur dari ekonomi kerana wang mereka tidak lagi diterima.

Malah, muka depan yang tidak beroperasi dan tidak dibatasi risiko risiko terbesar dikecualikan daripada masyarakat tanpa tunai. "Sekiranya perkembangan ini dengan hilangnya wang berlaku terlalu cepat, sukar untuk mengekalkan infrastruktur" untuk mengendalikan wang tunai, Mats Dillen, ketua kajian parlementer, kepada Bloomberg . Beliau menambah, "Orang boleh masuk ke lingkaran negatif yang boleh mengancam infrastruktur tunai."

Tetapi Tidak Bitcoin Juga Digital?

Ya, memang benar Bitcoin adalah digital. Walau bagaimanapun, Bitcoin mengekalkan harta wang tunai yang sangat penting seperti pseudonik bayaran peer-to-peer sementara menghilangkan masalah kedekatan.

Sementara itu, perang terhadap wang fizikal semakin meningkat walaupun percubaan demonstret gagal . Sebagai contoh, apabila pembayaran digital telah meletup pada tahun-tahun kebelakangan ini, telah menjadi salah satu pemacu terbesar trend ini.

Menurut kepada Institut Penyelidikan Tencent, pengguna China membelanjakan $ 5.5 trilion melalui aplikasi pembayaran mudah alih tahun lepas, kira-kira 50 kali lebih banyak daripada rakan-rakan Amerika mereka.

Tetapi ia mungkin tidak hanya satu kebetulan tempat seperti China, Jepun dan Korea Selatan [

Menyedari bahawa penyedia perkhidmatan pembayaran, perkhidmatan pihak ketiga, dan institusi kewangan bukan sahaja mempunyai kawalan sepenuhnya terhadap aliran wang tetapi juga maklumat peribadi yang tidak baik, penerima awal ini memilih untuk membeli ke dalam cryptocurrency decentralized sebagai polisi insurans terhadap risiko pihak ketiga dan akaun kustodian.

Pengkritik masyarakat tanpa tunai berhujah bahawa wang tunai adalah yang terakhir benteng privasi kewangan. Digabungkan dengan kaedah penjejakan seperti pengenalan biometrik sejarah kewangan setiap orang, dengan setiap urusniaga walaupun kepada dolar yang anda berikan kepada orang yang tidak mempunyai tempat tinggal akan direkod dan disimpan dalam pangkalan data dikawal oleh bank .

Oleh itu, Bitcoin bersedia untuk mendapatkan yang paling banyak daripada peningkatan pendigitan wang kerana wang tunai mungkin satu-satunya pesaing yang sebenar.

Adakah cryptocurrency adalah satu-satunya cara untuk mengekalkan privasi kewangan?


Gambar ihsan 2017 Penggunaan Pembayaran Mudah Alih di China Laporan, Shutterstock.

Penafian: Pandangan dan pandangan yang dinyatakan dalam artikel ini semata-mata adalah pengarang dan tidak semestinya mencerminkan orang-orang Bitcoinist .com


    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments