Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin berada di Mid of a 'Rally Wave Kedua,' kata Pelabur Tech


Dengan bulan kelapan tahun di sekitar sudut, Bitcoin nampaknya telah menyatukan kedudukannya berhampiran tanda $ 8,000.


Peningkatan Adopsi dan Pelabur Institusi Memandu Permintaan Bitcoin

Pelabur dan usahawan Teknikal Kin-Wai Lau percaya Bitcoin sedang menunggang satu lagi semangat. Bercakap kepada CNBC Ketua Eksekutif Kumpulan Fatfish Internet bercakap mengenai keadaan semasa pasaran, kisah BTC ETF, serta harga akhir akhir tahun untuk aset tersebut. Menurut Lau, Bitcoin dan sesungguhnya pasaran cryptocurrency mengalami perhimpunan gelombang kedua. Lau juga menggambarkan gelombang itu sebagai "kuat," dengan banyak minat pasaran dan peningkatan jumlah dagangan.

CEO Kumpulan Internet Fatfish mengenal pasti peningkatan penggunaan dan kemasukan wang institusi sebagai sebab utama kebangkitan pasaran. Menurut Lau, jumlah pasaran telah meningkat dengan ketara sejak harga jatuh ke tahap 2018 baru pada pertengahan hingga akhir Jun.

Kemungkinan ETF Bitcoin pada Horizon?

Lau juga bercakap tentang keputusan baru-baru ini oleh Sekuriti Amerika Syarikat dan Suruhanjaya Bursa (SEC) ke menolak permohonan Bitcoin ETF kembar Winklevoss. Apabila ditanya mengenai kemungkinan ETF BTC yang diluluskan SEC, Lau berkata :

Saya rasa sudah cukup banyak masa sebelum SEC meluluskan ETF. Ia adalah satu perkara yang organisasi dapat menghasilkan alat yang sesuai untuk pengawasan, pemantauan, dan keupayaan untuk membuat likuiditas.

Selain daripada adanya alat ini, Lau juga percaya bahawa tahap kesediaan pasaran diperlukan untuk menghasut peluncuran BTC ETFs. Sebelum menolak Winklevoss BTC ETF, SEC ditangguhkan keputusannya mengenai pemfailan lain yang dibuat oleh Direxion Investment.

 Dengan bulan kelapan tahun ini, tepat di sudut, Bitcoin nampaknya telah disatukan kedudukannya sekitar tanda $ 8,000 baru-baru ini.

Memantapkan Pasaran Bitcoin

Mengenai subjek kemeruapan harga, Lau mengekalkan bahawa penggunaan adalah penggerak utama untuk permintaan pasaran, yang secara langsung memberi kesan kepada harga aset. Pada 19 Julai, 2018, wang masuk wang wang China menggerakkan harga ke atas. Penduduk China yang kaya untuk menggunakan Bitcoin sebagai tempat tinggal bagi kekayaan mereka mencetuskan pergerakan harga menaik.

Bagi ramalan harga pakar, Lau mengenal pasti $ 10,000 hingga $ 15,000 tonggak harga sebagai sasaran yang munasabah untuk harga akhir tahun BTC. Ketua Pegawai Fatfish berkata terdapat konsensus di kalangan ramai pakar mengenai julat harga ini. Lau juga percaya bahawa dengan Bitcoin digunakan di lebih banyak negara dan kemunculan peraturan pasaran, kestabilan harga dapat dicapai untuk cryptocurrency peringkat teratas.

Adakah anda fikir Bitcoin berada pada puncak harga lain perhimpunan? Beri tahu kami di bahagian komen di bawah.


Gambar ihsan dari CoinMarketCap.com ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments