Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Blockchain Mula Bangun Daripada Lingkaran Kematian


Data menunjukkan penjualan terbaru telah menyebabkan aktiviti blockchain Bitcoin dihidupkan semula selepas ia diredam seketika sekarang.

Aktiviti Dalam Rangkaian Bitcoin Kembali Apabila Jualan Berterusan

Menurut laporan mingguan terkini daripada Penyelidikan Arcaneyuran transaksi BTC telah mencatatkan peningkatan sebanyak 17% sepanjang minggu lalu.

Untuk beberapa bulan kebelakangan ini, aktiviti dalam rantaian Bitcoin agak lemah kerana pergerakan yang lebih sedikit berlaku dan yuran transaksi kekal rendah.

yuran transaksi” ialah amaun yang perlu dilampirkan oleh mana-mana pelabur dengan transaksi untuk melengkapkan pemindahan.

Penambang menerima bayaran ini sebagai pertukaran pengendalian transaksi. Biasanya, mereka mengutamakan transaksi dengan bayaran yang lebih tinggi untuk memaksimumkan pendapatan mereka.

Nilai purata yuran transaksi Bitcoin adalah berubah-ubah kerana ia bergantung pada keadaan rangkaian tertentu pada masa pemindahan.

Apabila mempool tersumbat kerana rangkaian memerhatikan jumlah transaksi yang tinggi, yuran secara semula jadi akan meningkat.

Ini kerana pelombong hanya boleh mengendalikan jumlah transaksi yang terhad pada satu masa dan pelabur yang tidak mahu menunggu hanya melampirkan bayaran yang lebih besar.

Bacaan Berkaitan | Hasil Penambang Bitcoin Kini 61% Lebih Rendah Daripada Purata Tahun Lalu

Rangkaian Bitcoin tidak terlalu sibuk dalam beberapa bulan kebelakangan ini dan oleh itu yuran transaksi kekal pada tahap yang rendah dari segi sejarah.

Sekarang, berikut ialah jadual yang menunjukkan cara metrik berkaitan pelombong Bitcoin telah berubah sepanjang minggu lepas:

Aktiviti Dalam Rangkaian Bitcoin

Looks like the average transaction value went up over 52% during the past seven days | Source: Arcane Research's The Weekly Update - Week 24, 2022

Seperti yang anda lihat di atas, yuran urus niaga Bitcoin meningkat sebanyak 17% sepanjang minggu lepas apabila harga kripto jatuh ke bawah.

Yuran setiap hari kini membentuk 2.39% daripada jumlah hasil pelombong BTC, nilai tertinggi sejak Julai tahun lalu.

Bacaan Berkaitan | “Bitcoin Is Dead” Daftar Carian Google Puncak 12 Bulan – Adakah Bitcoin Benar-Benar ‘Mati?’

Urus niaga setiap hari pada masa ini berada pada 252k, iaitu kira-kira nilai yang sama seperti minggu lepas kerana jumlah ini adalah had pada rangkaian.

Hasil pelombong harian itu sendiri telah memerhatikan kejatuhan dalam 32% disebabkan oleh kejatuhan harga dan peningkatan dalam kesukaran perlombongan.

Walaupun, keadaan akan bertambah baik tidak lama lagi untuk pelombong sebagai hashrate telah menurunmenghasilkan pengurangan kesukaran sebanyak 1.9%.

Harga BTC

Pada masa penulisan, Harga Bitcoin terapung sekitar $20.1k, turun 5% dalam tujuh hari yang lalu. Sepanjang bulan lalu, kripto telah kehilangan 31% dalam nilai.

Carta Harga Bitcoin

The price of the coin seems to have declined a bit over the past day | Source: BTCUSD on TradingView
Featured image from Dmitry Demidko on Unpslash.com, charts from TradingView.com, Arcane ResearchSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments