Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Core 0.16.0 Rolls Out Dengan Sokongan SegWit Penuh


· 26 Februari 2018 · 3:30 petang <! – Kutipan

Peminat Bitcoin meraikan pelepasan Bitcoin Core 0.16.0, 2018. Versi baru ini termasuk ciri-ciri baru, beberapa perbaikan bug, pelbagai penambahbaikan prestasi, dan terjemahan yang dikemas kini. Terutama, Bitcoin Core 0.16.0 memperkenalkan sokongan penuh untuk SegWit. Sekarang, nilai Bitcoin, sekali lagi, sedang menembusi paras rintangan $ 10,000 USD. Bitcoin Core 0.16.0 untuk Meningkatkan Skalabilitas Bitcoin Kemunculan Bitcoin Core 0.16.0 memperbaharui semangat dalam ruang crypto kerana ia membawa ciri-ciri baru yang kuat

End Excerpt ->

Peminat Bitcoin meraikan pelepasan Bitcoin Core 0.16.0, pada 26 Februari 2018. Versi baru ini termasuk ciri-ciri baru, beberapa perbaikan bug, pelbagai penambahbaikan prestasi, dan terjemahan yang dikemas kini. Terutama, Bitcoin Core 0.16.0 memperkenalkan sokongan penuh untuk SegWit. Nilai Bitcoin sekali lagi menembusi tahap rintangan $ 10,000 USD


Bitcoin Core 0.16.0 untuk Meningkatkan Skalabilitas Bitcoin

Kemunculan Bitcoin Core 0.16.0 memperbaharui semangat dalam ruang crypto kerana membawa ciri-ciri baru yang kuat untuk membantu meningkatkan kebolehkesanan Bitcoin.

Khususnya, Bitcoin Core 0.16.0 menyediakan sokongan penuh untuk SegWit dalam dompet dan antara muka pengguna. Sebenarnya, versi teras Bitcoin terbaru menandakan kehilangan argumen kerana tidak melaksanakan SegWit.

SegWit, atau Segregated Witness, semakin dilaksanakan untuk mengurangkan yuran urus niaga Bitcoin dan memudahkan pembayaran Bitcoin bernilai rendah serta-merta. Sebagai contoh, pertukaran utama Bitcoin, seperti Bitfinex dan Coinbase, telah melaksanakan SegWit untuk berdagang Bitcoin.

Mengenai pelaksanaan SegWit, Coinbase menerangkan :

Bagi mereka yang tidak dikenali dengan SegWit, mengurangkan saiz transaksi, yang meningkatkan keupayaan transaksi keseluruhan rangkaian Bitcoin. Peningkatan ini juga akan membantu mengurangkan yuran pelanggan membayar urus niaga bitcoin.

Untuk menyokong sepenuhnya SegWit, Bitcoin Core 0.16.0 menggabungkan format alamat baru, termasuk Bech32, yang menurut pakar lebih mesra pengguna berbanding format P2sh.

Oleh kerana pangkalan data dompet adalah mundur-tidak serasi, dompet yang dibuat dengan Bitcoin Core 0.16.0 akan ditolak oleh versi terdahulu. Dalam hal ini, nota pembebasan menunjukkan:

Dompet yang dibuat dalam 0.16 dan kemudian tidak serasi dengan versi sebelum 0.16 dan tidak akan berfungsi jika anda cuba menggunakan dompet yang baru dibuat dalam versi lama. Dompet yang sedia ada yang dibuat dengan versi lama tidak terjejas oleh ini.

Wladimir J. van der Laan adalah ketua pasukan yang mengekalkan Bitcoin Core 0.16.0. Beliau telah bertanggungjawab untuk mengetuai proses pelepasan sejak 2008.

 Wladimir J. van der Laan

Kemajuan Teknologi Memotivasi Optimisme Bitcoin

Sebagai tambahan kepada sokongan SegWit, Bitcoin Core 0.16.0 juga membawa ciri baru dan pembaikan pepejal untuk meningkatkan prestasi perisian. Sebahagian daripada perubahan ini termasuk sokongan untuk nod yang dipangkas isyarat (BIP159), pemasangan SHA256 didayakan secara lalai, Beberapa perubahan GUI, dan tambahan RPC baru. Lihat butiran mengenai perubahan ini di sini .

Penambahbaikan teknologi baru seperti SegWit, Rangkaian Lightning, dan Pembayaran Multi-Path Atom atas Lightning, dan kini Bitcoin Core 0.16.0, berjanji untuk membantu menyelesaikan skalabilitas Bitcoin isu. Oleh itu, mereka tegas memperbaharui keyakinan mengenai Bitcoin. Sebagai penulisan ini, harga Bitcoin sekali lagi menindik tahap rintangan $ 10,000 USD.

Bagaimana anda berfikir pelaksanaan Bitcoin Core 0.16.0 akan memberi kesan kepada yuran dan kelajuan transaksi Bitcoin? Maklumkan kepada kami di dalam komen di bawah.


Images Courtesy of Shutterstock, MIT Media LabSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments