Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Dipertanyakan sebagai Mata Wang, tetapi sebagai Aset ia sama baiknya dengan Emas


· 31 Januari 2018 · 4:30 petang <! – Petikan

Ketika para pelabur tidak sabar menunggu dengan harapan untuk melihat di mana tepatnya Bitcoin akan pergi, mata wang yang berdaya maju akan datang di bawah pengawasan. Cryptocurrency, Minus the 'Currency'? Bitcoin kelihatan kurang dan kurang seperti mata wang yang berdaya maju setiap hari, kerana syarikat terus menurunkan cryptocurrency yang popular sebagai kaedah pembayaran. Salah satu syarikat yang menjatuhkan sokongan untuk Bitcoin ialah Stripe. Menurut "syarikat pembayaran utama pertama yang menyokong pembayaran Bitcoin," transaksi yang panjang

Akhir Kutipan ->

Ketika para pelabur tidak sabar menunggu di mana untuk melihat di mana tepat Bitcoin akan pergi, prospek sebagai mata wang yang berdaya maju datang di bawah pengawasan.


Cryptocurrency, Minus the 'Currency'?

Bitcoin kelihatan kurang dan kurang seperti mata wang yang berdaya maju setiap hari, kerana syarikat terus menurunkan cryptocurrency popular sebagai kaedah pembayaran

Salah satu syarikat yang menjatuhkan sokongan untuk Bitcoin ialah Stripe .

Menurut syarikat pembayaran utama pertama yang menyatakan "untuk pembayaran Bitcoin," masa urusniaga yang panjang dan kadar kegagalan yang tinggi telah membuat pembayaran Bitcoin apa-apa tetapi mudah, dan harga yang cepat turun naik dari cryptocurrency membuat sakit kepala untuk perniagaan. Lebih teruk lagi, yuran yang tinggi membuat urus niaga Bitcoin menjadi mahal kerana pemindahan bank.

Oleh kerana itu, kami telah melihat keinginan dari pelanggan kami untuk menerima pengurangan Bitcoin. Dan mengenai perniagaan yang menerima Bitcoin on Stripe, kami telah melihat hasil mereka dari penurunan Bitcoin dengan ketara. Secara empirik, terdapat kes-kes penggunaan yang sedikit dan lebih sedikit yang menerima atau membayar dengan Bitcoin masuk akal.

Selain itu, platform pengedaran digital utama Steam menurunkan sokongan untuk Bitcoin pada bulan Disember, .

Menambah penghinaan terhadap kecederaan, walaupun Persidangan Bitcoin Amerika Utara di Miami berhenti menerima cryptocurrency titular sebagai cara pembayaran, kerana bayaran rangkaian yang tinggi dan masa transaksi yang perlahan

 Bitcoin - Cryptocurrency, Minus the 'Currency'?

Masalah Tidak Mudah Selesai

Akar masalah Bitcoin yang berasal dari pergantungan cryptocurrency pada penambang.

Penambang mengonfirmasi transaksi dan dikompensasi dengan Bitcoin baru. Walau bagaimanapun, bilangan maksimum Bitcoin yang pernah dibenarkan wujud dihadkan kepada 21 juta-nombor yang semakin dekat. Apabila tidak ada Bitcoin baru yang boleh dibuat, pelombong akan perlu membayar pampasan secara semata-mata melalui bayaran transaksi, yang tidak dapat dipertimbangkan dengan baik untuk kos transaksi masa depan.

Namun, satu penyelesaian yang potensial untuk kelambatan Bitcoin mungkin datang dengan keberhasilan pelaksanaan Rangkaian Kilat – yang bertujuan untuk melakukan transaksi baik serta-merta dan murah.

Jika berjaya, Rangkaian Lightning dapat membantu Bitcoin mendapatkan alasan yang serius sebagai mata wang yang dapat dikembangkan.

 Bitcoin as Digital Gold

Emas Digital

Walaupun prospek Bitcoin untuk penggunaan sehari-hari telah dipertikaikan, cryptocurrency masih kelihatan menarik sebagai kedai nilai.

Bitcoin kini menduduki ruang sebagai "emas digital" – dan seperti fizikal emas, nilainya tidak datang dari kegunaannya. Sama seperti anda tidak akan membeli latte Starbucks dengan ramuan emas, dan tidak juga dengan bitcoin yang perlahan dan mahal.

Ada sebab kita menggunakan mata wang kertas untuk urus niaga setiap hari: mudah. Bitcoin tidak, dan ada kemungkinan kecil tidak akan.

Bitcoin, bagaimanapun, merupakan pilihan pelaburan yang menarik bagi mereka yang ingin menyimpan dan berpotensi menanam kekayaan mereka – tidak sama sekali sama dengan stok atau hartanah. Sama seperti emas fizikal wujud sebagai pelaburan bernilai berdasarkan kepercayaan bahawa ia akan sentiasa mempunyai nilai, begitu juga Bitcoin membawa nilai dalam kekurangannya.

Pada terasnya, Bitcoin adalah semua mata wang fiat inflasi yang tidak . Pada masa ini, itu bermakna ia tidak cepat dan mudah – tetapi hari boleh datang apabila ia benar-benar cara terbaik untuk membayar.

[Disclaimer: the author of this article is a holder of Bitcoin (BTC)]

Apa pendapat anda tentang prospek Bitcoin sebagai cara pembayaran yang layak? Pernahkah anda membayar apa-apa dengan Bitcoin? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan dari Reuters, Shutterstock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments