Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Masih Peringkat Lebih Rendah Daripada EOS Dan Tron, Kata Kerajaan China


Bitcoin kekal di luar sepuluh kriptokumen utama mengikut pemerintahan China, yang menghasilkan kedudukan industri segar pada 31 Julai.


CCID: Bitcoin Bukan A Cryptocurrency Top 10

Menurut ansuran terakhir Kedudukan yang mana CCID Research Institute of Ministry of Industry dan Teknologi Maklumat China menerbitkan secara teratur, Bitcoin berada di tempat ke-11.

CCID mula mengeluarkan kedudukan berkala kriptografi utama pada tahun 2018, dan pada masa ini terdapat 37 token dalam penilaiannya .

Setiap markah menunjuk dalam tiga kategori: 'asas teknologi,' 'kebolehgunaan' dan 'kreativiti,' untuk memperoleh nilai keseluruhan 'keseluruhan indeks'.

Hasilnya mencetuskan kontroversi , kerana CCID kelihatan menyokong projek Blockchain Cina berbanding alternatif yang terpencil – termasuk 'cryptocurrency' asal, Bitcoin.

Indeks hari Rabu tidak berbeza, dengan kedudukan teratas menuju EOS platform domestik, yang menjaringkan sebanyak 153.1 mata. Bitcoin, dengan perbandingan, menjaringkan 103.

Tempat kedua milik Ethereum, altcoin terbesar dengan cap pasaran, yang mencapai skor indeks sebanyak 148.6. Tiga lagi bidang dalam lima teratas pergi ke Tron, NULS dan GXchain.

Tron menjaringkan ketiga tertinggi walaupun drama yang sedang berlangsung mengelilingi penciptanya, Justin Sun, yang melaporkan tuntutan sedang disiasat oleh pihak berkuasa atasnya amalan perniagaan.

Pertambangan Cina Mata Berat Berat IPO AS

Data CCID datang sebagai entiti entiti cryptocurrency berasaskan China yang melanda tajuk utama di luar negara minggu ini. Sambil berkait rapat dengan sektor perlombongan Bitcoin, negara itu nampaknya kalah kepada Amerika Syarikat selepas pemain utama Kanaan Kreatif dilaporkan memfailkan untuk menjalani penawaran awam awal (IPO) di negara ini.

Langkah itu, yang masih tidak rasmi, mengikuti bunyi-bunyi yang sama dari pesaing Bitmain, yang membayangkan ia sedang mengikuti proses yang sama bulan lepas. Kedua-dua syarikat telah mencuba dan gagal melancarkan IPO di Bursa Saham Hong Kong pada akhir tahun lalu, ketika industri perlombongan Bitcoin menderita sebagai BTC / USD mencapai $ 3100.

Pihak berwajib di Beijing sudah waspada terhadap Libra stabilcoin Facebook, yang mana pegawai bank pusat sebelum memberi amaran boleh memberi kesan buruk terhadap ekonomi China jika ia terlalu rapat dengan dolar AS.

Alternatif tempatan boleh dilancarkan pada masa akan datang, sumber yang sama berkata, sesuatu yang ketua gergasi teknologi Huawei mengulangi minggu ini.

"China hanya boleh mengeluarkan versi Libra kita sendiri. Mengapa kita perlu menunggu orang lain untuk melakukannya? Kuasa sesebuah negara sentiasa lebih kuat daripada syarikat Internet, "katanya pada sidang akhbar di Itali.

Apa pendapat anda tentang kedudukan CCID terkini? Beri tahu kami dalam komen di bawah!


Imej melalui ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments