Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Membuat Manipulasi Mata Wang Susah untuk Bank Pusat


· 31 Mac 2018 · 10:00 am <! – Petikan

Bitcoin sebahagian besarnya dicipta sebagai cara meruntuhkan kawalan kerajaan dan institusi kewangan tradisional. Kini, cryptocurrency yang dominan oleh permodalan pasaran menjadikan sukar bagi kerajaan dan bank pusat untuk memanipulasi mata wang fiat mereka sendiri. Kehilangan Bitcoin Grip dan mata wang kriptografi mereka telah menjadikannya lebih mudah berbanding sebelum ini untuk memindahkan wang merentas sempadan – dan kerajaan di seluruh dunia tidak terlalu senang mengenainya. Seperti yang dinyatakan oleh The Telegraph, kebolehan

Akhir Petikan ->

Bitcoin sebahagian besarnya dicipta sebagai cara meruntuhkan kawalan kerajaan dan institusi kewangan tradisional. Sekarang, cryptocurrency yang dominan oleh permodalan pasaran menjadikan sukar bagi kerajaan dan bank pusat untuk memanipulasi mata wang fiat mereka sendiri.


Kehilangan Cengkaman Mereka

Bitcoin dan mata wang kriptografi lain telah menjadikannya lebih mudah dari sebelumnya untuk menggerakkan wang melintasi sempadan – dan

Seperti menyatakan oleh The Telegraph keupayaan Bitcoin untuk mengelakkan larangan ekonomi yang dikenakan pemerintah "boleh mempunyai implikasi yang signifikan di seluruh dunia, memerangi perang mata wang, menghalang usaha menguruskan krisis dan mencabar ide-ide tradisional pembangunan ekonomi – semuanya kerap termasuk sekatan untuk mengambil wang ke luar negara. "

 Presiden Trump

lebih cepat lagi daripada peluncuran cryptocurrency milik negara sendiri Venezuela, Petro.

Presiden AS Donald Trump telah mengeluarkan larangan pada awal bulan ini yang mengharamkan rakyat Amerika daripada pergi ke mana-mana berhampiran mata wang maya negara Amerika Selatan, sementara juga memerintahkan Setiausaha Perbendaharaan Steven Mnuchin untuk mengeluarkan sebarang peraturan yang diperlukan untuk menguatkuasakan larangan ini.

Namun, ekonomi AS yang dikenakan sekatan telah dilakukan sedikit demi sedikit untuk menghalang merebut wang tunai cryptocurrency Presiden Venezuela Nicolas Maduro dari berjaya. Menurut data dari Superintendent Cryptocurrency dan Kegiatan Berkaitan yang bergelut negara, 83.000 individu di 127 negara telah membeli ke dalam cryptocurrency Venezuela – menaikkan dana lebih dari $ 5 miliar.

Manipulasi Pasar

Cryptocurrency yang digunakan celah juga mengancam keupayaan ahli politik dan bank pusat untuk memanipulasi kadar pertukaran secara buatan. Menjelaskan Gina Pieters Persatuan Ekonomi Kerajaan kepada The Telegraph :

Bitcoin dapat memenuhi dua fungsi di pasaran antarabangsa: cara alternatif untuk mendapatkan mata wang asing dan cara untuk menghindari kawalan modal.

Pieters juga menjelaskan bahawa – sekiranya kerajaan gagal menguatkuasakan kawalan terhadap cryptocurrency – Bitcoin secara efektif dapat memulakan "mengikis kemampuan negara untuk mengawal kadar pertukaran mereka sendiri." untuk menyatakan kekuasaan kedaulatan, Amerika sedang mempertimbangkan memaksa pemohon visa untuk mendedahkan maklumat media sosial lima tahun mereka – sesuatu yang sebelumnya hanya diperlukan untuk pemohon dari wilayah yang terkena keganasan.

Sekatan tersebut mungkin menetapkan precedent berbahaya, apabila kerajaan berusaha mendapatkan lebih banyak akses kepada data peribadi dan persendirian individu. Pada masa akan datang, ia mungkin termasuk sejarah lima tahun transaksi urus niaga cryptocurrency.

Apa yang anda fikir keupayaan Bitcoin untuk mengelakkan sekatan ekonomi yang dikenakan kerajaan? Beritahu kami dalam komen di bawah!


Gambar ihsan Peksel, Flickr dan ShutterstockSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments