Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Mengatasi Meta Dalam Cap Pasaran Semasa Pemulihan Pasaran Berterusan


Minggu lalu adalah penuh peristiwa dalam pasaran Bitcoin dan kripto, kerana tiga bank teratas runtuh, mencetuskan kejatuhan harga aset digital. Syukurlah, pasaran menyaksikan pembalikan berikutan pengumuman Fed untuk menyokong bank dengan $25 bilion.

semasa data menunjukkan bahawa paras pasaran Bitcoin kini telah mengatasi JP Morgan Chase, Exon Mobil, Meta, dan Visa dan kini berada di belakang gergasi teknologi Tesla.

Cap Pasaran Bitcoin Meningkat Di Atas Gergasi Teknologi

Paras pasaran Bitcoin telah melonjak kepada 11ke antara aset lain mengikut permodalan pasaran. Cap Pasaran Syarikat didedahkan bahawa had pasaran Bitcoin melonjak 9.7% dalam tempoh 24 jam yang lalu, mencecah $471.86 bilion pada masa akhbar.

Bitcoin Mengatasi Meta dalam Cap Pasaran Memandangkan Pasaran Terus Mendapat Semula Kerugian sebelumnya
BTC mendahului permainan

Mata wang kripto nombor satu telah mengatasi gergasi teknologi Meta, yang paras pasarannya pada masa ini ialah $469 bilion. Sehingga 13 Mac, paras pasaran BTC ialah $433.49 bilion, meletakkannya lebih rendah daripada Meta sebanyak $37 bilion. Tetapi harga syiling melonjak, menolak hadnya melebihi Meta dalam masa 24 jam.

Selain itu, had pasaran Bitcoin yang mendahului Visa menjadikannya kali ketiga ia mencapai kejayaan sedemikian dalam sejarah. Terutama, ia melebihi Visa sebanyak lebih $20 bilion tetapi sangat jauh daripada Emas dan Apple, masing-masing pada $12.59 trilion dan $2.380 trilion.

Tetapi melihat keuntungan dan kerugian hari ini dalam topi pasaran, emas telah kehilangan 0.48% dalam masa 24 jam, manakala Bitcoin menunjukkan keuntungan sebanyak 9.14% dalam jangka masa yang sama, jauh melebihi keuntungan Apple sebanyak 1.33% keuntungan.

Bitcoin Mengatasi Meta dalam Cap Pasaran Memandangkan Pasaran Terus Mendapat Semula Kerugian sebelumnya
Bitcoin melonjak pada carta l BTCUSDT di Tradingview.com

Perkara Yang Mungkin Menolak Rali Bitcoin

Walaupun krisis sektor perbankan baru-baru ini menjejaskan banyak aset kripto minggu lepas, minggu baharu ini bermula dengan beberapa berita yang menyemarakkan kenaikan harga baru-baru ini. Terutama, beberapa faktor yang telah mendorong perhimpunan BTC termasuk sokongan Fed untuk sektor perbankan untuk mengurangkan kesan kemalangan baru-baru ini.

Pada 12 Mac, Lembaga Rizab Persekutuan diumumkan ia akan menyediakan pembiayaan kepada institusi depositori yang layak bagi membolehkan mereka memenuhi keperluan pendeposit. Selepas pengumuman itu, bitcoin melonjak sebanyak 10%, dan Ethereum juga mencatatkan kenaikan harga sebanyak 15%. Aset lain mengikutinya, meningkatkan volum dagangan, had pasaran dan harga.

Bacaan Berkaitan: Paus Shiba Inu Menumpahkan Trilion Token Pada Hari Pelancaran Shibarium

Kedua, Coindesk melaporkan bahawa Petunjuk Tekanan Pembiayaan Antara Bank melonjak ke tahap tertinggi sejak kejatuhan pandemik, menyebabkan pemerhati menunjuk kepada emas dan bitcoin sebagai penerima.

Apabila penunjuk risiko meningkat, pasaran menjangkakan Fed akan menghentikan rancangannya untuk satu lagi kenaikan kadar faedah. mengikut Data MakroMikrosebaran FRA-OIS meningkat kepada 54.00, tertinggi sejak Mac 2020.

Imej pilihan daripada Pixabay dan carta daripada Tradingview.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments