Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Miners Cutting Costs by Going Green


· 6 Februari 2018 · 3:00 pagi <! – Petikan

Bitcoin perlombongan dan kriptografi lain adalah usaha yang mahal, membakar sumber dan meninggikan langit tinggi bil elektrik. Penambang Savvy, bagaimanapun, kedua-duanya memotong kos perlombongan Bitcoin dan mengurangkan jejak karbon mereka dengan pergi hijau. Dikuasakan oleh Alam Semula Sebagai penambang cryptocurrency mencari lebih banyak kuasa pengkomputeran untuk mengendalikan perhitungan semakin sukar, ramai yang beralih kepada tenaga yang boleh diperbaharui untuk membantu mengurangkan kos persekitaran dan ekonomi yang berkaitan dengan perniagaan. Menurut laporan, pelombong besar masa seperti

End Excerpt ->

Bitcoin perlombongan dan kriptografi lain adalah usaha yang mahal, membakar sumber-sumber dan merebut bil elektrik tinggi. Penambang Savvy, bagaimanapun, memotong kos perlombongan Bitcoin dan mengurangkan jejak karbon mereka dengan pergi hijau.


Dikuasakan oleh Alam

Sebagai penambang cryptocurrency mencari lebih banyak kuasa pengkomputeran untuk mengendalikan pengiraan yang semakin sukar, banyak yang beralih kepada tenaga yang boleh diperbaharui untuk membantu mengurangkan kos alam sekitar dan ekonomi yang berkaitan dengan perniagaan

 Tenaga dan Perlombongan

Menurut laporan pelombong besar seperti Bitmain Technologies, HIVE Blockchain Technologies, dan Kumpulan Bitfury berharap dapat menarik pelabur dengan menggunakan tenaga bersih di Kanada, Iceland, dan Paraguay.

Syarikat perlombongan Georgia Golden Fleece juga akan menjadi hijau, mengambil kesempatan daripada tenaga murah yang dijana oleh kuasa hidroelektrik. Ketua Pegawai Eksekutif Vakhtang Gogokhia menjelaskan:

Untuk menakluk kekayaan cryptocurrency, kami berusaha untuk membina ladang perlombongan murah, hijau dan mapan di Georgia.

Golden Fleece juga merancang untuk melaksanakan panel solar dan turbin angin

Kewangan Insentif

Selain jelas membantu mengurangkan kesan negatif terhadap alam sekitar, perlombongan dengan sumber yang boleh diperbaharui membantu syarikat meningkatkan margin keuntungan mereka dalam pasaran yang sangat tidak menentu.

Menurut anggaran, penggunaan elektrik industri perlombongan meningkat hampir lapan kali lipat

Perlombongan Bitcoin sahaja memerlukan bersamaan dengan 30 reaktor kuasa nuklear yang berjalan pada kapasiti maksimum setiap hari, menurut BNEF – yang tidak terutamanya kos efektif apabila harga Bitcoin jatuh di bawah $ 8,000, seperti yang ada dalam beberapa hari terakhir.

 loji kuasa

Kuasa pengiraan bukan satu-satunya Walau bagaimanapun, pada sumber, bagaimanapun. Penyejuk udara dan pengudaraan sering diperlukan untuk memastikan komputer tidak terlalu panas, dan seterusnya mengatasi bil elektrik.

Oleh kerana itu, pelombong tertarik ke kawasan-kawasan di mana tenaga boleh diperbaharui lebih mudah diakses. James Butterfill dari ETF Securities UK Ltd. memberitahu Bloomberg:

Pelombong mencari di mana mereka boleh mendapatkan margin yang lebih tinggi. Ia adalah pasaran yang sangat tidak menentu, dan dari satu hari ke yang lain, anda boleh kehilangan wang. Jadi dengan sumber kuasa yang murah sangat penting.

Sekarang, beberapa tempat paling menarik untuk mendapatkan tenaga murah adalah, menurut BNEF Iceland, Switzerland, Kanada, dan Paraguay. "Perlombongan dengan tenaga yang bersih adalah mungkin dan ekonomi yang kukuh di tempat-tempat itu," kata Pengarah Long Foundation Foundation, Guy Lane.

Dengan insentif kewangan menarik pelabur-pelabur yang berkaitan dengan alam sekitar dan mengurangkan elektrik Perlombongan Bitcoin dan cryptocurrency kelihatan bersedia untuk mengambil kesempatan daripada tenaga hijau sebagai industri matang.

Adakah anda prihatin terhadap kesan jangka panjang terhadap alam sekitar penambangan cryptocurrency? Adakah anda fikir industri harus terus mendorong ke arah tenaga boleh diperbaharui? Beritahu kami di komen di bawah!


Imej ihsan dari arkib Pixabay dan Bitcoinist.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments