Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitcoin Paus Tokyo Telah Dijual $ 400 Juta, Dan Itu Hanya Permulaan


· 7 Mac 2018 · 6:30 pm <! – Petikan

Sesetengah orang masih meragui hakikat bahawa pasaran Bitcoin dan cryptocurrency dimanipulasi oleh pemain besar – biasanya dirujuk sebagai "ikan paus" – yang mengepam dan membuang stok cryptocurrency besar. Orang-orang tidak pernah mendengar tentang Nobuaki Kobayashi. Tokoh Bitcoin Tokyo Nobuaki Kobayashi adalah seorang peguam dari Tokyo, yang juga kebetulan menjadi pemegang amanah muflis untuk Mt. Gox – bursa berasaskan Tokyo yang memfailkan perlindungan kebangkrutan setelah kehilangan 850,000 Bitcoins.

Akhir Petikan ->

Sesetengah orang masih meragui hakikat bahawa pasaran Bitcoin dan cryptocurrency dimanipulasi oleh wang besar pemain – biasanya dirujuk sebagai "ikan paus" – yang mengepam dan membuang stok besar cryptocurrency. Mereka tidak pernah mendengar tentang Nobuaki Kobayashi.


Whale Bitcoin Tokyo

Nobuaki Kobayashi adalah seorang peguam dari Tokyo, yang juga kebetulan menjadi pemegang amanah muflis untuk Mt. Gox – bursa berasaskan Tokyo yang memfailkan perlindungan kebangkrutan setelah kehilangan 850,000 Bitcoin.

Pada hari Rabu, Kobayashi mendedahkan bahawa dia telah menjual kira-kira $ 400 juta Bitcoin (BTC) dan Bitcoin Cash (BCH). Beliau mendakwa proses itu bermula pada September lalu – yang juga berlaku apabila pasaran cryptocurrency benar-benar mula menjadi panas.

Kobayashi masih memegang Bitcoin dan Bitcoin Cash yang bernilai $ 1.9 bilion, yang juga sedang mempertimbangkan untuk menjual dalam usaha untuk membayar Mt. Pemiutang Gox. Untuk rujukan, itu bermakna Kobayashi masih memegang kira-kira 179,245.37 BTC – walaupun itu mungkin tidak sekata dibahagikan dengan kakak langkah Bitcoin yang tidak diingini, Bcash.

Tidak mengejutkan, Kobayashi mendakwa strateginya untuk menjual cryptocurrency yang berharga itu adalah sedikit lebih daripada cuba untuk mendapatkan "setinggi mungkin harga." Dengan kata lain, dia mungkin mempunyai perdagangan hari bola dengan wang yang besar. (Anda tahu apabila anda melihat 200 BTC menjual dinding dengan ajaib muncul dan hilang?)

Menurut Bloomberg pendedahan dalam laporan Kobayashi Mt. Laman web Gox menunjukkan bahawa pemegang amanah telah purata kira-kira $ 10.5k setiap Bitcoin semasa tempoh jualan awalnya. Pada masa penulisan ini, Bitcoin kini berdagang pada $ 10.6k pada Coinbase pertukaran berasaskan AS yang terkenal.

Syarikat Syarikat Berkaitan dengan Mt. Bitcoin dicuri Gox

Dalam berita berkaitan, siasatan BBC Radio 4 telah mengaitkan syarikat Inggeris untuk pencucian 650,000 Bitcoins yang dicuri dari Mt terkenal. Pencurian Gox.

Penyiasat menuntut bahawa hampir separuh daripada Mt. Bitcoins dicuri Gox berakhir di bursa saingan BTC-e, yang mendakwa dikendalikan oleh sebuah syarikat British yang dipanggil Always Leftofficient LLP – yang tidak kelihatan mempunyai siapa pun yang bertanggungjawab. Menurut BBC, Always Efficacy secara sah didaftarkan ke alamat di London timur juga dikaitkan dengan beberapa firma yang disyaki melakukan pengubahan wang haram.

 Mt Gox

Transparency International Duncan Hames percaya syarikat itu jauh dari legit , menjelaskan:

Orang pencucian wang akan menubuhkan rangkaian syarikat untuk membuat lapisan antara jenayah asal dan cubaan mereka untuk kemudian mengintegrasikan hasil jenayah mereka ke dalam ekonomi. Mereka hanya membolehkan satu siri transaksi dilakukan untuk mewujudkan jarak ini dan mengaburkan jejak hasil jenayah.

Apa pendapat anda tentang ikan paus Bitcoin Tokyo dan niatnya untuk menjual Bitcoin bernilai $ 1.9 bilion? Adakah anda fikir ini akan memberi kesan kepada pasaran? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan dari Wikipedia Commons, Twitter / @ ynakamura56, ReutersSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments