Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Bitfront Akan Ditutup Memandangkan Musim Sejuk Kripto Tiada Tanda Mencair


Bitfront – platform pertukaran mata wang kripto yang dilancarkan pada 2020 oleh syarikat media sosial Jepun LINE – kini akan menghentikan operasinya berikutan pengumuman yang dibuat pada hari Isnin.

Dengan pembangunanpendaftaran baharu dan deposit kad kredit akan dihentikan serta-merta manakala pengguna platform diberikan sehingga 31 Mac tahun depan untuk mengeluarkan dana mereka.

Pertukaran itu segera menjelaskan bahawa keputusan perniagaannya sama sekali tidak berkaitan dengan kes beberapa pesaingnya yang dilaporkan dituduh melakukan salah laku.

Mengikut pengumuman dibuat oleh LINE, ia kini akan menumpukan perhatiannya pada rangkaian kewangan terdesentralisasi (DeFi) asalnya dan token LINKnya.

“Walaupun usaha kami untuk mengatasi cabaran dalam industri yang berkembang pesat ini, kami menyesal telah memutuskan bahawa kami perlu menutup Bitfront untuk terus mengembangkan ekonomi blok LINE dan token LINK,” kata pengumuman korporat itu.

Image: DailyCoin

FTX Fallout: Satu Lagi Pengatup Pertukaran Kripto

Dilancarkan pada Februari 2020 dengan nama awal Bitbox, Bitfront menyokong dagangan untuk mata wang kripto terkenal Bitcoin dan Ethereum serta token asalnya, LINK dalam pasaran fiat dolar AS.

Ia dikendalikan oleh LINE Corporation, sebuah syarikat internet yang berpangkalan di Tokyo bersama-sama dengan cabang blockchainnya, LVC Corporation.

Sementara itu, LINE, syarikat induk Bitfront ialah anak syarikat Softbank dan firma internet Korea Selatan milik Naver Z Holdings.

Dengan menutup perniagaan secara rasmi, pertukaran kripto kini menjadi salah satu firma kripto terkini yang membuat keputusan untuk menutup pintu mereka untuk kebaikan berikutan kejatuhan FTX yang pernah menjadi salah satu bursa terbesar di dunia.

Dapat diingat bahawa pada 11 November, selepas mendapati dirinya dalam lubang kewangan yang besar, FTX memfailkan Bab 11 Kebankrapan dan kemudiannya didapati mempunyai hutang sekurang-kurangnya $3 bilion.

Sehingga kini, tiada kemas kini tentang cara syarikat itu akan membayar pampasan kepada penggunanya yang dananya telah terperangkap dalam sistemnya selama beberapa minggu sekarang.

LINE, bagaimanapun, telah menjelaskan bahawa keputusan mereka tidak dipengaruhi oleh keadaan yang mengelilingi letupan FTX.

Bitfront: Token LINK Tidak Kelihatan Baik Sekarang

Ternyata penutupan Bitfront mungkin telah menjejaskan token LINK kerana ia telah menurun mengikut penjejakan terkini daripada Coingecko.

Pada masa penulisan ini, aset crypto bertukar tangan pada $24.23 dan telah turun sebanyak 6.4% dalam tempoh 24 jam yang lalu.

Selain itu, altcoin melihat defisit mingguan sebanyak 6.3% kerana ia terus melukis cartanya dengan warna merah. Mudah-mudahan, dengan tumpuan tambahan yang kini mampu diberikan LINE kepada token, ia akan dapat membebaskan diri daripada kemerosotannya dan naik ke harga dagangan yang lebih tinggi.

Crypto total market cap at $791 billion on the daily chart | Featured image from Talking Retail, Chart: TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments