Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

BlackRock Menawarkan Kripto Kepada Pelabur Melalui Perkongsian Terkini Dengan Coinbase


BlackRock, pengurus wang terbesar dunia telah memasuki a perkongsian dengan pertukaran crypto Coinbase pada hari Khamis. BlackRock kini akan dapat menawarkan pelanggan institusi akses kepada perdagangan mata wang kripto bersama-sama dengan perkhidmatan jagaan.

Ini adalah berita positif di tengah-tengah sentimen negatif yang tersebar di seluruh industri, kemelesetan kripto telah memaksa pelabur untuk membuang aset mereka berikutan kemelesetan yang dijangkakan. Walaupun banyak pemberhentian pekerja, perkongsian BlackRock telah berjaya membantu pelabur mendapatkan semula keyakinan dalam industri aset digital.

Pelanggan institusi firma pengurusan pelaburan terkenal yang memiliki aset digital akan dapat mendapatkan bantuan daripada Aladdin, yang merupakan hos alat perisian pengurus aset untuk mengurus portfolio pelaburan mereka bersama-sama dengan menjalankan analisis risiko ke atas keputusan ini.

Joseph Chalom, ketua perkongsian ekosistem strategik global dalam BlackRock menyebut,

Pelanggan institusi kami semakin berminat untuk mendapat pendedahan kepada pasaran aset digital dan memberi tumpuan kepada cara mengurus kitaran hayat operasi aset ini dengan cekap. Keterkaitan dengan Aladdin ini akan membolehkan pelanggan mengurus pendedahan bitcoin mereka secara langsung dalam pengurusan portfolio sedia ada dan aliran kerja perdagangan mereka untuk pandangan keseluruhan portfolio risiko merentas kelas aset.

BlackRock Mengusik Kemungkinan Menawarkan Akses Kripto Kepada Pelabur

BlackRock sebelum ini telah menyebut bahawa ia menantikan integrasi yang akan membantu pelabur mendapatkan akses kepada aset digital. Ketua Pegawai Eksekutif Larry Fink menyatakan bahawa organisasi sedang meneroka cara yang berbeza untuk menawarkan perkhidmatan kripto kepada pelanggan mereka yang dihargai dengan membayangkan bahawa pelanggan menyatakan minat yang berterusan dalam pasaran mata wang kripto.

Coinbase tidak terkecuali dari segi menghadapi kesan daripada pertumpahan darah crypto, ia telah menyaksikan persaingan yang sengit dan juga isu peraturan. Perkongsian ini boleh membantu Coinbase dan membantu syarikat berjalan di atas laluan pemulihan. Peningkatan aliran masuk institusi boleh terbukti bermanfaat untuk pertukaran kripto.

Presiden Coinbase Emilie Choi, menyatakan dalam salah satu e-melnya bahawa,

Kepakaran mendalam BlackRock dalam teknologi pengurusan pelaburan, digabungkan dengan rangkaian produk perdagangan, penjagaan dan pembrokeran utama Coinbase yang bersepadu dan selamat akan memudahkan akses institusi dan ketelusan yang lebih besar kepada pelaburan aset digital

Bacaan Berkaitan | Quant Mencadangkan Dump Bitcoin Tesla Di Sebalik Premium Red Coinbase Terkini

Bitcoin Diperolehi Akan Kekal Dalam Coinbase Custody Trust Company

Coinbase Custody berhak untuk memegang aset bagi pihak pelanggannya dalam simpanan sejuk dengan insurans sehingga $320 juta. Bitcoin yang diperoleh melalui perkongsian akan berada dalam jagaan dengan Coinbase Custody Trust Company.

Ia adalah fidusiari terkawal di New York. Pengguna Coinbase Prime dibenarkan untuk memindahkan dana antara dompet dan ini boleh dilakukan secara dalaman.

Ini juga bermakna pemindahan Bitcoin dari platform tidak menjadi pilihan pada masa ini. BlackRock kini berkhidmat kepada lebih daripada 1,600 institusi di Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan Kanada.

Bacaan Berkaitan | Crypto Exchange ZB.com Dilaporkan Kerugian $4.8 Juta Kepada Penggodam – Inilah Yang Kami Tahu

Kripto
Bitcoin berharga $22,800 pada carta empat jam | Sumber: BTCUSD pada TradingView
Featured image from GOBankingRates, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments