Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Blockchain Membantu Runcit Runcit Dalam Talian ke Heights Baru


· 6 Mac 2018 · 3:30 petang <! – Petikan

Runcit moden menjadi lebih digital, sebagai bahagian pembelian melalui talian platform berkembang setiap hari, dengan kedai-kedai dalam talian utama membawa lebih banyak pendapatan daripada rantai runcit tradisional. Sebagai contoh, pasaran gabungan gabungan kedua-dua peruncit Amerika terbesar, Walmart dan Target, masih jatuh lebih dari $ 100 bilion pendek gergasi dalam talian seperti Alibaba dan Amazon (menurut NASDAQ). Menurut ramalan syarikat penyelidikan Juniper Research,

End Excerpt ->

Runcit moden menjadi semakin digital, kerana bahagian pembelian yang dibuat melalui platform dalam talian berkembang hari demi hari, dengan kedai-kedai dalam talian yang terkemuka membawa lebih banyak pendapatan daripada rantai runcit tradisional. Sebagai contoh, pasaran gabungan gabungan kedua-dua peruncit Amerika terbesar, Walmart dan Target, masih jatuh lebih dari $ 100 bilion pendek gergasi dalam talian seperti Alibaba dan Amazon (menurut NASDAQ).


Menurut ramalan syarikat penyelidikan Juniper Research , menjelang 2020 jumlah pasaran e-dagang global akan melebihi 8 trilion dolar. Bahagian runcit dalam talian, menurut para pakar, juga akan terus meningkat. Pada tahun 2018, pasaran dagangan dalam talian akan meningkat kepada $ 2.7 trilion, dan pada 2021 akan hampir $ 4.5 trilion, penganalisis statistik statistik Statista percaya. Pada akhir tahun 2018, kira-kira 70% pengguna akan melawat kedai dalam talian melalui penggunaan peranti mudah alih.

Permodalan gabungan kedua-dua peruncit Amerika terbesar, Walmart dan Target, adalah lebih rendah daripada gergasi dalam talian seperti Alibaba atau Amazon lebih daripada 100 bilion dolar (menurut Pasar Saham NASDAQ).

Walau bagaimanapun, walaupun semua kelebihan runcit dalam talian, ia mengekalkan banyak kekurangan substansif peruncit tradisional. Ini termasuk pilihan yang terhad, komisen tinggi untuk platform sebagai orang tengah, dan kebergantungan pengeluar dan pembeli kepada penjual.

Dalam situasi seperti ini, pengeluar kecil barangan unik menghadapi masalah itu. Mereka mendapati diri mereka di antara batu dan tempat yang sukar: di satu pihak, mereka tidak mempunyai sumber dan kapasiti yang mencukupi untuk bersaing dengan vendor utama, sementara di sisi lain, produk pengeluar persendirian ini kalah kepada kualiti yang rendah, jauh lebih murah tiruan yang boleh didapati dalam jumlah besar pada AliExpress.

Bagi pemilik permulaan dan pembekal yang baru, perniagaan membungkus selepas produk pertama, walaupun mereka berjaya dalam kempen crowdfunding mereka. Mereka tidak mempunyai kekuatan, tiada masa, dan tiada wang yang tersisa untuk membangunkan pengeluaran mereka. Jika, di sisi lain, pengeluar memilih untuk mengagihkan semula sumber yang memihak kepada pemasaran dan mempromosikan produk mereka di pasaran, mereka sering kehilangan alasan dalam kualitinya.

Bagi pembeli, hal ehwal ini juga tidak menguntungkan. Pertama dan terpenting, mereka terpaksa memilih dari apa yang dilihat oleh platform runcit yang patut ditawarkan. Ia agak sukar untuk mencari produk eksklusif di bawah keadaan sedemikian. Pembeli juga terpaksa menerima markup peruncit, yang boleh mencapai setinggi 300%.

Terima kasih kepada blockchain, masalah lama ini kini dapat diselesaikan: blockchain memungkinkan untuk membuat platform runcit yang secara langsung menghubungkan pengeluar dengan pembeli dan membebaskan mereka daripada tekanan rangkaian perantara.

Denis Bulavin, Ketua Pegawai Eksekutif Hamster Marketplace berkata:

Kami kini melihat perkembangan sebenar dalam pembangunan dan inovasi: untuk mendapatkan rasa skala, lihat saja Kickstarter, di mana projek-projek baru sedang diposting setiap hari. Tetapi lambat laun hampir semua mereka memukul dinding yang mereka tidak dapat menembusi, dengan yang saya maksudkan untuk meningkatkan perniagaan mereka dan menubuhkan saluran jualan. Ini adalah berapa banyak idea hebat yang berpotensi besar: mereka tidak dapat bersaing pada masa yang sama dengan kos rendah dan vendor utama. Inilah sebabnya mengapa pasaran berasaskan blockchain adalah penyelesaian pasaran yang perlu untuk terus hidup.

Pasaran yang terdesentralisasi akan membolehkan mana-mana pengeluar mencari pembeli mereka. Pada masa yang sama, vendor tidak perlu risau tentang menyediakan sistem pembayaran dan penghantaran, kerana fungsi tersebut dijalankan oleh platform. Penggunaan kontrak pintar dan sistem pengesahan identiti menyelesaikan masalah utama kepercayaan antara penjual dan pembeli. Bagi pengguna, platform runcit berasaskan blokchain membuka akses kepada pelbagai jenis produk unik yang tidak akan pernah mereka lihat di kedai dalam talian biasa. Selain itu, ketiadaan orang tengah membolehkan barang dijual pada harga yang munasabah, tidak ditandakan.

Cat Song, Cawn Fund Dawn Baru dan pengasas bersama ExsulCoin, menyatakan:

Ketika kami bergerak lebih jauh ke 2018 , kita bukan sahaja akan melihat lebih banyak aplikasi yang inovatif dari blockchain, kita akan melihat penggunaan yang lebih cekap sistem blockchain yang sedia ada. Blockchain sudah digunakan untuk mengesan produk melalui keseluruhan rangkaian bekalan. Penambahbaikan kecil dalam sistem ini akan membolehkan kita melakukan hal-hal yang melanggar tanah: iklan sasaran mikro kepada pengguna tertentu, menawarkan sistem pembayaran yang bernuansa untuk royalti, program rujukan dan sekutu, dan menghapuskan pemalsuan melalui kemampuan blockchain untuk merekodkan kandungan dan meta data secara immutably [19659017] Hamster Marketplace adalah sebuah projek yang menggunakan kelebihan teknologi blockchain untuk mewujudkan platform dagangan yang terdesentralisasi. Platform ini akan mengkhususkan diri dalam penjualan indie-electronics niche dari pengeluar kecil. Di masa hadapan, rancangan itu adalah untuk memperluaskan pelbagai pasaran melalui produk eksklusif dari kategori lain. ICO projek akan diadakan dari 19 Februari hingga 19 Mac. Secara keseluruhannya, ia dirancang untuk mengeluarkan 10 juta token, syiling yang tidak diagihkan akan dimusnahkan selepas isu itu selesai. Token akan dibuat berdasarkan standard Ethereum ERC20, kos satu syiling akan menjadi $ 2. Anda boleh membeli token HMT untuk Bitcoin, Ethereum, Ripple dan lain-lain cryptocurrency yang luas.


Imej ihsan Hamster

Kandungan artikel ini disediakan oleh syarikat yang dirujuk. Bitcoinist tidak menyokong dan tidak bertanggungjawab untuk atau bertanggungjawab terhadap apa-apa kandungan, ketepatan, kualiti, pengiklanan, produk atau bahan lain di halaman ini. Pembaca harus melakukan penyelidikan sendiri sebelum mengambil sebarang tindakan yang berkaitan dengan syarikat.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments