Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Breitling, Pembuat Jam Tangan Mewah Swiss, Kini Menerima Bitcoin Untuk Pembelian


Breitling, salah satu pembuat jam yang paling terkenal di dunia, telah mengikuti tren dan mula menerima mata wang digital sebagai satu bentuk pembayaran apabila penggunaan mata wang kripto meningkat secara global.

Pembuat jam tangan Switzerland telah bergabung tenaga dengan syarikat perkhidmatan pembayaran mata wang kripto BitPay untuk menerima Ethereum, Shiba Inu, Bitcoin dan mata wang kripto lain di kedai dalam taliannya.

Breitling menyertai banyak syarikat mewah yang telah menerajui penggunaan mata wang kripto sejak beberapa bulan lalu, kerana penerimaan umum bitcoin terus berkembang.

Breitling Menerima Lebih Banyak Kripto

Breitling menyatakan bahawa BitPay juga menerima Bitcoin Cash, DogeCoin, Litecoin, Wrapped Bitcoin, dan lima stablecoin, termasuk Binance USD, Dai, Gemini Dollar, USDP dan USD Coin.

Cadangan Bacaan | Gone Phishing: Cardano Menduduki Kedudukan Ke-3 Dalam Senarai Projek Kripto Paling Dipancing

Dalam tweet pagi Rabu, BitPay berkata:

“Jenama jam tangan mewah, @Breitling kini menerima crypto! Selamat datang ke #BitPay, kami teruja untuk bekerjasama dengan anda untuk membawa pilihan pembayaran baharu kepada pelanggan anda.”

Laman web Breitling menunjukkan bahawa jam tangan Endurance Pro berharga $3,300, manakala Premier B21 Chronograph Tourbillion 42 Bentley berharga $53,560.

Menurut data CoinMarketCap, pada masa penerbitan, Premier B21 Chronograph Tourbillion bernilai hampir 2.5 BTC, kerana Bitcoin didagangkan pada $20,797, naik 0.33 peratus pada hari itu tetapi turun 3.32 peratus dalam tempoh tujuh hari sebelumnya.

BTC total market cap at $382 billion on the daily chart | Source: TradingView.com

Seperti yang dilaporkan oleh Bitcoinist sebelum ini, syarikat fesyen Balenciaga dan Gucci, e-dagang mewah Farfetch, dan pembuat jam tangan mewah Switzerland Hublot dan Tag Heuer telah mengumumkan bahawa mereka akan menerima bitcoin melalui BitPay.

Tag Heuer telah mendedahkan lebih banyak cita-cita untuk memasuki Web 3.0 dan mengeluarkan koleksi NFT yang bergaya.

Kripto Untuk Industri Kereta Juga

Sebagai tambahan kepada perniagaan fesyen, penerimaan bitcoin juga telah meningkat dalam industri automobil.

Tahun lepas, Post Oak Motor Cars of Houston menyepadukan perkhidmatan Bitcoin secara asli melalui NYDIG, membenarkan pelanggan membeli kereta mewah dengan pembiayaan yang disokong bitcoin.

Breitling telah pun menggunakan mata wang kripto dalam usahanya, terutamanya melancarkan inisiatif “Breitling Blockchain”. Pembuat jam itu mencipta pasport digital NFT dengan ciri-ciri seperti kebolehdagangan, kebolehkesanan dan platform “Breitling Trade” untuk memperingati pendedahan itu.

Cadangan Bacaan | Modal Three Arrows Mendapat Notis Kelalaian Atas Pinjaman Voyager $660 Juta

Bengkel reka bentuk pertama syarikat itu telah ditubuhkan pada tahun 1884 di Place Neuve 1 di Saint-Imier oleh Léon Breitling, ketika itu berusia 24 tahun, sebagai tindak balas kepada kemelesetan ekonomi Switzerland.

Sejak itu, firma itu telah mengukuhkan dirinya sebagai salah satu pembuat jam paling popular di negara ini. Pada 2017, jenama itu telah dijual kepada CVC Capital Partners, sebuah firma ekuiti persendirian.

Featured image PrestigeTime, chart from TradingView.comSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments