Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Buddha dan Blockchain: Segala sesuatu dalam Moderasi


· 30 Mac 2018 · 3:15 pagi <! – Kutipan

Walaupun Blockchain ditetapkan untuk mengganggu, teknologi itu sendiri telah terganggu oleh orang yang paling memuji. Kerangka crypto membawa gelombang individu yang berminat menggunakan Blockchain sebagai penghujung dan bukan satu cara untuk berakhir. Berikutan perjalanan hidup Buddha, beliau mencipta falsafah untuk hidup yang telah mengasyikkan di seluruh masyarakat kita sehingga hari ini. Selepas pergi dari keselesaan melampau dan memesona untuk kemiskinan yang menyakitkan, dia menyedari

Akhir Petikan ->

Walaupun Blockchain ditetapkan untuk mengganggu, teknologi itu sendiri telah terganggu oleh orang-orang yang memuji paling. Kerangka crypto membawa gelombang individu yang berminat menggunakan Blockchain sebagai penghujung dan bukan satu cara untuk berakhir.


Berikutan perjalanan hidup Buddha, beliau mencipta falsafah untuk kehidupan yang telah meretas di seluruh masyarakat kita sehingga hari ini. Setelah pergi dari keselesaan melampau dan memesona untuk kemiskinan yang menyakitkan, dia menyedari kebenaran itu semua diletakkan di tengah jalan antara kedua-dua cara kehidupan bertentangan diametrik. Oleh itu, timbul teori bahawa segala-galanya perlu dijalankan secara sederhana. Kesederhanaan memerlukan pengiktirafan tetapi tidak mengamalkan ekstrem; Sebaliknya, kompromi berhati-hati dibuat.

Ini bukan teori baru. Penyalahgunaan penggunaan terlalu banyak, ia kehilangan nilainya; menggunakan sesuatu yang terlalu kecil, ia menjadi tidak bererti. Dan pada tahun 2018, kita mendapati diri kita dalam keadaan sedemikian. Dengan begitu banyak teknologi hebat yang mampu mengubah setiap aspek kehidupan awam, kita sering juga dimakan oleh kemungkinan inovasi. Ketika kegembiraan dan emosi menang, alasan berkurang dan banyak kali inovasi gagal menjadi konsekuensi dari rasional kami yang longgar. Penyalahgunaan jajaran teknologi asas yang baik pada akhirnya merendahkan dan mewakilkan teknologi, bukan sahaja mengurangkan kejayaan pengguna terdahulu tetapi juga melampaui teknologi untuk pengguna masa depannya.

 Buddha

SIDDHARTHA IN THEORY, SATOSHI IN PRACTICE

Kisah cinta kita dengan Blockchain tidak berbeza. Pada tahun 2008, setelah kepintaran Satoshi Nakamoto, kami diperkenalkan kepada teknologi yang mampu merevolusikan bagaimana kami mengurus, menyimpan, dan menghantar maklumat. Menawarkan alternatif yang tidak berubah, telus, dan terdesentralisasi kepada teknologi sebelumnya, geeks crypto counter-culture dan bank pelaburan – kepada tahap yang jauh lebih rendah – kagum dengan penggunaan teknologi Bitcoin. Berikutan krisis perumahan 2008, permulaan yang menonjol yang lain muncul, masing-masing menggunakan Blockchain sebagai penyelesaian kepada sistem kerajaan dan kewangan yang korup, berpusat, dan tidak cekap. Dan seperti ini, hubungan kita dengan teknologi bermula: ia dikawal dan sihat.

Pertengahan tahun 2010 menyaksikan keghairahan yang semakin meningkat untuk teknologi. Apabila ruang crypto mula tumbuh dan alis mula meningkat di Wall Street, Blockchain telah didorong oleh perbualan awam dan menjadi fenomena yang semakin berkembang. Penyelesaian ringkas dan cekap untuk masalah sehari-hari menjadi biasa diterima. Penerimaan negara disenyawakan perhatian antarabangsa. Sebagai hubungan kami dengan Blockchain mula mempopularkan, teknologi itu dimasukkan ke tangan orang-orang yang mampu. Datuk dan remaja sama-sama suka. Akhirnya menetapkan sistem kewangan kami? Cara remit dan pembayaran yang cekap? Kami mahu masuk.

 blockchain "width =" 640 "height =" 400 "srcset =" http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2018/02/as-blockchain-hr-1024x640 .jpg 1024w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2018/02/as-blockchain-hr-300x188.jpg 300w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2018/02 /as-blockchain-hr-768x480.jpg 768w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2018/02/as-blockchain-hr-1120x700.jpg 1120w "sizes =" (max-width: 640px ) 100vw, 640px "/> </p>
<p style= A SNAPSHOT OF TODAY

Dan sekarang kita berada di April 2018, hubungan kami menjadi biasa dan kesat Seseorang yang menggunakan Blockchain menggunakan teknologi ini untuk memupuk dunia sebenar penyelesaian kepada masalah yang dihadapi, penerimanya yang paling moden menggunakan teknologi itu untuk menyertai pencipta moden. Apa yang kita tinggalkan adalah sekumpulan usahawan palsu, yang semuanya mendakwa bahawa mereka boleh mendiagnosis kegagalan pasaran yang menekan dengan menggunakan teknologi ilahi. daripada bertanya jika Blockchain boleh bertindak sebagai mutlak Penyelesaian masalah kepada masalah, pencipta palsu bermula dengan premis Blockchain dan cuba mencari masalah. Bukan sahaja ini counter-intuitif, tetapi secara sejarah terbukti menjadi kegagalan. Mereka yang memulakan dengan penyelesaian dan kemudian menyalinnya kepada salah faham risiko masalah, akhirnya meninggalkan ruang dengan ciptaan yang tidak berguna lagi.

Kini, terdapat penyelesaian blockchain untuk segala-galanya. Adakah jerawat? Blockchain. Perlu pergi ke lapangan terbang? Blockchain. Tidak boleh tahan ibu bapa anda? Blockchain. Dengan sewenang-wenangnya menimbulkan masalah dan mendiagnosis mereka dengan blockchain, teknologi telah menjadi oversaturated, dan nilainya telah dicairkan. Teknologi – yang mempunyai keupayaan untuk mengubah sistem kewangan dan kerajaan kita – kini telah diambil alih oleh orang yang tidak sah.

 langit

Sekiranya kita mengekalkan nilai teknologi ini dan biarkan ia mencapai potensinya, kita mesti menyingkirkan patogen yang telah mula menyusupkan badan ilahinya. Sebagai peminat ruang crypto, kita mesti memanggil ciptaan yang tidak masuk akal dan memuji mereka yang sah. Jika tidak, penyalahgunaan sistem terikat untuk menjadi Achilles Heel: sesuatu yang ilahi dalam premis aslinya boleh menjadi rosak oleh kezaliman majoriti.

Sila ambil kata-kata Buddha ke hati: Gunakan dengan hati-hati dan sederhana.

Apakah pendapat anda terhadap penggunaan Blockchain yang terkini? Adakah anda berfikir bahawa penggunaan massa merendahkan teknologi, atau adakah ia satu langkah yang perlu untuk berjaya? Maklumkan kepada kami di dalam komen di bawah.


Image courtesy of PublicDomainPictures, Pixabay, and Pxhere.

Penafian: Pandangan dan pandangan yang dinyatakan dalam artikel ini semata-mata adalah pengarang dan tidak semestinya mencerminkan orang-orang Bitcoinist.com . Tuntutan yang dibuat dalam artikel ini bukanlah nasihat pelaburan dan tidak boleh diambil sedemikian

s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments