Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Canadian Purpose Bitcoin ETF Mengalami Aliran Keluar Besar-besaran, Tetapi Yang Lain Semakin Kendur


Dengan penurunan harga bitcoin telah datang pelbagai implikasi untuk pelbagai jenis pelabur. Pelabur runcit dengan pendedahan langsung kepada pasaran telah mengalami kerugian besar, begitu juga dengan pelabur institusi. Yang paling menonjol adalah dalam ETF Bitcoin Kanada, Tujuan, yang telah merekodkan beberapa kerugian terbesar dalam ruang.

Canadian Bitcoin ETF Bleeds

ETF Tujuan ialah ETF Bitcoin terbesar di Kanada. Ia memegang hampir 50,000 BTC sebelum kejatuhan pasaran, menjadikannya pemain besar dalam permainan ETF bitcoin. Walau bagaimanapun, kejatuhan pasaran tidak datang dengan berita gembira untuk Tujuan yang menyaksikan ia mengalami kerugian besar.

Bacaan Berkaitan | Mengapa Kelulusan ETF Bitcoin Skala Kelabu Boleh Mempunyai Keputusan Menaik

Menjelang hari Khamis, harga bitcoin telah menurun hampir dengan kemuncak kitaran sebelumnya dan telah didagangkan hanya di atas $20,000. Penjualan yang dicetuskan ini akan tumpah ke dalam ETF menyebabkan jumlah aset di bawah pengurusan (AuM) menjunam. Penurunan yang bermula pada hari Khamis telah mencecah sehingga 24,545 BTC kerugian pada masa ini. Ia diterjemahkan kepada penurunan 51% dalam semua AuM untuk Tujuan.

Ia adalah penebusan terbesar dalam sejarah ETF dan penjualan paksa ini boleh menjadi salah satu pencetus utama yang menyaksikan harga bitcoin menurun di bawah puncak kitaran sebelumnya. Ia telah menghapuskan dengan berkesan semua aliran masuk yang direkodkan pada awal bulan ke dalam Bitcoin ETP.

Tujuan Bitcoin ETF kehilangan 50% daripada AuM

Purpose ETF loses 50% of BTC | Source: Arcane Research

Ini telah menyaksikan aliran keluar ETP mencecah setinggi 18,315 BTC hanya untuk bulan Jun sahaja. Ini diterjemahkan kepada bulan terburuk dalam sejarah semua ETP bitcoin dan telah menghapuskan kedudukan Purpose sebagai penyedia ETP terbesar dalam ruang dengan berkesan.

Membeli The Dip

Memandangkan sejumlah besar bitcoin mengalir keluar dari ETF Kanada, terdapat beberapa orang yang telah mengambil peluang untuk mengisi beg mereka pada masa ini. ETF BITO ProShares telah berada di barisan hadapan dalam usaha pengumpulan ini.

Carta harga Bitcoin dari TradingView.com

BTC struggles to maintain above $20,000 | Source: BTCUSD on TradingView.com

Dalam minggu lepas, BITO telah menyaksikan aliran masuk besar-besaran yang menyaksikan pendedahan bitcoinnya menambah 4,155 BTC lagi, membawa kepada paras tertinggi baharu sepanjang masa. Tidak jauh untuk mengandaikan bahawa bitcoin yang diambil oleh ETF AS adalah yang dikeluarkan daripada rakan sejawatan Kanada mereka. Ia adalah aliran masuk mingguan kedua terbesar untuk BITO selepas minggu pelancaran menyaksikan sejumlah 19,065 BTC.

Bacaan Berkaitan | Di dalam The Three Arrows Capital (3AC) Runtuh Dan Pengajaran yang Telah Diajarkannya Crypto

Aliran ini menunjukkan kemungkinan sentimen positif di kalangan pelabur AS. Penjualan dalam pasaran telah membawa kepada penurunan harga tetapi ia juga telah membawa keluar daripada pelabur kayu yang melihat harga semasa sebagai cara untuk mendapatkan aset digital pada harga diskaun.

Featured image from CoinDesk, charts from Arcane Research and TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments