Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Cardano Menolak Keluar Nod Akhir, Garpu Keras Vasil Mengikut Jadual


Input Output, yang merupakan platform yang memacu platform kontrak terdesentralisasi dan pintar Cardano, kini telah mengeluarkan nod Cardano 1.35.0. Pasukan Input Output telah mengumumkan melalui a tweetbahawa pelepasan Cardano nod 1.35.0 telah berjaya.

Perkembangan ini menandakan langkah penting yang lebih dekat dengan Garpu Keras Vasil. Pemaju Cardano percaya bahawa pelepasan nod menandakan satu peristiwa penting dalam laluan ke garpu keras Vasil.

Pasukan Global Output Input (IOG) telah mengumumkan sebelum ini bahawa garpu keras Vasil akan ditangguhkan dari Jun 2022 ke tarikh kemudian kerana kehadiran pepijat kecil tertentu.

Pembangun kini sedang dalam proses menyediakan keluaran testnet ADA. Cadangan kemas kini testnet akan dibuat dan akan dibuat apabila 75% daripada semua pengendali kumpulan kepentingan telah bersetuju mengenainya. Ini hendaklah memastikan bahawa masih terdapat tahap ketumpatan rantai yang diperlukan.

Butiran Cardano Node 1.35.0

Pengeluaran Cardano Node 1.35.0 telah menjadi perkembangan besar untuk seluruh komuniti ADA. Ini menandakan peristiwa penting dalam perjalanan ke persimpangan keras Vasil.

Pasukan pembangun teras IOG menyatakan,

Kami melengkapkan kod pada semua perisian teras Cardano. Ujian pada kod Plutus v2 baharu (termasuk CIP baharu yang meningkatkan prestasi kontrak pintar dengan ketara) telah berjaya dan memberikan hasil yang sangat positif dari segi prestasi dan peningkatan kos

Selepas perkembangan ini, persediaan untuk keluaran testnet telah dijalankan. Ia juga telah dilaporkan bahawa komuniti Stake Pool Operation (SPO) menyokong testnet Vasil, mereka secara khusus telah dimaklumkan bahawa nod baharu kini sedia untuk digunakan ke testnet.

Komuniti pembangun hendaklah memberi masa SPO testnet, iaitu sebaik sahaja 75% SPO pengeluar blok pada testnet telah dinaik taraf.

Naik taraf ini bukanlah satu yang mudah, ia mungkin rumit dan IOG terjamin. Inilah sebabnya mengapa pasukan pembangunan telah memastikan untuk menjadi ketat dan teliti.

Sebab di sebalik begitu berhati-hati ialah kebimbangan utama adalah untuk memastikan bahawa terdapat keselamatan dan keselamatan ekosistem ADA bersama-sama dengan rakan kongsi.

Bacaan Berkaitan | Kelantangan Cardano Meningkat Apabila Pembangunan DeFi Meningkat

Garpu Keras Vasil Dekat

Cardano ialah platform blockchain bukti kepentingan yang berdasarkan protokol blockchain selamat yang disemak oleh rakan sebaya. Rangkaian blockchain yang selamat adalah yang membolehkan Cardano menjadi rangkaian terdesentralisasi.

Protokol blockchain dipanggil Ouroboros, ia menyediakan skalabiliti blockchain tanpa menghalang atau menjejaskan keselamatan.

Peningkatan Vasil pada rantaian blok akan membantu mempertingkat dan mempertingkatkan keupayaan prestasi bagi pembuktian pegangan (PoS) berasaskan Ouroboros.

Vasil Hard Fork dijadualkan dilancarkan pada penghujung bulan Jun tetapi disebabkan oleh pepijat kecil, naik taraf telah ditolak ke tarikh kemudian. Mengikut jadual semasa, Hard Fork kini sepatutnya berlaku hujung bulan depan.

Cadangan Bacaan | Pasukan Cardano Dev Ditetapkan Untuk Melancarkan Light Wallet Pertama

Cardano
Cardano berharga $0.48 pada carta sehari | Sumber: ADAUSD pada TradingView
Featured image from UnSplash, chart from TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments