Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Cboe Answers SEC Kebimbangan Lebih Bitcoin ETFs


· 28 Mac 2018 · 10:00 am <! – Petikan

Hampir empat bulan selepas niaga hadapan Bitcoin melanda Wall Street, dagangan gergasi Cboe Global masih berfungsi untuk meremehkan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Suruhanjaya (SEC) mengenai kebimbangan mengenai Bitcoin Exchange Traded Funds (ETFs). Cboe Global dan CME Group telah diluluskan oleh SEC untuk menawarkan niaga hadapan Bitcoin tahun lepas, dan perdagangan cryptocurrency Wall Street bermula pada Disember 2017. Langkah seterusnya yang semulajadi bagi cryptocurrency untuk mengintegrasikan ke dalam pasaran tradisi global adalah perdagangan ETF. Cboe adalah salah satu daripada

Akhir Petikan ->

Hampir empat bulan selepas niaga hadapan Bitcoin melanda Wall Street, dagangan raksasa Cboe Global masih berfungsi untuk memecahkan kebimbangan Suruhanjaya Sekuriti dan Sekuriti (SEC) AS terhadap Bitcoin Pertukaran Dana Tradisional (ETF).


Kumpulan Cboe Global dan CME telah diluluskan oleh SEC untuk menawarkan niaga hadapan Bitcoin tahun lepas, dan perdagangan cryptocurrency Wall Street bermula pada Disember 2017.

Langkah seterusnya semulajadi untuk cryptocurrency untuk mengintegrasikan ke dalam pasaran tradisi global adalah perdagangan ETF . Cboe adalah salah satu daripada beberapa syarikat dengan ETF berkaitan bitcoin menunggu untuk kelulusan dari SEC

 SEC "width =" 640 "height =" 390 "srcset =" http: / /bitcoinist.com/wp-content/uploads/2018/03/SEC-shutterstock.jpg 700w, http://bitcoinist.com/wp-content/uploads/2018/03/SEC-shutterstock-300x183.jpg 300w "saiz = "(max-width: 640px) 100vw, 640px" /> </p>
<h3 style= Isu-isu Perlindungan Pelabur Penting Perlu Diperiksa

SEC membuktikan keberatan untuk memberikan kelulusan ETF Dalam surat 18 Januari th 2018, berkata:

Kami percaya terdapat beberapa isu perlindungan pelabur penting yang perlu diperiksa sebelum penaja mula menawarkan dana ini kepada pelabur runcit.

mengiktiraf "pelbagai manfaat berpotensi" yang dinyatakan oleh penyokong cryptocurrency, SEC menggariskan kebimbangannya:

Kami juga menyedari bahawa pengkritik kriptografi telah menimbulkan pelbagai kebimbangan mengenai ketelusan maklumat, perdagangan, penilaian dan perkara-perkara lain yang berkaitan dengan jenis aset pendasar. Di samping itu, sifat cryptocurrency yang inovatif dan produk yang berkaitan, serta penggunaan dan utiliti yang dijangkakan dalam pasaran kewangan kita, bermakna bahawa mereka, dalam banyak cara, tidak seperti jenis pelaburan yang didaftarkan dana yang kini memegang sejumlah besar. [19659016] ETF belum lagi sesuai

Surat SEC menaikkan beberapa soalan, termasuk masalah kecairan dan menentukan nilai aset bersih harian (NAB) untuk dagangan. Menyimpulkan:

Sehingga soalan-soalan yang dikenal pasti di atas boleh ditangani dengan memuaskan, kami tidak percaya bahawa adalah sesuai untuk penaja dana untuk memulakan pendaftaran dana yang berniat untuk melabur dengan banyaknya dalam cryptocurrency dan produk yang berkaitan.

 CBOE [19456558] </p>
<h3 style= Cboe: Evaluation Should Be on a Case Case-by-Case

Chris Concannon, presiden Cboe Global Markets, merespon nota SEC dengan surat langsung kepada Dalia Blass, Pengarah Pengurusan Pelaburan SEC dan pengarang surat SEC, yang bertujuan untuk menangani beberapa kebimbangan yang dibangkitkan. Concannon menulis:

Walaupun pegangan yang berkaitan dengan cryptocurrency menimbulkan beberapa isu yang unik, Cboe yakin bahawa pegangan tersebut tidak memerlukan semakan yang ketara kepada rangka kerja yang mantap untuk penilaian yang berkaitan dengan penilaian, kecairan, jagaan, arbitraj, dan manipulasi . Sebaliknya, setiap Dana Cryptocurrency dan pegangan yang berkaitan dengan cryptocurrency yang berkaitan harus dinilai berdasarkan kes berdasarkan kes dengan cara yang sangat mirip dengan dana sebelumnya dan pegangan mereka.

Kecairan, Pasar Fragmentasi, dan Nilai

Concannon menjawab pertanyaan-pertanyaan kecairan dengan komen mengenai jumlah dagangan yang dilihat oleh bursa cryptocurrency. Oleh kerana perdagangan niaga hadapan Bitcoin tidak mempercepat agak seperti yang diharapkan oleh pasaran, Concannon berkata:

Cboe mengharapkan jumlah ini terus berkembang dan dalam masa terdekat mencapai tahap yang sebanding dengan produk niaga hadapan komoditi lain di masa yang telah dimasukkan ke dalam ETP.

 Niaga hadapan Bitcoin

Sebagai balasan kepada pemecahan pasaran, Concannon membandingkan aset lain dan, dalam temu bual dengan Business Insider pergi lebih jauh:

Jika anda melihat mata wang atau pasaran emas, ia mungkin lebih terfragmentasi daripada crypto,

Dia juga menyatakan bahawa huruf Cboe bukan untuk tergesa-gesa SEC tetapi, sebaliknya, untuk menunjukkan kawasan yang

Sejumlah syarikat telah menarik balik permohonan mereka untuk ETF Bitcoin disebabkan oleh pengawal selia, termasuk VanEck dan ProShares.

Untuk Bitcoin ETF dan kemajuan selanjutnya ion produk cryptocurrency ke Wall Street, nampaknya tidak ada cahaya pada akhir terowong, belum lagi.

Adakah anda percaya Bitcoin bersedia untuk menjadi sebahagian daripada produk dan infrastruktur pelaburan yang lebih tradisional ? Adakah surat oleh Cboe kepada SEC mempunyai sebarang kesan?


Image ihsan PxHere, Shutterstock, arkib Bitcoinist, dan Pixabay.

Tunjukkan komenSource link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments