Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Central Bank Of Russia Meluluskan Bitcoin, Ethereum, Lain-lain, Untuk Pembayaran Merentas Sempadan


Rusia telah cenderung kepada mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum sejak kebelakangan ini. Sekatan terhadap negara itu sejak ia mula mengelak dari Ukraine telah bertimbun, dan kerajaan telah mula beralih kepada crypto untuk memintas sekatan ini. Dalam langkah terbarunya, Bank Pusat Rusia telah bergerak untuk menghalalkan crypto untuk pembayaran rentas sempadan.

Rusia Menjadikan Perdagangan Lebih Baik

Sejak beberapa bulan kebelakangan ini, kerajaan Rusia telah terbuka tentang pendiriannya terhadap crypto. Ia sebelum ini mengatakan bahawa negara itu sedang meneroka cara di mana ia boleh menggunakan mata wang kripto seperti Bitcoin dan Ethereum untuk membantu meningkatkan pembayaran di negara itu. Kini, ia telah mengambil langkah konkrit untuk berbuat demikian.

Pada 22 September, Bank Pusat Rusia diumumkan bahawa ia telah mencapai persetujuan dengan Kementerian Kewangan untuk membenarkan pembayaran crypto untuk kegunaan rentas sempadan. Maksudnya ialah mengapa kripto tidak akan menjadi kaedah pembayaran di negara ini, individu dan perniagaan akan dapat menggunakannya untuk menjalankan transaksi menggunakan kripto di luar sempadan Rusia. Ia juga akan membolehkan penduduk mempunyai akses kepada dan mengendalikan dompet aset digital di negara ini.

Carta jumlah pasaran pasaran Crypto daripada TradingView.com

Market cap drops below $880 billion | Source: Crypto Total Market Cap on TradingView.com

Rang undang-undang itu mengandungi cara bagaimana individu dan perniagaan boleh mendapatkan kripto, perkara yang boleh mereka lakukan dengan mata wang kripto tersebut, dan cara pembayaran akan dijalankan. Rusia juga mahu bersaing dengan seluruh dunia, menurut Aleksey Moiseev, Menteri Kewangan.

Moiseev merujuk kepada fakta bahawa orang di luar Rusia boleh mengakses dan menggunakan dompet aset digital. Oleh itu, penduduk negara sepatutnya dapat mengaksesnya walaupun. Bagaimanapun, beliau menggesa peraturan untuk mata wang kripto supaya ia tidak boleh digunakan oleh pelakon jahat untuk tujuan jahat. “Kini orang ramai membuka dompet crypto di luar Persekutuan Rusia. Ia adalah perlu bahawa ini boleh dilakukan di Rusia, bahawa ini dilakukan oleh entiti yang diawasi oleh Bank Pusat, yang dikehendaki mematuhi keperluan undang-undang anti-pengubahan wang haram, dan pertama sekali, sudah tentu, untuk mengetahui pelanggan mereka ,” kata menteri kewangan itu.

Menerima mata wang kripto sebagai cara pembayaran rentas sempadan akan membantu negara mengelak daripada banyak sekatan kewangan yang telah dikenakan terhadapnya. Rusia juga mengekalkan penumbuk tertutup terhadap penggunaan crypto dengan membenarkannya hanya di luar negara dan melibatkan entiti yang diawasi oleh bank pusat.

Featured image from Multiplier, charts from TradingView.com

Ikut Owie terbaik di Twitter untuk cerapan pasaran, kemas kini dan tweet lucu sekali-sekala…

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments