Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Chile adalah Menetapkan Peraturan Tenaga pada Blockchain


· March 3, 2018 · 12:30 pm <! – Kutipan

Pada bulan Mac, Suruhanjaya Tenaga Nasional Chile dijadwalkan mengadopsi teknologi blockchain – sebuah entiti awam di negara Amerika Selatan. Menghidupkan Manfaat Blockchain Andrés Romero, setiausaha eksekutif Suruhanjaya Tenaga Nasional Chile, telah mengumumkan bahawa entiti pengawalseliaan negara akan mula menggunakan teknologi blockchain pada bulan Mac. Menurut Majalah PV, CNE akan menggunakan platform Open Energy (Energía Abierta) untuk "mengesahkan kualiti

End Excerpt ->

Pada bulan Mac, Suruhanjaya Tenaga Nasional Chile mengguna pakai teknologi blockchain – pertama untuk entiti awam di negara Amerika Selatan


Pemanasan sehingga Keuntungan Blockchain

Andrés Romero, setiausaha eksekutif Suruhanjaya Tenaga Nasional Chile, telah mengumumkan bahawa entiti pengawalseliaan negara akan

Menurut majalah PV CNE akan menggunakan platform Open Energy (Energía Abierta) untuk "mengesahkan kualiti dan kepastian terbuka data sektor tenaga kebangsaan. "Dengan berbuat demikian, CNE secara rasminya akan menjadi entiti awam pertama Chile untuk memanfaatkan faedah sedia ada teknologi blockchain.

Teknologi blockchain yang akan digunakan akan membantu CNE dalam authe "Harga pasaran rata-rata, kos marginal, harga bahan api dan pematuhan dengan undang-undang tenaga boleh diperbaharui."

 Pemanasan Sehingga Faedah Blockchain

Romero telah mendakwa bahawa teknologi blockchain akan melindungi data tenaga CME yang diterbitkan pada platform, sejak blokchain menjadikannya hampir mustahil untuk mengubah maklumat. Menjelaskan setiausaha eksekutif:

Suruhanjaya Tenaga Nasional telah memutuskan untuk menyertai teknologi inovatif ini dan kami telah memutuskan untuk menggunakan blockchain sebagai notari digital, yang akan membolehkan kami mengesahkan bahawa maklumat yang kami berikan di portal data terbuka tidak pernah

Selain itu, Romero menyatakan:

Maklumat awam merupakan input penting untuk membuat keputusan pelaburan dan projek tenaga dan banyak pengguna kami menggunakan maklumat ini untuk memutuskan teknikal, ekonomi dan aspek buruh. Itulah sebabnya, melalui penggunaan teknologi [blockchain]kita akan meningkatkan tahap kepercayaan para pemegang saham, pelabur dan orang awam yang menggunakan data yang dihantar di www.energiaabieta.cl.

 Rumah-rumah Chile Latin Pasaran suria terbesar di Amerika Syarikat

Ia juga perlu diperhatikan bahawa Chile menempatkan rumah solar terbesar di Amerika Latin.

Menurut Majalah PV jumlah tenaga solar PV dipasang Chile mencapai 1,829 GW akhir tahun lepas, walaupun jumlah kuasa terkumpul negara telah melepasi 2 GW – berkat sepasang baru-baru ini yang berkaitan dengan tumbuhan solar.

Melihat teknologi blockchain yang digunakan untuk membantu memudahkan pengawalan tenaga boleh diperbaharui adalah tanda potensi positif teknologi dalam industri tenaga. Berharap untuk melihat lebih banyak entiti awam di seluruh dunia mengamalkan platform blockchain sebagai tahun berjalan.

Adakah anda berfikir teknologi blockchain tidak lama lagi akan diguna pakai oleh entiti awam di seluruh dunia? Maklumkan kepada kami di komen di bawah!


Gambar ihsan dari Pixabay, Shutterstock

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments