Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Circle Memperkenalkan Kecairan dan Ketersediaan USDC Dalam Rizab


Seluruh ruang crypto merasakan kesan negatif daripada kegagalan UST stablecoin algoritma dan token asli Terra, LUNA. Projek stablecoin teratas lain seperti Tether’s USDT dan Circle’s (USDC) telah menerima lebih banyak tekanan dari sudut yang berbeza.

Ramai pelabur dan peserta kripto mula meragui kestabilan stablecoin dengan keruntuhan ekosistem Terra. Beberapa orang lain telah menuntut lebih banyak ketelusan dalam rizab dan status kewangan stablecoin ini baru-baru ini.

Pendedahan rizab projek adalah penting dalam membina keyakinan pelanggan dan menarik pelabur berpotensi. Selain itu, ia memaparkan bukti bahawa projek itu mempunyai kecairan yang mencukupi untuk mengendalikan sebarang situasi. Oleh itu, walaupun dalam keadaan panik secara tiba-tiba, ia boleh menyelesaikan semua pemegang aset dengan mudah dalam tempoh yang paling singkat.

Cadangan Bacaan | Perlombongan Kripto: Kazakhstan Kutip Yuran $1.5J Daripada Penambang Bitcoin

Walau bagaimanapun, kekurangan rizab yang mencukupi untuk stablecoin boleh memudaratkan. Terdapat kemungkinan keruntuhan apabila tekanan daripada pengguna membina pengeluaran apabila mereka beralih ke projek yang lebih berdaya maju. Mungkin terdapat herotan dengan rancangan pelaburan untuk pelabur jika projek tidak mempunyai kecairan yang tersedia.

Sebagai mematuhi permintaan popular, Circle Internet Financial mendedahkan rizab USDC melalui laporan bulanan pertamanya. Firma itu membuat ini pendedahan dengan menyatakan aset projek berada dalam simpanan pada 30 Jun 2022. Menurut Circle, rizab USDC dipegang secara tunai dan Perbendaharaan AS 3 bulan.

Laporan bulanan daripada Circle mempunyai jumlah yang sepadan dengan had pasaran USDC daripada Data CoinMarketCap. Firma itu merekodkan jumlah rizabnya kira-kira $55.7 bilion. Ia terdiri daripada dua bahagian; yang pertama berjumlah $42.122 bilion dan yang kedua kepada $13.5 bilion.

Firma itu dilaburkan bahagian rizab pertama dalam bon Perbendaharaan AS. Bahagian kedua disimpan sebagai wang tunai dan dilaburkan dalam institusi kewangan yang dikawal oleh AS.

Interaksi Antara Bulatan Dan Pengawal Selia

Selain itu, Circle menyatakan bahawa ia mempunyai interaksi yang baik dengan pengawal selia. Bercakap bagi pihak firma itu, Ketua Pegawai Kewangan, Jeremy Fox-Green, mengulas mengenai pematuhan USDC sejak penubuhannya pada 2018.

Cadangan Bacaan | Kazakhstan Kini Akan Membenarkan Pertukaran Kripto Mempunyai Akaun Bank Mereka

Beliau menegaskan bahawa firma itu telah mematuhi semua audit dan cadangan daripada pengawal selia, termasuk SEC. Di samping itu, beliau mendedahkan bahawa firma itu menerima pensijilan bulanan mengenai kecukupan rizab dan komposisi projeknya. Ini adalah sebahagian besar daripada syarikat perakaunan pasaran teratas dan pihak ketiga yang lain.

Dengan ketelusan dan pematuhan terhadap peraturan, Circle dan Tether mengharungi langkah inovatif mereka. Terdapat projek baharu yang ketara daripada firma yang menjejaki mata wang fiat lain.

Circle mempunyai EUROC, syiling stabil yang ditambat pada euro, manakala syiling baharu Tether ditambat kepada sebenar Brazil. Secara amnya, peserta crypto baru-baru ini melihat peningkatan ketelusan daripada lebih banyak projek stablecoin.

Bulatan Membuktikan Kecairan Dan Ketersediaan USDC Dalam Rizab
Lilin harian menunjukkan jumlah pasaran crypto di hadapan dengan keuntungan yang ketara | Sumber: Jumlah Had Pasaran Crypto di TradingView.com

Malah Tether mempunyai diumumkan merancang untuk mengurangkan ketakutan dan kegelisahan di kalangan pelabur dengan menurunkan rizab kertas kepada sifar.

Featured image from Circle, chart from TradingView.com

Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments