Buy Bitcoins in Singapore now easy and fast

Coincheck untuk Mengembalikan $ 425 Juta kepada Pengguna Selepas Hack


· 28 Januari 2018 · <! – Petikan

pertukaran crypto Jepun Coincheck mengumumkan bahawa ia akan membayar balik kira-kira $ 425 juta kepada para penggunanya yang dipengaruhi oleh hack baru-baru ini. Biasanya apabila pertukaran cryptocurrency digodam, penggunanya tidak beruntung. Syiling yang berharga yang telah dicuri tidak pernah dilihat lagi, meninggalkan pengguna dengan dompet kosong, harapan yang hancur, dan banyak kemarahan. Walau bagaimanapun, hack utama Coincheck sedang bermain berbeza dengan pertukaran Jepun mengumumkan ia akan membayar balik $ 425

End Excerpt ->

pertukaran crypto Jepun Coincheck mengumumkan bahawa ia akan membayar balik kira-kira $ 425 juta kepada pengguna yang terjejas oleh hack baru-baru ini.


Biasanya apabila pertukaran cryptocurrency digodam, penggunanya tidak beruntung. Syiling yang berharga yang telah dicuri tidak pernah dilihat lagi, meninggalkan pengguna dengan dompet kosong, harapan yang hancur, dan banyak kemarahan. Walau bagaimanapun, hack utama Coincheck yang baru-baru ini bermain berbeza dengan pertukaran Jepun mengumumkan ia akan membayar balik $ 425 juta kepada mereka yang terjejas oleh rompakan maya.

 coincheck hack

Losses Staggering

The hack baru-baru ini pada Coincheck adalah besar. Keseluruhan, 58 bilion yen bernilai (lebih daripada $ 533 juta USD) daripada koin NEM dicuri, yang memaksa pertukaran crypt untuk menutup semua pengeluaran kecuali untuk bitcoin.

Namun, terdapat cahaya di hujung terowong gelap, gelap . Pertukaran kini mengatakan bahawa ia akan membayar balik 46.3 bilion yen ($ 425 juta) kepada 260,000 pengguna yang telah dipengaruhi oleh hack itu. Sesetengah mungkin mengatakan bahawa bayaran balik hanya kira-kira 90% daripada dana sebenar yang dicuri, tetapi saya akan berhujah bahawa mendapatkan 90% dari wang curi anda kembali adalah perkara yang baik.

Tidak Menjadi Hung Keluar Kering

Coincheck blog nota pertukaran:

Kami menyedari bahawa pemindahan haram ini dari platform kami dan penggantungan yang terhasil dalam perkhidmatan telah menyebabkan kesusahan yang besar kepada para pelanggan kami, bursa lain, dan orang-orang di seluruh industri cryptocurrency , dan kami ingin memohon maaf atas permintaan semua yang terlibat. Dalam usaha untuk membuka semula perkhidmatan kami, kami meletakkan segala usaha kami untuk menemui punca pemindahan tidak sah dan membaikpulih dan menguatkan langkah keselamatan kami dan serentak meneruskan usaha kami untuk mendaftar dengan Agensi Perkhidmatan Kewangan sebagai Penyedia Perkhidmatan Pertukaran Mata Wang Maya.

Pembaikan akan dibuat dalam syiling JPY yang akan dibayar kepada dompet Coincheck. Kaedah sebenar untuk memohon pembayaran balik, serta masa yang akan berlaku, belum ditentukan.

Kaedah pengiraan untuk jumlah duit syiling adalah berdasarkan harga purata berwajaran NEM, yang merupakan harga dari penggantungan pembelian baru pada masa pengumuman pembaikan.

Sengatan lain mungkin menunggu pertukaran crypt. Agensi Perkhidmatan Kewangan Jepun (FSA) juga mempertimbangkan beberapa jenis hukuman pentadbiran, seperti denda, untuk hack itu. Pertukaran yang beroperasi di Jepun sepatutnya mempunyai keselamatan yang mencukupi untuk mencegah serangan tersebut.

Apa pendapat anda tentang Coincheck membayar balik penggunanya? Adakah anda salah satu daripada 260,000 yang terjejas oleh hack itu? Marilah kita tahu di dalam komen di bawah.


Imej ihsan dari Twitter / @ coincheck_en, arkib Bitcoinist, dan Pxhere.

fungsi (d, s, id) {
    var js, fjs = d.getElementsByTagName (s) [0];
    jika (d.getElementById (id)) kembali;
    js = d.createElement (s); js.id = id;
    js.src = "http://connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1";
    fjs.parentNode.insertBefore (js, fjs);
  } (dokumen, 'skrip', 'facebook-jssdk'));Source link

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments